Στράτος Καμπισιούλης

 

Ο νεότερος και μοναδικός Βριλησσιώτης Καραγκιοζοπαίκτης


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗ ΣΤΑ ΒΝ 



Με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη αγάπη παρουσιάζουμε σήμερα στα Βριλησσιώτικα Νέα, μία συνέντευξη με τον ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗ, ενόψει της παράστασής του "Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ", την ερχόμενη Κυριακή στις 12.00, στο Σύλλογο Καλλινίκη, Κισσάβου 18Α, Βριλήσσια .

Ο Στράτος αποτελεί έναν από τους νεότερους Καραγκιοζοπαίκτες σε όλη τη χώρα και βέβαια τον μοναδικό στην πόλη μας.

Είναι ένας νεαρός 17 μόλις ετών, που όμως θα σας εκπλήξει με το γεγονός ότι παίζει πολλά χρόνια θέατρο σκιών και μαθήτευσε δίπλα στον Θανάση (μεγάλο δάσκαλο) και στον γιό του τον Κώστα Σπυρόπουλο.

Είναι μαθητής της Δευτέρας Τάξης του Β΄ Λυκείου Βριλησσίων.

Από 4 ετών, μας λέει ο Στράτος, είδα Καραγκιόζη και από τότε μαγεύτηκα και χάθηκα στον κόσμο του.

Θα ακούσετε ότι τα παιδιά του νηπιαγωγείου όταν τον βλέπουν του ζητούν να τους υποδηθεί χαρακτήρες του θεάτρου σκιών και τον λατρεύουν.

Θα σας πει πώς τον αντιμετωπίζουν οι συμμαθητές του.

Πάνω απ' όλα όμως το μεγάλο αυτό ταλέντο της πόλης μας, θα σας συγκινήσει μιλώντας για την ιστορία, την παράδοση αλλά και τη διαχρονικότητα του Καραγκιόζη, ενός θεάματος που αν και απαξιώνει η σύγχρονη τηλεόραση, ο κόσμος των παιδιών λατρεύει.

    

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ:


"Την ερχόμενη Κυριακή 17/03/2024, θα βρίσκομαι στα αγαπημένα μου Βριλήσσια! Στον πολυχώρο εκδηλώσεων "Καλλινίκη" (Κισσάβου 18Α), με μία παράσταση για όλη την οικογένεια:

"Η Επανάσταση του Καραγκιόζη"

Μοναδικά εφέ, απίθανα σκηνικά και παραδοσιακή μουσική θα σας βάλουν στο κλίμα της επανάστασης. Φυσικά, δεν θα λείπουν οι ανεξίτηλες ατάκες του Καραγκιόζη! Την Κυριακή στις 12:00 στον πολυχώρο "Καλλινίκη".

Σας περιμένουμε όλους!

**Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 21 0613 9689 & 693 691 3105."


ΤΟ ERTNEWS ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΜΠΙΣΙΟΥΛΗ:




"Στράτος Καμπισιούλης: Ένας 16χρονος πολυτάλαντος καραγκιοζοπαίχτης που προβάλλει την παράδοση μέσα από τις παραστάσεις του

Σύνταξη

Μπέλλα Θεριού

Στράτος Καμπισιούλης: Ένας 16χρονος πολυτάλαντος καραγκιοζοπαίχτης που προβάλλει την παράδοση μέσα από τις παραστάσεις του

O Στράτος Καμπισιούλης είναι από τους νεότερους καραγκιοζοπαίχτες στη χώρα μας.


Είναι ένας πολυτάλαντος νέος, ηλικίας 16 ετών σήμερα και μαθητής Β’ Λυκείου, ο οποίος γοητεύεται και εμπνέεται από την παράδοση της χώρας μας, την οποία προβάλλει στις παραστάσεις του. ‘Αλλωστε, το Θέατρο Σκιών, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των παιδικών μας χρόνων, συγκαταλέγεται στην παράδοση.


Ο Στράτος Καμπισιούλης γεννήθηκε το 2007 στην Αθήνα. Στα τέσσερα του χρόνια, γνώρισε τον Καραγκιόζη σε παράσταση του Θανάση Σπυρόπουλου και, όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3, “χάθηκε”.   Του μπήκε λοιπόν το μικρόβιο, ενώ στην πορεία μαγεύτηκε, όταν ανακάλυψε ότι ένας άνθρωπος μπορεί σε μία ώρα, να κάνει μέχρι και 50 φωνές!


Στα 9 του χρόνια βρίσκεται βοηθός και μαθητής πίσω από τη σκηνή του Θανάση Σπυρόπουλου, καθώς και του γιού του, Κώστα. Από τότε ξεκινά η πορεία του ως βοηθός σκηνής (χειριστής φιγούρας), καθώς η φήμη του έχει φτάσει στα αφτιά και άλλων καραγκιοζοπαικτών. Έτσι σήμερα εκτός από τον Θανάση & τον Κώστα Σπυρόπουλο έχει βοηθήσει και τον Άθω Δανέλλη, τον Ηλία Καρελλά, τον Γιάννη Νταγιάκο, τον Νικόλα Τζιβελέκη και πολλούς ακόμη καραγκιοζοπαίκτες.


“Ο καραγκιόζης είναι ο πιο γνήσιος Έλληνας, αντιπροσωπεύει τον μέσο Έλληνα”, αναφέρει ο Στρατός, ενώ, όπως επισημαίνει, μέσα από τις παραστάσεις του περνάει μηνύματα."

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο