ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΥ: "ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"Με τη νέα θεομηνία που μαστίζει τον τόπο μας,για άλλη μια φορά αναδεικνύεται το έγκλημα της καταστροφής των ρεμάτων και ποταμών του τόπου μας.Η αλόγιστη οικοδομική δραστηριότητα σε συνάρτηση με την αδιαφορία των πολιτών,επανειλημμένα επισώρευσε δραματικές καταστάσεις,με τελευταίο γεγονός τη διπλή καταστροφή της Μάνδρας.
Στα Βριλήσσια,ευτυχώς,κάποιοι ελάχιστοι άνθρωποι ενδιαφερθήκαμε για τη διατήρηση των δύο μεγάλων ρεμάτων της περιοχής μας.Το 1982 σώσαμε, ανατολικά της πόλης, το Βριλησσό,οριοθετώντας και εν συνεχεία εμβαθύνοντας την κοίτη.Αργότερα καταφέραμε να εκδοθεί το διάταγμα του 1995 για τη σωτηρία της ρεματιάς Πολυδρόσου.
Παράλληλα προχωρήσαμε ένα εκτενές δίκτυο αγωγών ομβρίων.Σαν αποτέλεσμα,σήμερα τα Βριλήσσια δεν αντιμετωπίζουν πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος.
Κι όμως, όσοι εστιάζαμε το ενεργό ενδιαφέρον μας για την ουσιαστική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, χαρακτηριζόμασταν μέχρι γραφικοί.
Παρ' όλα αυτά,επιβάλλεται καινούργιος σχεδιασμός αντιπλημμυρικής προστασίας,γιατί το φαινόμενο του θερμοκηπίου στο μέλλον θα έχει ακόμα πιο επικίνδυνες επιπτώσεις.
Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη Λ.Πεντέλης που υποδέχεται όλες τις απορροές νερού και λάσπης του Πεντελικού όρους.
Πρόταση της παράταξής μας είναι σύντομα να αποφασίσουν και οι 4 Δήμοι Βριλησσίων,Πεντέλης,Χαλανδρίου και Αμαρουσίου τη σύσταση φορέα για την προστασία και αξιοποίηση της ρεματιάς Πολυδρόσου".
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο