Η θέση του Αργύρη Ντινόπουλου για τη μείωση δημοτικών τελών.

Όπως δημοσιεύθηκε στο vrilissiapress.gr


"Απίθανος Πισμίσης. Ζητάει να ξαναγίνει δημοτικό συμβούλιο για να ψηφίσει αυτό που καταψήφισε

 

Η καταψήφιση της παράταξης των Πισμίση-Χρηστάκη είχε ως αποτέλεσμα να μην μειωθούν τα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των συμπολιτών μας


Πώς μένουν χωρίς μείωση δημοτικών τελών οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στα Βριλήσσια.

Η καταψήφιση της μείωσης των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς ομάδες από την ελάσσονα αντιπολίτευση (“συνεργασία Νέα Πνοή” των Πισμίση-Χρηστάκη) η αποχή από την ψηφοφορία της δημοτικής παράταξης “Δράση” (Τσούτσιας) και η επίσης καταψήφιση από την “Λαϊκή Συσπείρωση” – Βήττος (όπως και η παράταξη των Πισιμίση-Χρηστάκη ψήφισε την δική της πρόταση) είχε ως αποτέλεσμα οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των Βριλησσίων να μην τύχουν αυτού του (εκ του νόμου) ευεργετήματος για το 2023.


Υπερψήφισε η αξιωματική αντιπολίτευση

Γιατί η θετική ψήφος των παριστάμενων δημοτικών συμβούλων της διοίκησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (“Βριλήσσια Δυνατά”) δεν αρκούσαν αφού απαιτείται πλειοψηφία 17 δημοτικών συμβούλων (το δημοτικό συμβούλιο έχει 33 μέλη)


Καθυστερημένος ο επικεφαλής της παράταξης “συνεργασία Νέα Πνοή” των Πισιμίση-Χρηστάκη

Για μια ακόμη φορά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε σε κλίμα έντασης αφού ο επικεφαλής της παράταξης “συνεργασία Νέα Πνοή” των Πισιμίση -Χρηστάκη αν και κατέφθασε καθυστερημένος ήθελε να μιλήσει για θέματα που είχαν ήδη προηγηθεί και  συζητηθεί.


Επιστολή της “Δράσης” στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

Αλλά αυτήν την φορά οι αντιπαραθέσεις απόψεων συνεχίστηκαν και μετά την λήξη της συνεδρίασης στο… διαδίκτυο. Έτσι η παράταξη  “Δράση” με επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου (ο οποίος λόγω κωλύματος δεν παρέστη στην επίμαχη συνεδρίαση) ζητάει νέα (έκτακτη) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επειδή, όπως αναφέρει, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν αντιλήφθηκαν ότι χρειαζόταν η “πλειοψηφία των 17” ώστε να έχουν μειωμένα τέλη για το 2023 οι ευπαθείς ομάδες (και άρα είτε καταψήφισαν την εισήγηση της διοίκησης είτε απείχαν από την ψηφοφορία) αν και η “πλειοψηφία των 17” (όπως λέει η “Δράση” στην ίδια ανακοίνωση) αναφερόταν στην έγγραφη εισήγηση.


Σε.. ένα τέταρτο και η παράταξη των  Πισιμίση-Χρηστάκη

Αμέσως μετά την “Δράση” (ακριβώς σε “ένα τέταρτο”) ακολούθησε η παράταξη “συνεργασία Νέα Πνοή” των Πισιμίση-Χρηστάκη η οποία επίσης ζητάει έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να ψηφίσουν την μείωση δημοτικών τελών για ευπαθείς ομάδες την οποία καταψήφισαν πριν από δύο ημέρες.


Πρωτοκολλούσαν μέχρι αργά το μεσημέρι της Παρασκευής

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η σχετική επιστολή της παράταξης “συνεργασία Νέα Πνοή” των Πισιμίση-Χρηστάκη κατέφθασε στην γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου στις 15.13 της Παρασκευής (16/12).


Άλλαξε γνώμη…

Με αποτέλεσμα μέχρι την τελευταία ώρα να γίνονται οι σχετικές πρωτοκολλήσεις ώστε να ενημερωθούνε  οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (οι οποίοι είχαν ψηφίσει κανονικά την μείωση των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς ομάδες) ότι η παράταξη των Πισιμίση-Χρηστάκη άλλαξε γνώμη και τώρα θα ψηφίσει και αυτή .. υπέρ αν ξαναγίνει δημοτικό συμβούλιο.


Μύλος…"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο