Μία ουσιαστική μεταρρύθμιση


Οι προοδευτικοί πολίτες στηρίζουν χωρίς υπολογισμούς

Η νομική θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, αποτελεί μία αναγκαία πολιτική επιλογή και απόφαση.

Η χώρα μας, οφείλει και θα ακολουθήσει πολύ σύντομα, όπως φαίνεται, άλλες χώρες της ΕΕ που προηγήθηκαν, στην κατεύθυνση αυτή.

Είναι αυτονόητο ότι συνιστά θεμελιώδες θέμα ατομικών δικαιωμάτων, τα οποία πρέπει να προστατεύονται.

Εξάλλου η ΕΕ προτάσσει την θέσπιση αυτή και για όλες τις χώρες που ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Κυρίως όμως συνιστά μια πραγματικά ουσιαστική και εκσυγχρονιστική πολιτική επιλογή, η οποία όπως όλα δείχνουν συναντά την αντίδραση των πολιτών εκείνων που δεν είναι ευεπηφοροι στις αναγκαίες κοινωνικές προσαρμογές.

Δείτε ποιοι πολεμούν την κοινωνική αλλαγή που έρχεται... Οι πιο βαθιές συντηρητικές δυνάμεις του τόπου.

Έτσι, για να το διατυπώσουμε κομψά, προς αποφυγή διχαστικού κλίματος...

Όλοι οι αληθινά προοδευτικοί πολίτες οφείλουν να στηρίξουν χωρίς υπολογισμούς, μεμψιμοιριες και ιδιοτελειες την προωθούμενη κοινωνική μεταρρύθμιση, η οποία αντιστοιχεί στις κορυφαίες αλλαγές. Που ακολουθούν αυτές του ιστορικού νόμου 1329 του 1983 που άλλαξε το οικογενειακό μας δίκαιο.

Δεν πρέπει να μας απασχολεί το γεγονός ότι το σχέδιο νόμου προτείνει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ ενός συντηρητικού κόμματος. Και μόνο το γεγονός ότι το επιχειρεί, ανεξαρτήτως των λόγων, είναι προοδευτική πολιτική. Και είναι προς τιμήν του και της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας της ΝΔ που εκπροσωπούν, η μέγιστη προσπάθεια που κάνουν κόντρα στη βαθιά δεξιά συντήρηση...

Και επίσης το γεγονός ότι τον Φεβρουάριο θα είναι νόμος του Κράτους, με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τιμά το πολιτικό μας προσωπικό που τον στηρίζουν. Όλους τους βουλευτές τους που θα τον ψηφίσουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο