Εκλογή με κάλπη και κοινή δέσμευση;

Θα τηρηθούν όσα συμφώνησαν στην κλειστή σύσκεψη; ΡΕΠΟΡΤΑΖ.

Από το εκτενέστατο ρεπορτάζ των Β.Ν για τις εξελίξεις στο συνδυασμό της πλειοψηφίας και τη διαδοχή Μανιατογιάννη τόσο σε μεταβατικό όσο και σε επίπεδο τετραετίας, προκύπτουν τα παρακάτω:

1. Εδώ και μήνες δημοτικοί του σύμβουλοι ζητούσαν από τον τέως Δήμαρχο Ξ. Μανιατογιάννη να εγγυηθεί και να πραγματοποιήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής και ανάδειξης του αντικαταστάτη του στο αξίωμα αλλά και του επικεφαλής του συνδυασμού και νέου υποψηφίου Δημάρχου τετραετίας, αλλά εκείνος δεν το έπραξε.     

2. Σε μεγάλη κλειστή μυστική σύσκεψη όλης της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας (10 δημοτικών συμβούλων) που είχε γίνει προ μηνών και κράτησε δέκα ώρες στην οποία προήδρευσε ο τέως Δήμαρχος και πρώην επικεφαλής του συνδυασμού της πλειοψηφίας Ξ. Μανιατογιάννης, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα κατά πλειοψηφία: α) να διενεργηθεί δημοσκόπηση η οποία θα αναγνωριστεί από όλους αλλά με συμβουλευτικό χαρακτήρα, β) να εκλεγεί ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος της επόμενης τετραετίας με κάλπη στην οποία θα ψηφίσουν όλοι οι υποψήφιοι που υπήρχαν στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού τα τελευταία 10 χρόνια καθώς και αριστείνδην οι πρώην δήμαρχοι της παράταξης, γ) μάλλον ήταν αυτονόητο και δεν συζητήθηκε η κοινή δέσμευση αναγνώρισης του αποτελέσματος και στήριξης του νέου υποψήφιου Δημάρχου που θα εκλεγεί. 

3. Το γκάλοπ έγινε και σ' αυτό πρώτευσε και με μεγάλη διαφορά η κ. Αρσένη. Η δημοσκόπηση δεν είναι όμως δεσμευτική αλλά, όπως προαναφέρθηκε, συμβουλευτική. Η δημοσκόπηση αυτή πρέπει σε κάθε περίπτωση να ληφθεί απολύτως υπόψη, πριν πάνε στην κάλπη, από το σύνολο των όσων θα συμμετέχουν ως εκλογείς στη διαδικασία του νέου επικεφαλής και υποψηφίου Δημάρχου τετραετίας 

4. Δεν έγινε κατορθωτό να εκλεγεί έγκαιρα ο αντικαταστάτης του Μανιατογιάννη ώστε να είναι και ο μεταβατικός αλλά και ο υποψήφιος Δήμαρχος τετραετίας.

5. Τώρα η εκτελούσα χρέη Δημάρχου για 15 ημέρες κ. Αρσένη θα υλοποιήσει τη διαδικασία εκλογής εντός αυτής της προθεσμίας του νέου μεταβατικού έως 31/12/2023 Δημάρχου. Τις μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, έχει ο κ. Κώστας Βαφειάδης ο οποίος υποστηρίζεται από τους περισσότερους συμβούλους της πλειοψηφίας. Η κ. Αρσένη δεν θα είναι υποψήφια για μεταβατική Δήμαρχος.

6. Στη συνέχεια, ο συνδυασμός της πλειοψηφίας "Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας" θα πραγματοποιήσει τη διαδικασία εκλογής του νέου επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιου Δημάρχου για την επόμενη τετραετία που θα ηγηθεί της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές της 8ης και της 15ης Οκτωβρίου 2023.  Η εκλογή θα γίνει με κάλπη. Στην εκλογή θα συμμετέχουν περί τους 110 εκλογείς τους οποίους αποτελούν όλοι οι υποψήφιοι των ψηφοδελτίων του συνδυασμού τα τελευταία 10 χρόνια (περιόδου Μανιατογιάννη), πλην όσων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν αποχωρήσει. Όποιος νικήσει στην εκλογή θα αναλάβει ως επικεφαλής του συνδυασμού και ως υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του Οκτωβρίου. 

7. Όσοι θα συμμετάσχουν στην κρίσιμη και "μεγάλη εκλογή" που θα αναδείξει τον νέο ηγέτη της παράταξης της σημερινής πλειοψηφίας  ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ  ΤΟΝ ΝΕΟ ΗΓΕΤΗ; 

8. Γιατί κανείς τους μέχρι στιγμής δεν δεσμεύεται ανοικτά και δημόσια;

9. Υπάρχει κανείς ο οποίος θα αναλάβει να χρεωθεί το κόστος της διάσπασης με αποτέλεσμα να μην μπει ο συνδυασμός καν στο δεύτερο γύρο και να εξαφανιστεί τοπικά και πολιτικά; 

10. Να δεσμευτούν τώρα δημοσίως όλοι στο αυτονότητο: ότι θα συνταχθούν και θα στηρίξουν τον νικητή της κάλπης καθώς και ότι θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του. Αλλιώς δεν υπάρχει σοβαρός πολιτικός λόγος αλλά μόνον οι προσωπικές φιλοδοξίες.

11. Θα τηρηθούν λοιπόν όλα όσα συμφωνήθηκαν;