Μπλόκο στα εξαώροφα


 Ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων 

🔴ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση και του Δήμου Βριλησσίων από τις διατάξεις του νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ν. 4067/2012, ΦΕΚ Α-79/9-4-2012), σχετικά με το μπόνους τετραγωνικών και ύψους». 


➡️Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Απριλίου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων με θέμα

«Εξαίρεση και του Δήμου Βριλησσίων από τις διατάξεις του νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ν. 4067/2012, ΦΕΚ Α-79/9-4-2012), σχετικά με το μπόνους τετραγωνικών και ύψους». 


Όμοια ερώτηση κατέθεσε και η "Δράση", ως εκ τούτου πραγματοποιήθηκε ενιαία συζήτηση.


Αναρτούμε τις τοποθετήσεις των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με τη ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων: Αρχιμανδρίτη Βασίλη και Βήττου Βασίλη.

.

.

Οι σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ. ανέδειξαν ένα ζήτημα που αφορά, κυριολεκτικά, κάθε κάτοικο της πόλης.


▪️Ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης σχολίασε τόσο την αντισυνταγματικότητα του νόμου, σύμφωνα και με την 293/2024 απόφαση του Ε' Τμήματος του ΣτΕ, όσο και την αναγκαιότητα να ενεργοποιηθεί από τα κάτω ο λαός των Βριλησσίων, από κοινού με τους κατοίκους άλλων δήμων της Αττικής.


▪️Πρότεινε:


✅να οργανώσει η Δήμος Βριλησσίων συνέντευξη τύπου και να προχωρήσει σε κοινές δράσεις μαζί με άλλους δήμους της Αττικής.


✅Να λάβει το δημοτικό συμβούλιο απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση αυτού στις 24/04/2024, περί αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών που αξιοποιούν το μπόνους ύψους του νέου Οικοδομικού Κανονισμού (άρθρο 10 και το άρθρο 15 παρ. 8, δηλαδή τα 6οροφα και να προχωρήσει στην αναστολή εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στις ήδη υφιστάμενες οικοδομές που ήδη εξελίσσονται.


✅Απαντώντας σε τοποθέτηση του Δημάρχου ότι "πρέπει να είμαστε πρακτικοί", πρότεινε, ακριβώς στο πλαίσιο όχι μας θεωρητικής ενατένισης, αλλά πρακτικής και άμεσης δράσης, να προσφύγει η διοίκηση του Δήμου στα αρμόδια Δικαστήρια, καταθέτοντας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή αναστολή έκδοσης σχετικών αδειών, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης από το ΣτΕ.

.

.

Σε κάθε περίπτωση ζητούμενο είναι, όχι απλώς η ενημέρωση όλων, αλλά η ενεργοποίηση, η συλλογική κινητοποίηση ώστε να σταματήσει η πόλης μας να γίνεται Ντουμπάι, όπως εύστοχα σημείωσε ο Βασίλης Βήττος.


Άλλωστε ένα νόμος, αλλάζει και ανατρέπεται μόνο με την λαϊκή πίεση και δράση.

Στην πόλη μας ξέρουμε από μάχες, γνωρίζουμε ότι η Ναυτική Βάση και το Πάρκο της Αττικής οδού (Σταυρού - Ελευσίνας) δεν έγιναν με παρακάλια στα υπουργικά γραφεία, αλλά με τη δράση των Επιτροπών Αγώνα, με σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα, με την πρωτοπόρα δράση των εκλεγμένων του συνδυασμού που στήριζε τότε το ΚΚΕ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο