Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή

Τη δυναμώνουμε - Πανό ΚΚΕ και ΚΝΕ στα νοσοκομεία της περιοχής


Απαιτώντας μέτρα προστασίας της υγείας του λαού οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Βριλήσσια και τα Μελίσσια ανάρτησαν πανό έξω από τα νοσοκομεία της γειτονιάς, Σισμανόγλειο και Α. Φλέμινγκ.

Απαιτούν πρόσληψη τώρα μόνιμου ιατρικού προσωπικού, άνοιγμα όλων των κλειστών νοσοκομείων και ΜΕΘ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

"Στέλνουμε το μήνυμα: «Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή - τη δυναμώνουμε».

Η προστασία της δημόσιας υγείας εξασφαλίζεται κυρίως με μέτρα πρόληψης, πρώτ’ απ’ όλα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, και με την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Από αυτή την άποψη το ελάχιστο και αυτονόητο, που έπρεπε ήδη να έχει γίνει, είναι η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και η ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, η άμεση προμήθεια των νοσοκομείων με όλα τα αναγκαία μέσα που ζητάνε οι υγειονομικοί.

Να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών.

Να παρθούν μέτρα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, νοσοκομεία, μέσα μεταφοράς κ.λπ., που μετατρέπονται σε εστίες διασποράς του ιού.

Μένουμε μάχιμοι στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων!
Στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, στις προσπάθειές τους να ανταπεξέλθουν στον «πόλεμο» αλλά και στις διεκδικήσεις τους για να έχουν επαρκή και κατάλληλα όπλα στον πόλεμο.

Σε κάθε εργατική οικογένεια που δοκιμάζεται, στις ακόμα περισσότερες που θα χρειαστούν την δύναμή μας, την αλληλεγγύη το επόμενο διάστημα.

Κανένας μόνος! Νικάμε τον φόβο!

Μένουμε Δυνατοί!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: