ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: η Δημοτική Αρχή μπλοκάρει το πρόγραμμα "πόρτα - πόρτα"


Το αναστέλλει αν και θα μπορούσε να επιφέρει βελτιώσεις "εν κινήσει" - Να δοθούν εξηγήσεις άμεσα - Γιατί να το στερηθεί η πόλη;
 

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα Β.Ν. με αποκλειστικό δημοσίευμα, η νέα δημοτική αρχή Βριλησσίων ενάμιση μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της αναστέλλει το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή αποβλήτων γνωστό ως "Πόρτα - Πόρτα"  με άγνωστη την ημερομηνία επαναλειτουργίας του. 

Να σημειωθεί για το πρόγραμμα αυτό ο Δήμος Βριλησσίων είχε βραβευθεί στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Τεχνολογιών Περιβάλλοντος “VERDETEC”

Τα ΒΝ δημοσιεύουν το ακόλουθο έγγραφο  του Δήμου Βριλησσίων, που εστάλη στους δημότες που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα:


Αγαπητοί συμπολίτες,


Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το πρόγραμμα Διαλογής στη Πηγή των αποβλήτων «πόρτα-πόρτα» αναστέλλεται προσωρινά. Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω δομικών προβλημάτων και σοβαρών δυσλειτουργιών που ανιχνεύθηκαν μετά από εκτενή αξιολόγηση, ανάλυση και ενδελεχή έλεγχο που έγινε από τη νέα Δημοτική Αρχή μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.


Τα προβλήματα που εντοπίστηκαν περιλαμβάνουν σφάλματα στη ζύγιση, έλλειψη επαρκούς ανθρώπινου δυναμικού, μη κατάλληλα οχήματα, προβληματικές συνθήκες προσωρινής αποθήκευσης και μεταφοράς αποβλήτων, οικονομικά ασύμφορο λειτουργικό κόστος, και χαμηλή αποδοτικότητα στην επίτευξη των στόχων ανακύκλωσης λόγω της μικρής συμμετοχής του κοινού.


Ωστόσο, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι επενδύουμε σε πολιτικές κυκλικής οικονομίας και σχεδιάζουμε εκ νέου τη λειτουργία του προγράμματος σε πιο ουσιαστικές και ορθολογικές βάσεις. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά βιώσιμο και αποτελεσματικό πρόγραμμα που θα συμβάλλει στην Προστασία του Περιβάλλοντος και τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας.


Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη στήριξή σας κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου. Η αναστολή αυτή δεν είναι μόνο μια προσωρινή λύση, αλλά ένας τρόπος για να εξασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα θα επαναξιολογηθεί και θα επανασχεδιαστεί με τρόπο που θα εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις ανάγκες όλων και θα προστατεύει το περιβάλλον.


Με εκτίμηση


Δ/νση Περιβάλλοντος Δήμου Βριλησσίων

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο