Δήλωση του Δημάρχου Γ. Πισιμίση


Μέτρα για να αντιστραφεί η έξαρση της νεανικής βίας


Η έξαρση της νεανικής βίας και παραβατικότητας είναι ένα φαινόμενο που αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Είναι καθολικό, χωρίς συγκεκριμένη κοινωνικοοικονομική προέλευση. Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι η κρίσιμη καμπή για την αύξηση των περιστατικών βίας ήταν η περίοδος μετά την πανδημία. Λογικό, αφού ο εγκλεισμός, εκτός των άλλων, δημιούργησε συνθήκες έλλειψης της απαραίτητης κοινωνικοποίησης που συντελείται μέσα στα σχολεία. 

Ο Δήμος Βριλησσίων δεν μένει αδιάφορος μπροστά σε αυτό το μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Τόσο μέσα από τις κοινωνικές μας δομές, τους ψυχολόγους μας, τις Σχολές Γονέων, όσο και με συντονισμένες προσπάθειες της Αντιδημαρχίας Παιδείας θέλουμε να αντιστρέψουμε πλήρως αυτήν την εικόνα. Για το λόγο αυτό επαναφέρουμε μετά από 9 χρόνια το θεσμό της Μαθητικής Συνδιάσκεψης. Μια μεγάλη δυνατότητα να βρεθούν μαζί οι μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη μας. Να συζητήσουν, να προβληματιστούν, να συμμετέχουν μέσω προτάσεων και δράσεων στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής συνθήκης στα Βριλήσσια. Πιστεύω βαθιά ότι από τους νέους μας μπορεί να ξεκινήσει μια νέα υγιής προοπτική, για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία, στην οποία η βία δε θα έχει καμία απολύτως θέση. 

Παράλληλα, συνεργαζόμαστε στενά με το τοπικό Τμήμα Ασφάλειας Βριλησσίων κάνοντας συνεχείς ενημερώσεις στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης μας για το φαινόμενο της νεανικής βίας και παραβατικότητας, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Σύντομα θα ενεργοποιήσουμε ξανά και την Τοπική Επιτροπή Πρόληψης της Παραβατικότητας που επίσης είχε απενεργοποιηθεί για πολλά χρόνια.

Μέσω αυτού του συνεκτικού πλαισίου δράσης αισιοδοξούμε ότι θα παραχθούν πολύ καλά αποτελέσματα στην πόλη μας. Η βία στους νέους μπορεί να εξαλειφθεί με επιμονή, ειλικρινή προσέγγιση και υγιείς διεξόδους.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο