ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Η εφημερίδα μας ασκεί κριτική στη διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων. Ελέγχει την τοπική εξουσία με θάρρος και χωρίς φόβο. Δεν τους έχουμε ανάγκη και αυτό μας βοηθάει στην ελεύθερη έκφρασή μας.
Ωστόσο, από κανέναν δεν πρέπει να παρερμηνεύεται ένα αξίωμα. Ότι η κριτική μας είναι θέσεων, είναι πολιτική και θεσμική. ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ. Τα πρόσωπα πάντοτε τα τιμούμε και σε προσωπικό επίπεδο επιθυμούμε να διατηρούμε πολιτισμένες σχέσεις.
Αφού λοιπόν, προς άρση παρεξηγήσεων ξεκαθαρίσαμε τα παραπάνω, οφείλουμε να πούμε καθαρά ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ και να επισημάνουμε τα παρακάτω λίαν δυσάρεστα για την πόλη μας:
Η διοίκηση έφερε και ψήφισε μόνη της στο Δημοτικό μας Συμβούλιο το φτωχότερο τεχνικό πρόγραμμα όλων των τελευταίων ετών. Προσπάθησε να δικαιολογηθεί ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Όταν όμως ο κ. Δήμαρχος και τότε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι που ήταν και τότε, υπερψήφιζαν τα καταστροφικά θαλασσοδάνεια για έργα βιτρίνας, πού είχαν το μυαλό τους;;; Οι ίδιοι άνθρωποι δεν είναι;;; Η συνέχεια της ίδιας διοίκησης δεν είναι;;; Όσο και εάν σας ενοχλεί κύριοι της διοίκησης ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που φέρατε την πόλη στη σημερινή τραγική κατάσταση την οποία άλλωστε ομολογείτε. Αν όμως είχατε υπεύθυνη πολιτική στάση τότε και τώρα μπορεί να μην ήσασταν καν στα σημερινά αξιώματά σας αλλά σίγουρα δεν θα ήσασταν συνυπεύθυνοι της καταστροφής.
Η διοίκηση έφερε έναν προϋπολογισμό για το 2008 μίζερο, αντιαναπτυξιακό και χωρίς καμία προοπτική. Πέραν τούτου δεν ακούει και την αντιπολίτευση. Δεν συνθέτει απόψεις και προτάσεις. Δεν επιδιώκει καν συναινέσεις. Στηρίζεται μόνο στη στενή της πλειοψηφία. Δεν αξιοποιεί ούτε καν τους ανθρώπους της δικής της ευρύτερης παράταξης. Στην απ’ έξω Ζήσης, Κουτσιώρης και Πασχαλίδης, παρά τη μεγάλη προσφορά τους στην πόλη…
Η διοίκηση έχασε την προθεσμία της 28ης Οκτωβρίου 2007 για να παρακαταθέσει τα χρήματα της αποζημίωσης του Τέννις – Κλαμπ με αποτέλεσμα ήδη τα 8,5 στρέμματα, που έφτυσε αίμα η διοίκηση Λώλα να τα φέρει στο Δήμο, να κινδυνεύουν άμεσα από την αυτοδίκαιη ανάκληση της απαλλοτρίωσης. Έπρεπε τα χρήματα να είχαν βρεθεί από δάνειο όταν εκδόθηκε η πρωτόδικη ακόμα απόφαση ώστε να μην φτάναμε στο τωρινό σημείο. Εκτός κι εάν η εξέλιξη αυτή συνάδει με τη λογική ορισμένων κύκλων ότι το τένις κλαμπ κοστίζει πολύ...
Ας μην βαυκαλίζεται η διοίκηση ότι δήθεν κάνει έργα επικαλούμενη τα έργα ομβρίων. Τα έργα αυτά τα υλοποιεί η Νομαρχία και μάλιστα και από την εποχή Λώλα και από την εποχή Ντινόπουλου. Η αλήθεια είναι ότι έργα δεν γίνονται γιατί όπως οι ίδιοι λένε δεν έχουν λεφτά. Και τι στην ευχή του Θεού τους θέλουμε εάν δεν μπορούν να αξιοποιήσουν προγράμματα, αν δεν μπορούν να βρουν πόρους, αν δεν μπορούν να διεκδικήσουν χρήματα από την κεντρική εξουσία; Έτσι κάνει διοίκηση ο καθένας.
Τέλος, ας αφήσουν οι κύριοι της δημοτικής αρχής τις δικαιολογίες ότι ανεξάρτητα από την ληφθείσα απόφαση δεν πληρώνονται όλοι οι πρόεδροι των νομικών προσώπων. ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ. Αν έχετε το πολιτικό θάρρος βέβαια, αλλιώς θα σας ασκούμε κριτική συνέχεια γι’ αυτό το θέμα και για όλη την τετραετία σας. Κλείστε όσο είναι καιρός αυτό το παράθυρο της κριτικής.
Επιτέλους κ. Δήμαρχε, ακούστε και κανέναν άλλον εκτός από τους δικούς σας επειδή γνωριζόμαστε καλά και πολλά χρόνια. Οι κολακείες ποτέ δεν ωφέλησαν αντιθέτως ιστορικά και διαχρονικά οδήγησαν στο καβάλημα του καλαμιού.
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
panagog@otenet.gr