"Οι καιροί ου μενετοί".

 Τα μηνύματα στον ορίζοντα "μαύρα".

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εθνικών εκλογών, αποδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι και η χώρα μας ακολουθεί τη βαθμιαία σημαντική συντηρητική μετατόπιση, που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Είναι "ηλίου φαεινότερο" ότι οι συμπατριώτες μας προσχωρούν, όλο και περισσότερο, στο δεξιό (κεντροδεξιό) αλλά και ακροδεξιό πολιτικό άξονα. Μάλιστα ένα ποσοστό επέλεξε τον επώδυνο "χρυσαυγιτισμό".

Ο τελευταίος δε, όπως πολλές φορές έχει δείξει η ίδια η ζώσα πραγματικότητα, συνιστά εξαιρετικά επικίνδυνο και διαβρωτικό φαινόμενο, γι' αυτή καθαυτή τη Δημοκρατία μας αλλά και για κάθε ορθολογική πολιτική σκέψη και λειτουργία. 

Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι εξανεμίστηκαν οι σοβαρές προσπάθειες, που όντως έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν, για την αναγκαία περιθωριοποίησή του.

Περαιτέρω, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες επιλέγουν, εκκωφαντικά, ιδιαίτερα συντηρητικές κοινωνικές πολιτικές καθώς επίσης παρωχημένες και μακρινές κοινωνικές αντιλήψεις του 1950 και του 1960.

Τέλος επιλέγουν ως τρόπο και στάση ζωής τον ατομικισμό, αντί της "κοινωνίας" της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.

Η επέλαση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μόνο ζόφο μπορεί να προκαλεί.

Βασική γεννεσιουργός αιτία της, η γενικευμένη αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, σε συνδυασμό με τις αντιλαϊκές πολιτικές κάθε είδους, την οικονομική δυστυχία των ανθρώπων και την περιθωριοποίηση κρίσιμης μάζας συμπατριωτών μας.

"Οι καιροί ου μενετοί". Τα μηνύματα στον ορίζοντα "μαύρα".

Κάτι πρέπει να κάνουμε όμως...  

Ας το αναζητήσουμε λοιπόν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο