Ένα Ηπειρώτικο Πασχαλινό Έθιμο αναβίωσε στα Βριλήσσια (φωτογραφίες).

Από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Βριλησσίων «Πύρρος».
Η «Πασχαλιά» δηλαδή ένα σακουλάκι με τα ιδιαίτερα γιαννιώτικα κουλούρια και ένα κόκκινο αυγό είναι ένα, ακόμη, έθιμο της ιδιαίτερης πατρίδας μας, που τηρούσαν απαρέγκλιτα οι νοικοκυρές. Τα κουλούρια έπρεπε να είναι καλοσχηματισμένα και αφράτα. Τα ράντιζαν με τη γκιουλς (ροδόνερο που έφτιαχναν οι ίδιες από μια συγκεκριμένη ποικιλία τριανταφυλλιάς και τα πασπάλιζαν με μπόλικη άχνη ζάχαρη). Φυσικά, η «Πασχαλιά» παρά τα πενιχρά οικονομικά μέσα τους συνοδευόταν κι από το απαραίτητο φιλοδώρημα. ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΜΟΥ

Τη Μεγάλη Πέμπτη, μέλη από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Βριλησσίων «Πύρρος» επισκεφτήκαμε τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Μάς υποδέχτηκε ζεστά η γλυκύτατη κα Εύη Καλουμέρη, παρέα με όλους τους Υπαλλήλους της Καθαριότητας. Εκεί, προσφέραμε ως κέρασμα στους Υπαλλήλους της Καθαριότητας την "Πασχαλιά".
Ήταν τα πρώτα πρόσωπα στα οποία απευθυνόταν η ευγενική αυτή χειρονομία, σε αναγνώριση του σπουδαίου έργου και της προσφοράς των Υπαλλήλων της Καθαριότητας, τόσο ως προς την υγεία των δημοτών όσο και ως προς την αισθητική της πόλης.
Και εμείς, ως Σύλλογος σήμερα, σεβόμενοι απόλυτα το μόχθο και τον καθημερινό τους αγώνα, τους απευθύναμε το δικό μας μεγάλο «ευχαριστώ»!
Τα κουλούρια που εξασφαλίσαμε ήρθαν από τα Ιωάννινα, ως ευγενική χορηγία του κ. Βασίλη Τσιμή, από τα ζαχαροπλαστεία «Διεθνές», καθώς και του κ. Γιώργου Παππά, από το Αρτοποιείο «Παππά», οι οποίοι, συμμεριζόμενοι την επιθυμία μας, μάς έδωσαν τη δυνατότητα να την κάνουμε πράξη. Τους εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και την απεριόριστη εκτίμησή μας.
Χρόνια πολλά & Καλή Ανάσταση!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος,
Πορφύρη Ελευθερία - Θάλεια

Η Γραμματέας,
Σοφία Τσούβαλου - Μαντινίδου

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΜΟΥ














Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο