Οι τοποθετήσεις της Πορείας Ευθύνης


Για κοινωνική πολιτική τροφεία και γραμμή μετρό 


Κάποτε διαβάζαμε την Δημοκρατία στο απόσπασμα. Σήμερα ζούμε την κοινωνική πολιτική στο απόσπασμα σε όλη τη χώρα. Και όχι, δεν κατηγορουμε όσους δεν έχουν την ίδια φιλοσοφία με μας. Όμως ηχεί παράξενα στα αυτιά μας η φράση " η Κοινωνική πολιτική δημιουργεί οικονομικό έλλειμμα και δεν γίνεται έτσι". Πώς δηλαδή; να γίνει και αυτό ιδιωτική πολιτική, από κοινωνική; Να της μείνει μόνο το όνομα; 

Κατανοούμε ο,τι κάποιοι στην πολιτική έχουν διαφορετική αντίληψη για το τι εννοείται ως Κοινωνική πολιτική και τι όχι. Κάποιοι τα μετράνε όλα με οικονομικούς δείκτες, ελλείμματα και πλεονάσματα. Και κάποιοι όμως κατάφεραν και δημιούργησαν κοινωνικό πρόσωπο στον δήμο , από το τίποτα. Ενδεικτικά αναφέρουμε, τα Δημοτικά ιατρεία με μόνο έξοδο το λογισμικό αξίας ~1800 ευρώ , και έναν απινιδωτη αξίας 1300 ~, Ιατρικο εξοπλισμό , 2 υπερηχοτομογράφους, καρδιογραφο, ιατρικά κρεβάτια εξέτασης, γραφεία, 6 H/Y , εκτυπωτές,αίθουσα αναμονής επιπλωμένη, παραβάν ιατρικά. 👇Κοινωνικό Φαρμακείο με μηδέν αγορά φαρμάκων, όλα προσφορές από την ευαισθητοποίηση του κόσμου και των εταιρειών .


👇Εθελοντές ιατροί, ένας μόνιμος γιατρος και επίσημη συνταγογράφηση μέσω ΗΔΙΚΑ , συνεργασίες με πανεπιστημιακές κλινικές, φορείς, ιδρύματα, εξετάσεις προληπτικές κλπ και 4.000 εξυπηρετούμενοι το χρόνο, δωρεάν. 

👇Βρεφικά τμήματα, νέο παιδικο σταθμο, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και εξυπηρετώντας ~275 οικογένειες ☝🏽Αυτά είναι ένα μικρό δείγμα της δωρεάν κοινωνικής πολιτικής... Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε 9 ετών κοινωνική πολιτική. Δεν την μονοπωλεί κάποιος, απλά αν την τιμολογουσαμε θα έβλεπε η νέα δημοτική αρχή, ο,τι κοινωνική πολιτική είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών χωρίς επιβάρυνση του πολίτη . Ακομα και να υπαρχει όμως η ελάχιστη,(όπως στους παιδικούς δημοτικούς σταθμούς) αξίζει περισσότερο η παροχή υπηρεσιών από την κοστολόγηση του τι κερδίζει ο δήμος oικονομικα..

 ⭕ Ο λόγος για την αύξηση των τροφειων στους παιδικούς σταθμούς. Την 2η αύξηση της νέας δημοτικής αρχής μετά τα δημοτικά τέλη. Η πρόταση μας ήταν να παραμείνουν έστω ως έχουν μέχρι σήμερα. Είχαν αποφασιστεί ομόφωνα από διαπαραταξιακη επιτροπή το 2014. (Αφού είχε αποφασιστεί ένα συμβολικό τίμημα ανά κατηγορία εισοδημάτων, και δωρεάν έως 35.000) . 

👇Σήμερα όταν όλα ακριβαινουν και τα νοικοκυριά δυσκολεύονται, δεν αυξάνεις ούτε ένα ευρώ τίποτα. Δεν δυσκολεύεις ακόμα περισσότερο κανένα συμπολίτη σου. 

Φυσικά οι μόνοι που δεν τα ψηφίσαμε είμασταν εμείς τα Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης και η Λαϊκή συσπείρωση. ❓Απορίας βέβαια άξιον, το πως αλλάζουν οι καιροί και οι μόνιμα αντιδραστικοί μέχρι χθές, οι δήθεν ασυμβίβαστοι , αποτελούν πλέον το δεξί χέρι της δημοτικής αρχής..Αλλά αυτοί κρίθηκαν και θα κριθούν. Όλοι κριθηκαμε ευτυχώς και κρινομαστε καθημερινά.. 

Όμως κύριοι αυτό που έχει σημασία στο τέλος της ημέρας είναι : είτε ένα ευρώ είτε 100 , αυτό ονομάζεται αύξηση. Και δεν έπρεπε!

Επαναφέρουμε επίσημα παροπλισμένη πρόταση 20 ετών(επι δημαρχίας Σταμάτη Λωλα) ως παράταξη, η οποία αφορά την επέκταση της γραμμής του μετρό η οποία θα συνδέει τα νοσοκομεία των όμορων δήμων μας, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ, Παίδων Πεντέλης, εξυπηρετώντας και την πόλη μας αφού η μία στάση θα βρίσκεται επί της Λ.Πεντελης. 

✅Κύριε Δήμαρχε σας καλούμε να πάρουμε την πρωτοβουλία ως Δήμος με απόφαση δημοτικού συμβουλίου και να σας εξουσιοδοτήσουμε να ξεκινήσετε διαδημοτική συνεργασία για κοινο αίτημα επ αυτού με τους γειτονικούς δήμους, ώστε μαζί να προσπαθήσουμε για την επίτευξη και αυτού του σημαντικού στόχου υποδομής για την πόλη μας. 

⭕Στόχος μας η εξυπηρέτηση των συμπολιτών και η αναβάθμιση της υγείας των νοσοκομείων της γειτονιάς μας. 

Θα κατατεθεί εκ μέρους μας σχετική εισήγηση στο Δημοτικό συμβούλιο. 

Β.Αρσενη -Λάμπρου

Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης

Ο λόγος για την θέση των παρατάξεων στο θέμα αυτό: απλά όταν δεν είναι δική τους πρόταση την υποβαθμίζουν,ακόμα κι αν κάποιοι στο 1ο δημοτικό συμβούλιο την ανέφεραν ως απαραίτητο θεμα συζήτησης. Αναβλήθηκε λοιπόν για να το ξαναφέρει ο δήμαρχος τουλάχιστον, ο οποίος την χαρακτήρισε μια σοβαρή πρόταση, αφού πριν ετοιμαστεί πιο εμπεριστατωμένη εισήγηση. Τουλάχιστον εκείνος κ όχι οι υπόλοιποι των παρατάξεων δεν την απέρριψε εμφανώς.. αναμένουμε λοιπόν.

Ασφυκτικό το δημοτικό συμβούλιο πλέον και απογοητευτικό πλην εξαιρέσεων, λόγω της καθαρά προσωπικής συμφέρουσας ή μη πολιτικής τους εικόνας, για δικούς του λόγους ο καθένας.

❓Ερώτηση προς την Κοινωνικη Υπηρεσία (πρώην ΟΚΠΑ) :

Για ποιο λόγο δεν διανεμήθηκαν τα ειδη κρεάτων του κοινωνικού παντοπωλείου στους ωφελουμενους, τα οποία μετά από έλεγχο του Υγειονομικής Υπηρεσίας, πετάχτηκαν; ❓ποιός διαχειρίζεται μετά την απομάκρυνση της υπαλλήλου επί σειρά ετών από το κοινωνικό παντοπωλείο τις διανομές; Με ποια κριτήρια έγινε η απομάκρυνση; με ποια κριτήρια και ποια επιτροπή διαχειρίζεται πια την διανομή του κοινωνικού παντοπωλείου; Γιατί δεν έγινε σωστός προγραμματισμός διανομής και αφήσατε να σαπίσουν τα κρέατα χωρίς να τα προσφέρετε στον κόσμο; 

✅Προς ενημέρωση: Τα είδη παντοπωλείου είχαν αγοραστεί από τον προϋπολογισμο του ΟΚΠΑΔΒ,(δυστυχώς παραγγέλθηκαν προφανώς όλα μαζί).Το χρηματικό ποσό υπήρχε για ώρα ανάγκης (πανδημία , Χριστουγεννα , Πάσχα, καλοκαίρι) όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης τροφίμων από τις διάφορες προσφορές δημοτών και σχολείων . 

Ο ΟΚΠΑ επί 9 χρόνια, την μόνη περίοδο που πραγματοποίησε αγορά ειδών παντοπωλείου προς διανομη, ήταν για την περίοδο της πανδημίας, μετέπειτα συνέχισε να υπάρχει ως κωδικός διαθέσιμος . 👇Ποτέ πριν δεν δαπανήθηκε ένα ευρώ,δεν χρειάστηκε. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των σχολείων κάλυπταν στο έπακρο τις ανάγκες. 

 

✅Το ο,τι αλλάζει μια διοίκηση δεν σημαίνει δαιμονοποίηση των πάντων, δεν σημαίνει οπισθοδρόμηση,δεν σημαίνει απαξίωση και καχυποψία όλων των προηγούμενων καταστάσεων. Προσοχή λοιπόν στις εμμονές,στις εμπάθειες και στα φαντάσματα αλλά και τις εκδηκητικες συμπεριφορές! 

❓Αναμένουμε να μας ενημερώσετε για την έκθεση της Υγειονομικής επιτροπής πρωτίστως (να την δημοσιεύσετε) καθώς και για ποιο λόγο δεν διανεμήθηκαν τα κρεατικά ως οφείλατε, γιατί δεν γνωρίζατε την ημερομηνία λήξης; ποια επιτροπή διαχειρίζεται το κοινωνικό παντοπωλείο και με ποια απόφαση μετά την απομάκρυνση της υπαλλήλου,την απομάκρυνση των μελών της προηγούμενης επιτροπής ; Επίσης απόδειξη απομάκρυνσης ζωικών υποπροϊόντων όπως ορίζει ο νόμος κ στα καταστήματα ( κρεοπωλεία ψαράδικα!)και ποια υπηρεσία τα απομάκρυνε και που τα εναπόθεσε;