Μήνυμα Ζωής.

Του Μάριου Λευθεριώτη

Σκέψεις ενός αμαρτωλού για την σημερινή και αυριανή γιορτή της Εκκλησίας μας (το άρθρο γράφτηκε την  ημέρα της Πεντηκοστής) και δημοσιεύεται με καθυστέρηση.

Μήνυμα Ζωής


Σήμερα της Πεντηκοστής και αύριο του Αγίου Πνεύματος, είναι η επί της γης γενέθλιος ημέρα της Ορθοδοξίας μας, η οποία είναι προαιώνια και άναρχος όπως και η Αγία Τριάδα για την οποία σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι είναι τρισυπόστατος (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα)



Είναι σήμερα που το Άγιο Πνεύμα κατήλθε, εν ήδει φλογός, στις κεφαλές των Αποστόλων και τους μετέφερε, δι’επιφοιτήσεως, όλες τις γνώσεις για τη μετάδοση του μηνύματος της σωτηρίας του ανθρώπου σ’όλο τον κόσμο.  Είναι σήμερα που η ιστορία του ανθρώπου χωρίστηκε στα δύο: στην «προ Χριστού» (π.Χ.) και «μετά Χριστόν» (Μ.Χ.) Γι’ αυτό εορτάζεται ξεχωριστά το Άγιο Πνεύμα και αύριο 17 Ιουνίου.



Είναι η Ορθοδοξία μας, που έχει την Αποστολική Διαδοχή, διότι μεταφέρεται μέχρι σήμερα, το χρίσμα στους ιερείς της, από τους Αποστόλους τους ίδιους και επομένως από το Άγιο Πνεύμα, εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, διαδοχικά από Επίσκοπο σε Επίσκοπο. Είναι το μυστήριο των μυστηρίων που έχουμε την μεγάλη τιμή και πρόνοια από τον Θεό να συμμετέχουμε όλοι μας, εφ´όσον βέβαια το επιτρέψουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.



Ο Θεός μας έδοσε, εν όσο ζούμε, το ύψιστο δικαίωμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ και το σέβεται απόλυτα, γιατί μας έπλασε «κατ´εικόνα Του και ομοίωσή Του», δηλαδή είμαστε, στις ιδιότητές μας, μικρά αντίγραφά Του (κατ’εικόνα) και έχουμε επομένως όλες τις δυνατότητες και την ελευθερία, αν θέλουμε, να Του μοιάσουμε και να σωθούμε.



Μετά θάνατον το δικαίωμα αυτό δεν υπάρχει διότι απουσιάζει το εργαλείο του, που είναι το σώμα, και ο άνθρωπος, χωρίς να μπορεί να το αλλάξει, πορεύεται ανωδικά ή καθοδικά, ανάλογα με την τάση που είχε εμπεδόσει στον εαυτό του τη στιγμή του θανάτου του ..



Χρόνια μας Πολλά και Καλή μας Ανάσταση σε όλους μας !



Μάριος Λευθεριώτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο