Για να μην έχει κανείς και καμία αυταπάτες...

Τελετή ορκωμοσίας νέας Δημοτικής Αρχής Βριλησσίων


Πραγματοποιήθηκε στις 19/12/2023  η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Βριλησσίων.


Η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης με υπερδιπλάσιες δυνάμεις και για πρώτη φορά με δυο δημοτικούς συμβούλους: τον επικεφαλής του συνδυασμού, Βασίλη Αρχιμανδρίτη και τον, εδώ και έτη δημοτικό σύμβουλο, Βασίλη Βήττο.

.

.

▪️Ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη διάρκεια και τη διαχρονική προσφορά του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ στα Βριλήσσια, αναφέροντας, ενδεικτικά, τους αγώνες των κατοίκων για την απόδοση της Ναυτικής Βάση και το σκεπαστό της Αττικής οδού.


▪️Δήλωσε εξ αρχής ότι η αντιπαράθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν, είναι και θα είναι όχι προσωπική και μικροπολιτική, αλλά αντιπαράθεση θέσεων, ιδεών και πολιτικής για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των κατοίκων.Θέτουμε προτεραιότητες και ξεδιπλώνουμε σχέδιο διεκδίκησης κόντρα στον αντιδραστικό ρόλο που καλείται να παίξει η Τοπική Διοίκηση στις σημερινές συνθήκες.


▪️Με έμφαση δήλωσε ότι ο πολιτικός όρκος που έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ. υποτάσσεται στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων σε όλα τα επίπεδα. Η δύναμη της θα αποτυπωθεί στην υπεράσπιση των αυταπασχολούμενων και των μισθωτών που συνθλίβονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική, των νέων γονέων, της ανάγκης για πολιτική προστασία που να υπηρετεί τις λαϊκές προτεραιότητες, για άθληση, πολιτισμό, παιδεία και υποδομές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.


▪️Ο πυλώνας και το νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο εδράζεται η τοπική διοίκηση - και το οποίο υπηρετούσε η προηγούμενη και το οποίο θα υπηρετεί και η νέα δημοτική αρχή - είναι αυτό που έχει καταστήσει τους δήμους πρωταγωνιστές στο χαράτσωμα του λαού με τα δημοτικά τέλη και στην προώθηση της ανταποδοτικότητας σχεδόν για κάθε υπηρεσία που παρέχουν, δίχως να διεκδικούν τίποτα από την κρατική χρηματοδότηση στο όνομα της οικονομικής αυτοτέλειας. Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού της πόλης και θα βαδίσουν κόντρα στο ρεύμα που οδηγεί στη καταστροφή του λαού. Θα είναι η λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή λαίλαπα.


▪️Για άλλη μια φορά, δήλωσε ότι η ΛΑ.ΣΥ. στέκεται στο πλευρό των διεκδικήσεων των εργαζομένων του Δήμου, ζητώντας την αναγκαία στήριξή τους, με μόνιμη και σταθερή εργασία, κάλυψη όλων των αναγκαίων θέσεων σε προσωπικό, υλικοτεχνικές υποδομές ώστε "να μην πηγαίνουν στον πόλεμο χωρίς όπλα", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

.

.

✊Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ δεσμεύονται ότι θα κάνουν πράξη, τόσο εντός, όσο και εκτός δημοτικού συμβουλίου, το σύνθημα του συνδυασμού "Με τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων".


▪️Τέλος, ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλές εορτές σε όλες και όλους.

.

.

❌υγ: Φαίνεται ο Άι Βασίλης εμφανίστηκε νωρίς φέτος, καθώς η νέα δημοτική αρχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας έδειξε ήδη τα δόντια της.


Με πρόταση του νέου Δημάρχου Γιάννη Πισιμίση, στο δημοτικό συμβούλιο της 18ης/12/2023, ψηφίστηκαν οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη (από το 1,12 στο 1,30), στο δημοτικό φόρο και στο πάγιο του νερού (από 5,90€ στα 8€).


Για να μην έχει κανείς και καμία αυταπάτες...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο