Έφυγε από την ζωή η Λιάνα Παπαδοπούλου

Σημαντική απώλεια για τα Βριλήσσια

Έφυγε από την ζωή την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου η Λιάνα Παπαδοπούλου σε ηλικία 75 ετών. Υπήρξε ενεργή πολίτης  πάντοτε αλλά ασχολήθηκε και με τα κοινά των Βριλησσίων. Ήταν μέλος του ΚΚΕ σε όλη της την ζωή. Αποτελούσε μέχρι και την ύστατη ώρα μέλος της Κομματικής Οργάνωσης Βριλησσίων του ΚΚΕ. Το 1982 εξελέγη δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του ΚΚΕ ως επικεφαλής του.    

Η κηδεία της επρόκειτο να γίνει σήμερα, σε στενό κύκλο, λόγω των περιορισμών Covid, στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Ανακοίνωση για των απώλεια της Λιάνας Παπαδοπούλου εξέδωσε η κομματική οργάνωση Βριλησσίων του ΚΚΕ:

«Έφυγε» από κοντά μας η συντρόφισσα Λιάνα Παπαδοπούλου.

Η Κομματική Οργάνωση Βριλησσίων του ΚΚΕ εκφράζει βαθιά θλίψη και τη συμπαράστασή της στους οικείους της, σημειώνοντας τα εξής:

«Η Λιάνα μας εκπροσωπούσε επάξια το ΚΚΕ στα Βριλήσσια, μιας και επί χρόνια ήταν επικεφαλής των συνδυασμών που υποστήριζε το Κόμμα από τις κοινοτικές ακόμα εκλογές. Χρόνια  έδινε μάχες πολιτικές και υποστήριζε τις θέσεις του Κόμματος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχαιρε της αναγνώρισης και της εκτίμησης απ΄ όλους όσους τη γνώρισαν και ως συναγωνίστρια αλλά και ως πολιτική αντίπαλο. Στις ανατροπές του '89-'90 έμεινε σταθερή στην υπεράσπιση των αρχών του Κόμματος. 

Ακόμη και τα τελευταία χρόνια που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, η "Λιάνα μας" βρισκόταν δίπλα μας κι έδινε πάντα με χαρά τη βοήθειά της στο Κόμμα όταν μπορούσε. Ήταν αγαπητή σε όλους και στήριγμα για την οικογένειά της».

Ανακοίνωση για των απώλεια της Λιάνας Παπαδοπούλου εξέδωσε η κίνηση δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια άλλη πόλη:

"H ΔΡΑΣΗ αποχαιρετά τη Λιάνα Παπαδοπούλου

Η Λιάνα ήταν άνθρωπος στον οποίο οι έννοιες «αριστερά» και «πολίτης» έβρισκαν το πλήρες νόημά τους. Για δεκαετίες συμμετείχε στα κοινά. Στις δημοτικές εκλογές του 1982, ένα χρόνο μετά την πρώτη εκλογική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων ως επικεφαλής του δημοτικού σχήματος που στήριζε το ΚΚΕ, του οποίου, από νεαρή ηλικία και μέχρι το τέλος της ζωής της, υπήρξε μέλος. Εκείνη την εποχή (απ’ όπου και η φωτογραφία), οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι του Δήμου Βριλησσίων ήταν μόλις 3.192 και ο συνδυασμός του ΚΚΕ είχε πετύχει ποσοστό 17,95%.

Πιστή στις θέσεις της, ανεπηρέαστη από τις δυσκολίες και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια, τις υποστήριζε αταλάντευτα και με συνέπεια, κερδίζοντας το σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και «αντιπάλων». Αισιόδοξη και γελαστή, αλλά και αποφασιστικός άνθρωπος, η Λιάνα έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στα Βριλήσσια.

Η θλίψη μας για την απώλειά της γίνεται πιο έντονη, από την αδυναμία μας, σε αυτό της το τελευταίο ταξίδι, να την αποχαιρετίσουμε όπως της άξιζε.

Η Δράση εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά της, ιδιαίτερα στον σύντροφο της ζωής της Αλέκο και στους γιούς της, καθώς και στην Κομματική Οργάνωση Βριλησσίων του ΚΚΕ".

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη"

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το ιστολόγιό μας, τη θλίψη του για την απώλεια της Λιάνας Παπαδοπούλου εξέφρασε ο Κώστας Πολίτης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο