Ντροπή, ντροπή, ντροπή.

Να βάλουμε τον πήχυ ψηλότερα.

Τους βλέπω και πραγματικά ντρέπομαι. 

Από τη μια έναν πρωθυπουργό να μιλά πάλι για διχίλιαρα αποζημιώσεων, δείχνοντας έτσι συστηματικά μια κουλτούρα δωροδοκίας. Δώσε λίγο χρήμα και θα σωπάσουν..., έτσι νομίζει. Μεγκαμπάϊτ για τους εμβολιασμούς των νέων, διχίλιαρα για τους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού. Νομίζει, εσφαλμένα, ότι με τα ψίχουλα θα επιτυγχάνει τους στόχους του και θα αμβλύνει τις εύλογες αντιδράσεις... Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν είναι κουβέντες του "της στιγμής" αλλά εμπεδωμένη επικίνδυνη για το δημόσιο βίο ψυχολογία. 

Ακόμα, είναι ανάξιο του αξιώματός του, να ρίχνει όλες τις ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από την κυβέρνησή του. Ακόμα και η συγγνώμη του ήταν τελείως ψεύτικη, πέτσινη, προσχηματική και κάλπικη. Κανείς δεν τον πιστεύει εκτός, ενδεχομένως, από το κομματικό του ακροατήριο.

Κύριε Πρωθυπουργέ, να λέμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη.
Όπως οι πάντες σχεδόν σας επαινέσαμε για την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης στον  Έβρο, για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (Πιερρακάκης), τις διεθνείς σχέσεις που διαμορφώνει η χώρα, την επιτυχία στο πρώτο πανδημικό κύμα, την οργάνωση των εμβολιασμών, κ.α. έτσι πρέπει να λέμε και "τα κακώς κείμενα".

Η αλήθεια είναι ότι πλέον πέφτετε από φιάσκο σε φιάσκο.
Πανδημία (δεύτερο κύμα και συνεχώς έως σήμερα), πλημμύρες, θερινές πυρκαγιές, χιονιάς. 
ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟ κύριε Πρωθυπουργέ.
Δεν υπάρχει κράτος με την έννοια της διοίκησης και του μηχανισμού, ούτε πολιτική προστασία.
Σωστά το είπαν ότι πέτυχε πλήρως το "επιτελικό χάος" σε αυτές τις περιπτώσεις.

Από την άλλη πλευρά, ένας πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έμπλεος λαϊκισμού, υποστηρικτής "ταπεινών ενστίκτων", ασκώντας μια - εξαιρετικά χαμηλού και σκανδαλοθηρικού επιπέδου - "αντιπολίτευση", που δεν υπόσχεται τίποτα καλό για το σήμερα και το αύριο, παρά μόνο μια κακέκτυπη επανάληψη ενός μίζερου παρελθόντος.

Και στη μέση, ο ταλαιπωρημένος πολίτης, που τους "κοιτάζει" και μένει άναυδος, αποσβολωμένος και απογοητευμένος.
Αυτοί "κάνουν πολιτικό παιχνίδι" στις πλάτες του, χωρίς να καταλαβαίνουν τι τραβάει...

Όχι δεν μας αξίζουν, είναι κατώτεροι των περιστάσεων.
Να βάλουμε τον πήχυ ψηλότερα.

Γιώργος Παναγόπουλος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο