ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ...

Πονοκέφαλοι στο συνδυασμό της πλειοψηφίας.

Παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της μεγάλης δημοσκόπησης που έγινε στα Βριλήσσια τις τελευταίες ημέρες, στην ουσία από την ηγετική ομάδα του συνδυασμού της πλειοψηφίας.

Η Νέα Δημοκρατία "τρέχει" με 55% προς το "νήμα" των επόμενων εθνικών εκλογών. 

Αλλά και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της "γαλάζιας πολυκατοικίας" εμφανίζουν υψηλά ποσοστά, ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Ειδικότερα ο Γιάννης Πισιμίσης πλησιάζει το 31% και ο Αργύρης Ντινόπουλος το 27%, μετά την αναγωγή.

Την ίδια ώρα ο συνδυασμός της πλειοψηφίας "Δήμος Δημιουργίας" δεν έχει αναδείξει όχι μόνο τον υποψήφιο Δήμαρχο των εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου, αλλά ούτε καν τον διάδοχο του νυν δημάρχου μέχρι το τέλος της παρούσας θητείας του. Διότι ο Ξ. Μανιατογιάννης είτε μεθαύριο Παρασκευή 7/4/2023 είτε λίγο αργότερα θα ανακοινώσει την παραίτησή του.

Επίσης, σήμερα, παραιτήθηκε από μέλος της Οικονομικής επιτροπής, η Βούλα Αρσένη με επιστολή της την οποία είχε παραδώσει στο Δήμαρχο πριν μία εβδομάδα.

Η κίνησή της αυτή, σε συνδυασμό και με την πρωτιά της στη δημοσκόπηση στο ερώτημα της διαδοχής και με μεγάλη διαφορά, υποδηλώνει την εδραία πρόθεσή της να κατέβει υποψήφια για Δήμαρχος της επόμενης τετραετίας.

Ωστόσο κύκλοι του συνδυασμού δεν κρύβουν τους φόβους τους για διάσπαση, καθώς η δημοτική ομάδα είναι ήδη διχασμένη.

Ποιός/ά/οί είναι αυτός/ή/οί που θα αναλάβει/ουν το πολιτικό κόστος της διάσπασης και της βέβαιης ήττας;

Γιατί με τα παραπάνω δεδομένα, είναι ξεκάθαρο ότι μόνο με καθολική ενότητα του λεγόμενου "αντιδεξιού" χώρου θα μπορούσαν να υπάρχουν πιθανότητες νίκης στην εκλογική αναμέτρηση.

Συνεπώς, η ενότητα του χώρου αυτού είναι ξεκάθαρα μονόδρομος και εάν δεν επιτευχθεί άμεσα οδηγεί σε βέβαιη ήττα την οποία θα χρεωθούν οι τυχόν διασπαστές.

Πολλά είναι όμως τα προβλήματα και οι πονοκέφαλοι στη σημερινή πλειοψηφία. 

Τέσσερις τουλάχιστον δημοτικοί σύμβουλοι θέλουν να είναι επικεφαλής. 

Μεταξύ τους δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. 

Είναι διάχυτος ο φόβος ότι κάποιοι θα "λακίσουν" αμέσως μόλις η δημοτική ομάδα εκλέξει τον διάδοχο του Ξ. Μανιατογιάννη μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του.

Ότι δεν έχουν αναγνωρισιμότητα.

Ότι υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην ανάδειξη του υποψήφιου δημάρχου του εν λόγω λεγόμενου "προοδευτικού" χώρου.

Πότε θα αναδειχτεί, πότε θα βρει συνεργάτες, πότε θα φτιάξει προεκλογικό πρόγραμμα, πότε θα ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα, πότε θα αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και κοινωνικό έρεισμα, πότε θα προσπαθήσει να επιτύχει ευρύτερες συνεργασίες.

Ακόμα ποια κεντροαριστερά/αριστερά κόμματα θα υποστηρίξουν και ποιόν ή ποια.

Αυτά και πολλά άλλα απασχολούν τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ της πλειοψηφίας.

Καλά ξεμπερδέματα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο