Για τη Δημοτική Αστυνομία που δεν έχουμε...


 Εύλογα ερωτήματα πέραν της κόντρας των συνδυασμών


Διαβάσαμε με προσοχή την αντιπαράθεση της επικεφαλής της "Πορείας Ευθύνης" Βούλας Λάμπρου - Αρσένη με τον δημοτικό σύμβουλο της "Νέας Πνοής" Νικήτα Σταματελόπουλο.

Από την ανάγνωση των     διαμετρικά αντίθετων τοποθετήσεων προκύπτουν εύλογα ερωτήματα τα οποία θέτουμε με την αρμόζουσα χρονική σειρά:

1. Αληθεύουν οι θέσεις - επιχειρήματα του Ν. Σταματελόπουλου σύμφωνα με τα οποία όπως επί λέξει ισχυρίζεται: 

"Από το 2015 ο Δήμος Βριλησσίων δεν διαθέτει Δημοτική Αστυνομία έπειτα από την τότε σχετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Μανιατογιάννη για τη μη επανασύστασή της, παρότι ο νόμος έδινε την σχετική δυνατότητα. Από το 2016 έως το 2023 είχε ξαναδοθεί η ευκαιρία να δημιουργηθεί εκ νέου ο θεσμός χωρίς όμως η τότε Διοίκηση, να είχε πρόθεση ενεργοποίησής του. Η τωρινή προκήρυξη για την πλήρωση 1.136 θέσεων ξεκίνησε να δρομολογείται από τον Ιανουάριο του 2023, δηλαδή επί Διοίκησης Μανιατογιάννη, όπου με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών, ενημέρωνε τους Δήμους, σχετικά με τη δυνατότητα να υποβάλουν τα αιτήματά τους για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας, δίνοντας προθεσμία να καταθέσουν αίτηση ενδιαφέροντος για να ενταχθούν στην επικείμενη προκήρυξη μέχρι 31/1/2023. Ωστόσο, η τότε Δημοτική Αρχή Βριλησσίων έχασε πάλι την προθεσμία… Με αποτέλεσμα ο Δήμος Βριλησσίων να μην συμπεριλαμβάνεται σήμερα στις τρέχουσες θέσεις."

Η διοίκηση Μανιατογιάννη οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα αν όλα όσα διατύπωσε ο Νικήτας Σταματελόπουλος είναι αλήθεια ή ψέμματα; 

Αν είναι αλήθεια οφείλει σαφείς απαντήσεις για τις παραλείψεις των οφειλόμενων ενεργειών.

Δεν χωρούν υπεκφυγές. Μόνο καθαρές απαντήσεις.

2. Αληθεύουν οι θέσεις - επιχειρήματα της Β. Λάμπρου Αρσένη σύμφωνα με τα οποία όπως λέξει ισχυρίζεται:

" Το Υπουργείο Εσωτερικών έβγαλε, μέσω ΑΣΕΠ, προκήρυξη για πλήρωση με σειρά προτεραιότητας (1.213) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Δημοτική Αστυνομία, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν.4765/2021.

Η προθεσμία λήγει στις 26 Μαρτίου.

Απουσιάζει ο Δήμος Βριλησσίων! ".

Λέει αλήθεια ή ψέμματα; Όντως μπορούσε ο Δήμος να υποβάλλει αίτηση μέχρι τις 26 Μαρτίου 2024 και δεν το έπραξε;  Μπορούσε και προλάβαινε η διοίκηση (3 μηνών) Πισιμίση και δεν το έκανε; Ήταν όντως ανοικτή η προθεσμία; Προλάβαινε σε 3 μήνες να ολοκληρώσει τη διαδικασία, ήταν τόσο απλή;

Και ένα τελευταίο: αν μπορούσε η νυν διοίκηση σε 3 μήνες γιατί δεν μπορούσε η προηγούμενη σε 9 χρόνια; 

Πάντως, εμείς θυμόμαστε την αντιπολίτευση Πισιμίση να ασκεί οξύτατη κριτική για το θέμα αυτό, στη διοίκηση Μανιατογιάννη. 

Και τελικά το μείζον ερώτημα, πέρα από τις κόντρες των συνδυασμών, είναι: χρειαζόμαστε πραγματικά δημοτική αστυνομία, ποια θα είναι η ουσιαστική αποστολή της και τι θα γίνει με την περαιτέρω εξέλιξη του θέματος αυτού. Εφόσον χρειαζόμαστε δημοτική αστυνομία θα την έχουμε ποτέ; 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο