Ερωτήσεις της "Πορείας Ευθύνης"


Για την 2η ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της δημοτικής αρχής


Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης - Ανάρτηση:

"✅Ερωτήσεις της παράταξης μας για την 2η ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της δημοτικής αρχής👇                                                                                      

✅1ο Θέμα “Περί Οικονομικών(εισήγηση ερωτήματος από την επικεφαλής του Συνδυασμού “Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης” Β.Αρσένη)

Εισαγωγή👇

Η ενσωμάτωση των αρχών δημοκρατικής διακυβέρνησης οδηγεί στη διαφανή άσκηση της εξουσίας και στην υποχρεωτική λογοδοσία όποιου ασκεί δημόσια εξουσία.

Δεδομένου ότι το δημόσιο χρήμα είναι εκ νόμου προστατευμένο με ειδικές διατάξεις και προσδίδει σε αυτόν που το διαχειρίζεται την ιδιότητα του δημόσιου υπολόγου και με δεδομένη την ασάφεια την οποία υπάρχει σχετικά με την οικονομική κατάσταση του δήμου Βριλησσίων, την μή ύπαρξη διαχειριστικού ελέγχου ως όφειλε η δημοτική αρχή να πράξει μετά την εικόνα “οικονομικής ασφυξίας” που δόθηκε, αφού διαπιστώθηκε εκ μέρους της“διαχειριστική ανωμαλία” , σας καλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως αφού απαντήσετε δημόσια στις εύλογες ερωτήσεις μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ❓

*. Ποιο το ταμειακό και τραπεζικό αντίστοιχα διαθέσιμο την 1/1/2024 και ποιο στις 31/3/2024?

*. Πόσες αναθέσεις και ποιες πραγματοποιήθηκαν το 1ο τρίμηνο του 2024?

*. Ποιες οι βραχυπρόθεσμες οφειλές του Δήμου ? Ποιες οι μεσοπρόθεσμες και ποιες οι δανειακές επιβαρύνσεις?

*. Ποια είναι τα ΠΟΕ παρελθόντων οικονομικών ετών? Υπάρχουν οφειλές και ποιες που η μη εξόφληση τους επηρεάζει την λειτουργία του Δήμου?

*. Θα προχωρήσετε σε μελέτες νέων έργων ώστε να υπάρχουν συνοδευτικά στις αιτήσεις χρηματοδοτικών προγραμμάτων ναι ή όχι και ποιες είναι αυτές?

*. Ποια τελευταία χρηματοδότηση έλαβε ο δήμος πότε και πού διατέθηκε?

*. Ποια έσοδα εισπράχθηκαν και που χρησιμοποιήθηκαν?

*. Ποιος είναι ο οικονομικός σας προγραμματισμός για το 2ο τρίμηνο?

👇

* Ενημερώστε μας σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης του ισολογισμού του 2023 καθώς και η διαδικασία έκδοσης των ισολογισμών 5 ετίας που λείπουν.

✅2ο Θέμα “ Περί Γ.Π.Σ Οικοπέδων”

(εισήγηση ερωτήματος από την Δημοτική Σύμβουλο Σοφία Ράπτη)

Εισαγωγή👇

Εδώ και 20 χρόνια περίπου είχαν δεσμευτεί στον Δήμο Βριλησσίων σχεδόν 50 στρέμματα από τα προβλεπόμενα οικόπεδα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου(Γ.Π.Σ)., πολλά εκ των οποίων είχαν αποχαρακτηριστεί με κάποιο τρόπο.

Ερώτηση❓

Μπορείτε να μας ενημερώσετε ποια είναι τα οικόπεδα αυτά, πως αποχαρακτηρίστηκαν , πόσα έμειναν, και τι προτίθεστε να πράξετε για αυτά?

✅3ο Θέμα “Οικοδομικό τετράγωνο 365”

(εισήγηση ερωτήματος από τον Δημοτικό Σύμβουλο Κωστα Λιακόπουλο)

Εισαγωγή👇

Στον χώρο του Ο.Τ 365 (οδός Μητροπούλου, Δημαρχείου, Κισσάβου), υπάρχει ένα αίθριο και μία πισίνα, εγκαταλελειμμένα εδώ και χρόνια.👇

Το οικόπεδο περιήλθε στην απόλυτη δικαιοδοσία του δήμου μετά από σειρά ενεργειών της προηγούμενης διοίκησης, πλην όμως δεν αξιοποιήθηκε .

❓Ερώτηση

Έχετε σκοπό ως νέα διοίκηση την ανακαίνιση τους και την χρήση τους προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών?

❓Έχετε στα σχέδια σας την κατασκευή κάποιου κολυμβητηρίου στην πόλη μας ώστε να μην “ξενιτεύονται” οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας σε γειτονικούς δήμους ❓

♦️Πρόταση

Αν και το 365 είναι χαρακτηρισμένος χώρος για Δημαρχείο, μέχρι να αποφασίσει μία δημοτική αρχή την ανέγερση δημαρχείου και χώρων που να υποστηρίζουν και την άθληση και την διάθεση αιθουσών, ο👇 χώρος του αίθριου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χοροεσπερίδες, συνεστιάσεις, διαλέξεις , ενώ η πισίνα θα μπορούσε να δοθεί προς χρήση για αθλητικά ή ψυχαγωγικά προγράμματα 

Για τα Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης

Αρσενη Λαμπρου Βουλα

Επικεφαλής

Σοφία Ράπτη  Δημ.Συμβουλος

Κώστας Λιακοπουλος Δημ.Συμβουλος"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο