ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ.

ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΨΥΧΙΚΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου μας  χαιρετίζει τους χιλιάδες συνταξιούχους γυναίκες και άντρες που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Δευτέρα 12/12 .

Με την συμμετοχή μας σε αυτές τις δράσεις οι συνταξιούχοι στείλαμε το δικό μας μήνυμα, ότι δεν μας πείθει η χυδαία προπαγάνδα της κυβέρνησης και των περισσοτέρων ΜΜΕ, ότι  θα πάρουμε 2 και 3 αυξήσεις και είμαστε το ποιο ευνοούμενο κομμάτι του λαού. Εμείς οι συνταξιούχοι καταλαβαίνουμε ότι δεν θα πάρουμε αυξήσεις αλλά θα έχουμε μειώσεις και αυτό  γιατί:

Όταν ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμούς 12 και 13% και το ποσοστό που θα δοθεί θα είναι της τάξης του 7,5% και το ποσοστό αυτό δεν θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις.

Όταν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν καμία αύξηση γιατί με τον νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ ( νόμος Κατρούγκαλου), φορτώθηκαν την λεγόμενη προσωπική  διαφορά , νόμο που θα καταργούσε η Ν.Δ. αλλά τον διατηρεί και τον εφαρμόζει.

Όταν όλοι οι συνταξιούχοι αντί να πάρουν την πληρωμένη 13η σύνταξή τους θα λάβουν 250 ευρώ , μόνο αυτοί που έχουν φορολογικό ετήσιο εισόδημα 9.600 ευρώ δηλαδή κάτω από 800 ευρώ στο σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης και αυτό το πενιχρό εισόδημα έχουν το θράσος να το ονομάζουν δώρο.

Όταν για επτά χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις δεν αποδίδονται τα αναδρομικά του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους την στιγμή που αυτοί πληρώνουν κάθε χρόνο από τις περικοπές τους 8,5 δισεκατομμύρια. 

Όταν αυτό που έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας , ιδιωτικοποιείται περαιτέρω. 

Η αλήθεια είναι ότι η ζωή τα εισοδήματα μας , εμάς των συνταξιούχων, χειροτερεύουν όπως άλλωστε και όλων των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων.

 Δεν παραιτούμαστε από κανένα αίτημα μας .Δεν είμαστε ούτε ικέτες, ούτε επαίτες αλλά αγωνιζόμαστε γιατί δεν ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Με τους αγώνες μας καταφέραμε πολλά, καθυστερήσαμε , αποσοβήσαμε μέτρα, αποσπάσαμε κατακτήσεις. Στα χειρότερα που μας ετοιμάζουν θα απαντήσουμε με πιο μαζικούς καλύτερα προετοιμασμένους και αποφασιστικούς αγώνες. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται σε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες Καλή Υγεία και Καλές Γιορτές.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΙΚΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΨΥΧΙΚΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 62-ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΤΗΛ. 211.0183990

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο