Έφυγε από τη ζωή ο Μάνος Σπανάκος


Δημοσιογράφος με ήθος και ενεργός πολίτης


 Έφυγε από τη ζωή, την Κυριακή, ο Μάνος (Μανώλης) Σπανάκος, δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ,  ενεργός πολίτης, διαχειριστής τοπικού ιστολογίου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Την απώλειά του σε ηλικία 66 ετών γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, η οποία έχει ως εξής:

"Απεβίωσε ο Μανώλης Σπανάκος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με λύπη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Μανώλη Σπανάκου, ο οποίος απεβίωσε χθες μετά από σύντομη ασθένεια.

Ο Μανώλης Σπανάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε στην αρχή ευκαιριακά έως ότου προσλήφθηκε, τον Ιανουάριο του 1990, ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα «Έθνος». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Espresso», «Traffic», «Ελεύθερος Τύπος» και τα τελευταία χρόνια στον Τύπο της Κηφισιάς.

Ο Μανώλης Σπανάκος υπήρξε ένας συνάδελφος που εργάστηκε άοκνα και με ήθος ενώ είχε πάντοτε άψογη συναδελφική συμπεριφορά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους, τους φίλους και κυρίως τους δύο γιους του καλού συναδέλφου.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός θα δοθεί αύριο Τρίτη, 23 Απριλίου στις 15:30 στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ"


Ανακοίνωση εξέδωσε ο συνδυασμός "Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης", του οποίου ο εκλιπών υπήρξε μέλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ":

"Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη έναν υπέροχο άνθρωπο, φίλο, καταξιωμένο επαγγελματικά δημοσιογράφο μέλος της ΕΣΗΕΑ,και υποψήφιο της παράταξής μας "Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης  Μάνο Σπανάκο. Ο Μάνος  έφυγε από τη ζωή εχθές Κυριακή.

Θα τον αποχαιρετήσουμε αύριο Τρίτη 3:30 μμ στη Ριτσώνα, https://cremservices.gr/

«Ο καημός του θανάτου τόσο με πυρπόλησε  που η λάμψη μου επέστρεψε στον ήλιο».

Λακωνικόν, Ελύτης

Ποιός ήταν ο Μάνος Σπανάκος (με τα δικά του λόγια από το προεκλογικό βιογραφικό του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος):

"Δημοσιογράφος - μέλος ΕΣΗΕΑ

"Γεννήθηκα στην Αθήνα, όπου και τελείωσα το σχολείο.

Σπούδασα Δημοσιογραφία και Δημόσιες Σχέσεις, ένα επάγγελμα για τους περισσότερους ίσως, αλλά ένα λειτούργημα όπως το έβλεπα τότε και το βλέπω και τώρα, σε πείσμα των καιρών.

   Ξεκίνησα από την εφημερίδα Έθνος (Εκδοτικό Συγκρότημα Πήγασος) το 1990 ως Συντάκτης ύλης και ακολούθως Αρχισυντάκτης και Διευθυντής Σύνταξης στο «Έθνος της Κυριακής». Μετά από περίπου δυο δεκαετίες αποχώρησα με την ιδιότητα του Διευθυντή Ειδικών Εκδόσεων του εκδοτικού συγκροτήματος.Ειμαι  ιδιαίτερα υπερήφανος που κείμενό μου (editorial) που είχε δημοσιευτεί το 2003 στην εφημερίδα «Έθνος» έχει συμπεριληφθεί στο σχολικό βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ’ Γυμνασίου.

Την τελευταία δεκαετία ανέπτυξα δραστηριότητα και στην ηλεκτρονική ενημέρωση με κάποιες ιστοσελίδες που δημιούργησε προσωπικά.

Διατελεσα μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΠΑ Δήμου Βριλησσίων.

Έζησα ενεργά  τη μεγάλη ανάπτυξη των δομών, την ολόπλευρη στήριξη, όχι μόνο στις ευπαθείς ομάδες αλλά σε όλους τους πολίτες του Δήμου Βριλησσίων.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η «συνταγή» για μια πόλη- πρότυπο με προτεραιότητα τον πολίτη και τις ανάγκες του, είναι η αλληλεγγύη, η ανεξάρτητη από πολιτικά χρώματα σκέψη και πράξη, η εμπεριστατωμένη μελέτη των αναγκών, η ειλικρινής βούληση και η συμμετοχή και συνεισφορά ενεργών πολιτών στην καθημερινή ζωή.".

Καλό ταξίδι φίλε, θα μας λείψεις..


Η επικεφαλής του συνδυασμού Βούλα Λάμπρου Αρσένη μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια για τον εκλιπόντα:

"➕Μάνος Σπανακος..

Έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη, όπως έμαθε να δίνει πάντα, ένας ακέραιος και ηθικός άνθρωπος, ευαίσθητος, δημοκρατικός, φιλοζωος, άξιος , ικανός, πιστός φίλος, που στην ζωή του αρνήθηκε το συμβιβασμό που μειώνει και εξαγοράζεται. Έγκριτος δημοσιογράφος έγραψε την δική του ιστορία απ' όπου και αν πέρασε, αληθινός δημοσιογράφος, όχι φερόμενος και όταν επιχείρησαν να του κατευθύνουν την πληροφορία, έκανε τον δικό του αγώνα με τον δικό του αξιοπρεπή πάντα τρόπο. Μάνο θα μου λείψεις για όλα αυτά που θαύμαζα στον χαρακτήρα σου, σε ευχαριστώ για την φιλία και την συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για την εμπιστοσύνη σου, ως μέλος του ΔΣ του ΟΚΠΑΔΒ συνεβαλες στο σπουδαίο έργο υποδομής του κοινωνικού προσώπου του δήμου Βριλησσίων... Σε ευχαριστώ  που στάθηκες μαζί μου σε κάθε προσπάθεια μου στα κοινά μας οράματα..

.... καλό ταξίδι φίλε....

Αναντικατάστατος.."