"Συναίσθημα και Ορθολογικότητα, η ελληνική εμπειρία"

Την Κυριακή 23/2/2020 η παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Τσιβάκου

Από τη Δράση για μια Άλλη Πόλη

Η ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη παρουσιάζει την προσεχή Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο χώρο της Πάρνηθος 21, το βιβλίο της Ιωάννας  Τσιβάκου «Συναίσθημα και ορθολογικότητα, η Ελληνική Εμπειρία»,  (εκδόσεις «Ι. Σιδέρης», 2019). Στο βιβλίο αναλύεται η κουλτούρα του Έλληνα μέσα σε έναν κόσμο που καταπνίγει τον αυθορμητισμό, το αυθεντικό και την ανθρώπινη αντίδραση.

Η Ιωάννα Τσιβάκου, χρόνια κάτοικος Βριλησσίων,  είναι ομότιμη καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου. Της ακαδημαϊκής της καριέρας προηγήθηκε η απασχόλησή της ως διευθυντικού στελέχους σε πολυεθνικές εταιρείες όπως και του συμβούλου σε οργανισμούς του δημοσίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διδασκαλίας της, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αρχικά και του Παντείου εν συνεχεία, εντρύφησε στην κοινωνιολογία των οργανώσεων. Εστίασε τη μελέτη της στην κοινωνική και ιδεολογική διάσταση των θεσμών και των κοινωνικών σχέσεων, ιδιαίτερα στους σύγχρονους τόπους εργασίας όπου ο εργαζόμενος συμπλέκεται με την ψηφιακή τεχνολογία.

Συνεργάστηκε με γνωστά ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής διεθνών περιοδικών. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, ενώ βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Θεμέλιο», «Νεφέλη» και «Ι. Σιδέρης».

Τελευταία της βιβλία από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης, όπου θέτει υπό διερεύνηση δυσμορφίες των ελληνικών θεσμών, όπως και ζητήματα της ελληνικής κουλτούρας, είναι: «Το Γραφειοκρατικό Σκότος: Ο Χρόνος του Νόμου», «Ο ΗΓΕΤΗΣ: ως ενσάρκωση του θεσμού», «Ατομικισμός και Φιλία: Η Ταυτότητα των Νέων Ελλήνων».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο