Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

Μέτρα προστασίας της υγείας και στήριξης

Των δημοτών και των εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων

Βριλήσσια, 18/3/2020
Προς: Δήμαρχο Βριλησσίων
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικούς Συμβούλους Βριλησσίων
Θέμα: Μέτρα προστασίας της υγείας και στήριξης των δημοτών και των εργαζομένων του δήμου από τις συνέπειες της εξάπλωσης του Κορονοϊού

Κε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια προηγούμενου σχετικού εγγράφου που αποστείλαμε στις 28/2/2020, η κατάσταση που διαμορφώνεται με την επιδημία του νέου κορονοϊού καθιστά ακόμα πιο επιτακτική και πιεστική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης, υποδομών και λειτουργίας στο σύστημα υγείας της περιοχής, και ιδιαίτερα στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας, που στο δήμο μας αποτελούνται από το ΠΕΔΥ Βριλησσίων- Τοπικό Ιατρείο.

Επίσης απαιτούνται να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, καθώς και την ανακούφιση του λαού της περιοχής μας από τις συνέπειες της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα:

    1. Είναι πιο επιτακτικό το αίτημα από ποτέ για Δημόσια και Δωρεάν υγεία για όλους. Για αυτό το λόγο σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων (γενικής ιατρικής, καρδιολόγων, πνευμονολόγων, λοιμωξιολόγων, παιδιάτρων κ.α.) πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθεί το ΠΕΔΥ Βριλησσίων σε 24ωρη βάση για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
    2. Άμεση και συνεχή χορήγηση ειδών καθαριότητας και απολύμανσης για όλους τους εργαζόμενους στο δήμο.
    3. Nα χορηγηθούν σε όλους τους εργαζόμενους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.
    4. Απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας και στα δημοτικά μηχανήματα και οχήματα (π.χ. απορριμματοφόρα κ.α.) σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού εργασίας.
    5. Μέριμνα και προστασία στους εργαζόμενους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, εργαζόμενοι με αυτοάνοσα νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη κλπ.) με ειδικές άδειες χωρίς περικοπές αποδοχών και ασφάλισης. .
    6. Καμία παρέμβαση στην κανονική άδεια των εργαζομένων. Να εξασφαλίσουν πρόσθετη άδεια επιπλέον της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση: α) Σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη της διασποράς. β) Σε ένα μέλος της οικογένειας που έχει άρρωστο παιδί ή ηλικιωμένο ή αν είναι κλειστό το σχολείο ή ο βρεφονηπιακός σταθμός.
    7. Για όσους εργαζόμενους έκλεισαν οι υπηρεσίες τους να μην απασχολούνται με αλλότρια καθήκοντα. Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζόμενων που θα βρίσκονται για όλο αυτό το διάστημα στη δουλειά και μέτρα προστασίας της υγείας τους. Τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
    8. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τα λαϊκά νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος, προσαυξημένο κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.
    9. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τους μικρούς ΕΒΕ του δήμου με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος.
    10. Καμιά διακοπή νερού και ηλεκτρικού για τους δημότες.
    11. Καμιά αναγκαστική κατάσχεση για παλιότερα χρέη δημοτών. Να μην χαθεί καμία ρύθμιση χρεών προς το δήμο.
    12. Απαλλαγή από τα τροφεία και τα ανταποδοτικά τέλη των Νομικών Προσώπων του δήμου για όλους τους χρήστες των υπηρεσιών.
Ο δημοτικός σύμβουλος,

Βασίλειος Βήττος

Δεν υπάρχουν σχόλια: