Για την κυκλοφορία οχημάτων επί των οδών Μακεδονίας και 25ης Μαρτίου


Η τοποθέτηση του Βασίλη Αρχιμανδρίτη επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27/3/2024


🔴Θέμα: κυκλοφορία οχημάτων επί των οδών Μακεδονίας και 25ης Μαρτίου.



▪️Στην 8η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/03/2024, συζητήθηκε το θέμα της κυκλοφορίας οχημάτων επί των οδών Μακεδονίας και 25ης Μαρτίου.


▪️Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο συμμετείχαν και έλαβαν το λόγο πλήθος κατοίκων της περιοχής, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων και της Ένωσης Γονέων Βριλησσίων.


1️⃣Ο Αρχιμανδρίτης Βασίλης στην τοποθέτησή του ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι πυρήνας της σκέψης και της στάσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων είναι η ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Μακεδονίας.


▪️Οι παραβιάσεις των STOP, η αντικοινωνική οδήγηση, ο τραυματισμός των δύο σχολικών τροχονόμων, ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μαθητές προτάσσουν την προστασία αυτών, με τον όσο το δυνατόν μικρότερο κυκλοφοριακό φόρτο στις εισόδους του σχολείου, ιδίως αυτής επί της οδού Κρήτης.


❗Το πάμε και όπου βγει το έχουμε δοκιμάσει και ξέρουμε τα αποτελέσματά του.

Η ασφάλεια όλων ημών, αποτελεί άφευκτη ανάγκη.

.

2️⃣Παράλληλα όμως η κυκλοφοριακή συμφόρηση επί της οδού Μακεδονίας είναι υπαρκτή και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.


✅Με βάση όσα ακούστηκαν - και - στο Δημοτικό Συμβούλιο και λαμβάνοντας υπόψιν ότι η όποια πρόταση δεν αποτελεί θέσφατο ή αξίωμα, αλλά ότι μπορεί να επανεξεταστεί προς περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας, υιοθετούμε την σκέψη που προτάθηκε στο ΔΣ, όπως αυτή αποτυπώνεται στο συνημμένο σχεδιάγραμμα:


👉μερική αντιδρόμηση της οδού Ψαρών από την οδός Μακεδονίας έως την οδό Αβαρίκου (60 μέτρα μήκους), ώστε να αποσυμφορηθεί η κίνηση των οχημάτων στη συμβολή Μακεδονίας και 25ης Μαρτίου.


▪️Η πλειοψηφία των οχημάτων διασχίζει την οδός Μακεδονίας και στρίβει αριστερά στην 25ης Μαρτίου, με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Πεντέλης, την Αττική Οδός και την οδό Φραγκοκλησιάς


▪️Με αυτήν την πρόταση - της οποίας η ορθότητα θα ελεγχθεί μόνο στην πράξη - τα οχήματα θα στρίβουν αριστερά στην οδός Ψαρών, αριστερά στην οδός Αβαρίκου και στη συνέχεια θα κατευθύνονται στον παράδρομο της Αττικής Οδού, προς την Λεωφόρο Πεντέλης, δίχως με αυτόν τον τρόπο να επιβαρύνουν έτι περισσότερο την οδός Μακεδονίας και της 25ης Μαρτίου και ιδίως το επίμαχο σημείο.


📌Σε κάθε περίπτωση, να είναι ξεκάθαρο, πως αποσπασματικές ρυθμίσεις και όχι ολοκληρωμένο σχέδιο κινητικότητας, ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες ανάγκες των Βριλησσίων - και όχι 20 έτη πριν - δεν θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο