Δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Πισιμίση


Αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες που κάνουν χρήση του Ν.Ο.Κ.


Δείτε την βιντεοσκοπημενη δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Πισιμίση σε αυτό τον σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/share/r/HPzHuhARHafsjtTS/

Ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

"Στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής αποφασίσαμε ομόφωνα την έγκριση της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στα Βριλήσσια σε όσες περιπτώσεις γίνεται χρήση των άρθρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, η εφαρμογή του οποίου έχει ήδη προκαλέσει σημαντική επιβάρυνση στην πόλη μας, με την ανέγερση οικοδομών που υπερβαίνουν κατά πολύ το μέγιστο ύψος, το οποίο διαχρονικά προβλεπόταν για τον Δήμο μας. Η σχετική εισήγηση έχει ήδη αποσταλεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη.  

Αποφασίζουμε με γνώμονα την προστασία του οικιστικού περιβάλλοντος στα Βριλήσσια καθώς και την ανάγκη προστασίας του πολεοδομικού και περιβαλλοντικού ισοζυγίου στην πόλη μας, τουλάχιστον έως την έκδοση απόφασης από την Ολομέλεια του ΣτΕ επί της συνταγματικότητας των επίμαχων διατάξεων του ΝΟΚ. 

Όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου είμαστε ενωμένες στο ζήτημα αυτό, το οποίο είναι εξόχως σοβαρό για το μέλλον της πόλης μας. Μοναδικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη, η προστασία και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής μας κοινωνίας."