Σχετικά με το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας στα Βριλήσσια


Τοποθέτηση του Νικήτα Σταματελοπουλου*


Από το 2015 ο Δήμος Βριλησσίων δεν διαθέτει Δημοτική Αστυνομία έπειτα από την τότε σχετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Μανιατογιάννη για τη μη επανασύστασή της, παρότι ο νόμος έδινε την σχετική δυνατότητα. 

 Ο Γιάννης Πισιμίσης από τότε μέχρι σήμερα έχει μια σταθερή θέση για την αδήριτη ανάγκη να υπάρχει Δημοτική Αστυνομία στα Βριλήσσια. Επίσης, η ΄΄Νέα Πνοή΄΄ ως αντιπολίτευση είχε αγωνιωδώς αναφερθεί πολλές φορές στο συγκεκριμένο ζήτημα στο Δ.Σ. και στην ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες επανασύστασης χωρίς ποτέ όμως να εισακουστεί. 

 Είναι γεγονός ότι από το 2016 έως το 2023 είχε ξαναδοθεί η ευκαιρία να δημιουργηθεί εκ νέου ο θεσμός χωρίς όμως η τότε Διοίκηση, να είχε πρόθεση ενεργοποίησής του. Η τωρινή προκήρυξη για την πλήρωση 1.136 θέσεων ξεκίνησε να δρομολογείται από τον Ιανουάριο του 2023, δηλαδή επί Διοίκησης Μανιατογιάννη, όπου με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών, ενημέρωνε τους Δήμους, σχετικά με τη δυνατότητα να υποβάλουν τα αιτήματά τους για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας, δίνοντας προθεσμία να καταθέσουν αίτηση ενδιαφέροντος για να ενταχθούν στην επικείμενη προκήρυξη μέχρι 31/1/2023. Ωστόσο, η τότε Δημοτική Αρχή Βριλησσίων έχασε πάλι την προθεσμία… Με αποτέλεσμα ο Δήμος Βριλησσίων να μην συμπεριλαμβάνεται σήμερα στις τρέχουσες θέσεις. 

 Με έκπληξη διαβάζουμε την ανακοίνωση του συνδυασμού «Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης» στην οποία η επικεφαλής κ. Αρσένη ήταν επί 8 και πλέον συναπτά έτη Πρόεδρος του ΟΚΠΑ, Αντιδήμαρχος και κεντρικό στέλεχος της τότε Διοίκησης, και στήριζε όλες τις αποφάσεις. 

 Τουλάχιστον άστοχη μπορεί να χαρακτηριστεί η κριτική να κατηγορείται μια Διοίκηση δύο μηνών για κάτι το οποίο έπρεπε να είχε δρομολογηθεί τουλάχιστον έναν χρόνο πριν, όπως έκαναν οι Δήμοι που συμπεριλαμβάνονται στην τωρινή προκήρυξη. Ας επιδείξουν τουλάχιστον λίγη υπομονή και αυτοσυγκράτηση...


20 Μαρτίου 2024

* Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό συνεργασία - ΝΕΑ ΠΝΟΗ για τα ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο