Μυστικά των αστεριών


ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ 8Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗ ΒΑΛΙΑΝΤΖΑ - ΑΦΤΙΑ




ΑΣΚΗΣΕΙΣ 8ΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ

Α.ΑΣΚΗΣΗ ΜΝΗΜΗΣ

Η Αφροδίτη έχει θερμοκρασία μεγαλύτερη από την γη:

1.                  2 φορές

2.                  10 φορές

3.                  30 φορές

Β.ΑΣΚΗΣΗ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ

Η λέξη ΤΕΡΑΣ σημαίνει :

1.                   Σημάδι στον ουρανό, αστέρι

2.                   Ένα κακό ζώο

3.                   Ένα φανταστικό πλάσμα

Γ. ΑΣΚΗΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ

Από τις δύο επόμενες φράσεις α) όλα τα αστέρια λάμπουν στον ουρανό β) ο πολικός αστέρας βρίσκεται στον ουρανό, ποιο είναι το λογικό συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς;

1.                  Ο πολικός αστέρας λάμπει

2.                  Ο πολικός αστέρας δείχνει τον βορρά

3.                  Ο πολικός αστέρας φαίνεται την νύχτα

Δ. ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Διαβάστε φωναχτά ή πείτε τραγουδιστά το τραγούδι:

Μέσα στο ήσυχο φως, μέσα στην διάφανη πηγή

Κοίταζα την μορφή σου

Κλεισμένα βλέφαρα και τα ματόκλαδα σου

 χαράζαν το νερό.

ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΘΑΝΑΣΑΚΗ 2024 “

3 ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2024 ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ

Αφού ακούσετε την ραδιοφωνική εκπομπή «ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ», σημειώνετε σε ένα χαρτί ποια είναι η σωστή απάντηση για κάθε ερώτηση από αυτές που σημειώνονται κάτω από την ερώτηση πχ. Α1, Β3, Γ4, κλπ. Όταν ζητείται να γίνει ΑΝΑΓΝΩΣΗ σε ένα κείμενο, απλώς ηχογραφείται την ανάγνωση με ένα κοινό μαγνητόφωνο ή με το μαγνητόφωνο ενός έξυπνου τηλεφώνου (smart phone). Τα παιδιά που δεν γνωρίζουν ακόμα ανάγνωση, απλώς ακούνε το τραγούδι της εκπομπής και μαθαίνουν να το τραγουδούν.

Οι γονείς φωτογραφίζουν το χαρτί με τις απαντήσεις του παιδιού στις ασκήσεις και στέλνουν αυτή την φωτογραφία, καθώς και το ηχητικό αρχείο της ανάγνωσης του, ή του τραγουδιού του (για τα παιδιά που δεν γνωρίζουν ακόμα ανάγνωση), στο viber του τηλεφώνου 6947-263444, ή στο e-mail efivaliantza@gmail.com, σημειώνοντας επίσης το μικρό όνομα του παιδιού, την ηλικία του και το τηλέφωνο ενός γονέα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Για την καλή ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών της ηλικίας 5-12 ετών, προς τα οποία απευθύνονται αυτές οι ασκήσεις, έχει σημασία η προσπάθεια του συμπεράσματος (ακόμα και αν αυτό είναι λάθος) να γίνεται μόνον από τα ίδια. Μην τα υποκαθιστάτε ή τα πιέζετε, τους κάνει κακό.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Για κάθε σωστή απάντηση, το παιδί παίρνει 1 βαθμό, ενώ για κάθε ηχητικό ολοκληρωμένο αρχείο παίρνει 3 βαθμούς. Για την διατύπωση κάθε τυχόν δικής του ΑΠΟΡΙΑΣ (του παιδιού) που θέλει να συζητήσουμε στην εκπομπή, και την οποία εκείνο (αν ξέρει να γράφει) ή εσείς σημειώνετε στο τέλος (αν το παιδί δεν γνωρίζει γραφή), παίρνει 2 βαθμούς!!

Θα αναρτηθούν 12 εκπομπές με ασκήσεις μέχρι τον Ιούνιο.

ΌΛΑ τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις θα πάρουν ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ εκείνα τα τρία που θα έχουν περισσότερους βαθμούς, θα πάρουν επί πλέον από ένα βραβείο έκπληξη!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο