Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την οστεοπόρωση


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία


Ο Δήμος Βριλήσσιων μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν στα Δημοτικά Ιατρεία δωρεάν προληπτικό έλεγχο για την οστεοπόρωση.  


Δεκάδες συμπολίτες υποβλήθηκαν την Πέμπτη 25 Απριλίου σε δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, υπό την ιατρική επίβλεψη της κας Κρίστης Μωραΐτη, Ενδοκρινολόγου.


Συνολικά εξετάστηκαν 65 άτομα εκ των οποίων τα τριάντα άτομα παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακό και κλινικό έλεγχο. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.


Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και πρωτοβάθμιας Υγείας κα Μαντινίδου Τσούβαλου Σοφία μετά το πέρας της δράσης δήλωσε: «Η οστεοπόρωση χαρακτηρίζεται ως ασυμπτωματική νόσος, καθώς δεν είναι απαραίτητο να εμφανίζει συμπτώματα, ειδικά στα πρώτα στάδια, αφού δεν είναι από μόνη της επίπονη. Λόγω της ασυμπτωματικής φύσης της, η οστεοπόρωση συχνά διαγιγνώσκεται καθυστερημένα. Η προαγωγή της υγείας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και θα συνεχίσουμε με τέτοιες δράσεις να προασπιζόμαστε το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής που είναι η υγεία. Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Σκελετικής υγείας Πεταλούδα για την άψογη συνεργασία και την συμβολή του στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, όπως επίσης και την Ιατρό μας κα Μωραΐτη».

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα δήλωσε:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο