Καταγγελία κατά της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

Πρωτοφανής, για το παράνομο περιεχόμενό της, εισήγηση ήρθε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Βούλα Αρσένη. Η εισήγηση αφορούσε τη συνολική διαγραφή οφειλών ύδρευσης για τρεις περιπτώσεις δημοτών οι οποίοι επικαλούνταν οικονομική αδυναμία.

Η συνολική διαγραφή των οφειλών τους βεβαίως είναι κατάφωρα παράνομη. Μάλιστα σε μία περίπτωση η οφειλή αγγίζει το ποσό των 5.500 ευρώ ενώ ο εν λόγω δημότης έχει ήδη ενταχθεί σε ρύθμιση διακανονισμού της οφειλής του. Ο νόμος (3463/2006) ορίζει ρητά ότι δεν προβλέπεται διαγραφή οφειλών για λόγους οικονομικής αδυναμίας αλλά μόνο διαγραφή προσαυξήσεων που προήλθε από ανωτέρα βία (έκτακτα φαινόμενα όπως πυρκαγιά κλπ).

Η κυρία Αρσένη όμως δεν έμεινε εκεί, αφού πρώτα είχε προλάβει να αλλοιώσει και το περιεχόμενο της αρχικής εισήγησης της Κοινωνικής Υπηρεσίας όπου υπάρχει η διατύπωση: " οι αιτήσεις (των δημοτών) γίνονται ισχυριζόμενοι οικονομική αδυναμία" η οποία και αποσύρθηκε για να αντικατασταθεί από την διατύπωση: " οι αιτήσεις γίνονται για λόγους οικονομικής αδυναμίας".

Η Αντιδήμαρχος, ασκώντας πρωτοφανή πίεση στο ΔΣ να παρανομήσει και να υπερψηφίσει τη συνολική διαγραφή οφειλών των δημοτών έκανε επίκληση στην κοινωνικής της ευαισθησία εγκαλώντας μας για κοινωνική αναλγησία. Την ίδια ώρα που εμείς αντιπροτείναμε την παροχή επιδόματος και οικονομικής βοήθειας προς τους δημότες, όπως ορίζει ο νόμος, και όχι βέβαια την έγκριση της παράνομης απόφασης διαγραφής των οφειλών.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυρία Αρσένη, σύμφωνα και με την προσφιλή της μέθοδο, βιντεοσκοπούσε κρυφά, διακόπτοντας την τοποθέτηση μου για το θέμα και μιλώντας πάνω από το κινητό της για να ακούγονται όσα έλεγε αυτή και όχι εμείς, προπαγανδίζοντας με τον χειρότερο τρόπο.

Η πρακτική της αυτή ανάγκασε, βέβαια, τον Κώστα Φαράκλα που προέδρευε εκείνη την στιγμή να αφαιρέσει το κινητό από την κατοχή της και την παράταξή μας να καταγγείλει τις πρακτικές αυτές και να αποχωρήσει.

Η "Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια" καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο αυτές τις πρακτικές και καλεί την Διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων να εκσυγχρονίσει (αν μπορεί) τον τρόπο με τον οποίο ασκείται κοινωνική πολιτική στην πόλη μας η οποία πρέπει να αποκτήσει, επιτέλους, χαρακτηριστικά πλήρους διαφάνειας.

(Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται η αρχική εισήγηση η οποία αλλοιώθηκε όπως φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία, ενώ στην τρίτη φωτογραφία φαίνεται η ξεκάθαρη παρανομία της εισήγησης).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο