ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ


Φαινόμενα και φαντάσματα του παρελθόντος ξαναζωντάνεψαν. ΄Ηταν πριν πέντε χρόνια, είχε αναλάβει ως Δήμαρχος ο κ. Ντινόπουλος και οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης είχαν καθυστερήσει να πληρωθούν δύο φορές. Είχαμε φωνάξει όλοι τότε εφημερίδες και αντιπολίτευση, το θέμα είχε τακτοποιηθεί και μέχρι σήμερα δεν υπήρχε πρόβλημα.
Τώρα και πάλι, πέντε χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, η Δημοτική Επιχείρηση τους οφείλει, αλλά δεν τους πληρώνει διότι προφανώς δεν έχει λεφτά.
Το θέμα δεν είναι μία μικρή καθυστέρηση, αλλά να κλείσει άπαξ δια παντός το πρόβλημα, ώστε να μην ζουν οι εργαζόμενοι με εφιάλτες.
Το ένα θέμα είναι αυτό.
Το άλλο έχει να κάνει με τις αποδοχές. Είναι ηθικά απαράδεκτο και αδιανόητο οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση να εισπράττουν μηνιαίες αποδοχές 650-750 ευρώ ενώ του Δήμου 900 και 1.000 και 1.200 ευρώ. Μία λύση υπάρχει να ενσωματωθούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΑΒ στο Δήμο γρήγορα με ενοποίηση των αποδοχών προς τα πάνω. Εμείς γνωρίζουμε ότι το Σωματείο των Εργαζομένων κάνει αγώνα γι' αυτό και το παλεύει. Ωστόσο, η Διοίκηση είναι εκείνη που έχει τον τελευταίο λόγο και τα οικονομικά προβλήματα καθώς και την κρατική αδιαφορία να θεσπίσει τους αναγκαίους πόρους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο