Η κ. Αρσένη από σήμερα εκτελεί χρέη Δημάρχου.

Σε 15 ημέρες η εκλογή νέου Δημάρχου Βριλησσίων. Μαυραγάνης, Βαφειάδης, Λύτρας και Φυκίρης οι υποψήφιοι.

Η κ. Βούλα Λάμπρου - Αρσένη, από σήμερα το πρωί, εκτελεί "καθήκοντα Δημάρχου", στη θέση του παραιτηθέντος Ξ. Μανιατογιάννη, "ώσπου να εκλεγεί νέος Δήμαρχος", σύμφωνα με το άρθρο 89 παρ. 3 του νόμου 3463/2006.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε αγιασμός στο Δημαρχείο, όπου και εγκαταστάθηκε η εκτελούσα χρέη Δημάρχου.

Τα παραπάνω θα ισχύουν για τις επόμενες 15 ημέρες, μέσα στις οποίες, θα πρέπει να γίνει η εκλογή του νέου Δημάρχου, ο οποίος θα ορκιστεί στο αξίωμα και θα θητεύσει έως 31/12/2023.

Αυτή τη στιγμή, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στη διαδικασία της εκλογής θα είναι υποψήφιοι οι μέχρι σήμερα αντιδήμαρχοι: ο κ. Αλέξης Μαυραγάνης, ο κ. Κώστας Βαφειάδης, ο κ. Παναγιώτης Φυκίρης, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Απόστολος Λύτρας. Όλοι οι παραπάνω δεν έχουν ανακαλέσει ακόμα την έως σήμερα εκφρασμένη στην παράταξη, πρόθεσή τους υποψηφιότητας.

Βέβαια θα είναι υποψήφιοι θεσμικά για την αντικατάσταση του Δημάρχου στο αξίωμα από τώρα έως και 31/12/2023 αποκλειστικά και μόνο.

Σε μεταγενέστερο "δεύτερο" χρόνο και αφού έχει γίνει η εκλογή εντός 15 ημερών, θα αποφασιστεί η διαδικασία και ο τρόπος εκλογής του νέου υποψηφίου Δημάρχου για την επόμενη δημοτική θητεία. Στο πεδίο αυτό "κονταροχτυπιούνται" και φαίνεται να έχουν διαμορφώσει ομάδες ο κ. Κώστας Βαφειάδης και η κ. Βούλα Λάμπρου - Αρσένη, ενώ τον τρίτο πόλο και ενοποιητικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει ο κ. Αλέξης Μαυραγάνης. Ο κ. Π. Φυκίρης δεν θα είναι υποψήφιος σε αυτό το πλαίσιο, ενώ δεν γνωρίζουμε σχετικά τις όποιες προθέσεις του κ. Λύτρα.

Αναμένονται, πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δηλώσεις τους, οι οποίες εξάλλου δεν είναι δυνατόν, αντικειμενικά, να καθυστερήσουν περισσότερο.    

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο