ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ

ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΞΑΝΑ
ΤΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΚΑΗΚΑΝ 25 - 30 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΟΥΣ
ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΙΟ
ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΦΕΤΟΣ
Εγκληματικός εμπρησμός στο περιαστικό άλσος Βριλησσίων σήμερα 26.6.2008 νωρίς το απόγευμα κόντεψε να μετατρέψει το δάσος σε παρανάλωμα του πυρός δεδομένου ότι και οι καιρικές συνθήκες (έντονοι άνεμοι) ευνοούσαν την επέκταση της φωτιάς.
Ωστόσο, η άμεση επέμβαση τόσο των δυνάμεων του Δήμου Βριλησσίων και του ΣΠΑΠ μέσα σε 5 λεπτά και κυρίως της Πυροσβεστικής που έδρασαν ακαριαία μέσα σε 25 λεπτά με οχήματα και αεροπλάνα κατάφεραν να θέσουν σύντομα την πυρκαϊά υπό έλεγχο και να τη σβήσουν οριστικά.
Πριν την εκδήλωση της πυρκαϊάς ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις στην οδό Μπομπουλίνας σημείο του οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού. Με τον τρόπο και το σχεδιασμό που έγινε θα ήταν δυνατό να έχει μετατραπεί το δάσος σε παρανάλωμα του πυρός.
Η φωτιά - εμπρησμός έκαψε περίπου 25 στρέμματα.
Είναι η πέμπτη και πιο μεγάλη απόπειρα των εγκληματιών εμπρηστών που χρόνια ολόκληρα εποφθαλμιούν το περιαστικό μας άλσος για εφέτος μόνο.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα ίδια έκαναν και πέρυσι όπου έκαψαν 15 περίπου στρέμματα.
Μέχρι τώρα ο αποτελεσματικός αγώνας των αρχών και του λαού των Βριλησσίων με την κρατική συνδρομή έχει αποτρέψει τα σχέδια των οργανωμένων εμπρηστών.
Καιρός οι εισαγγελείς να ψάξουν βαθύτερα και να βάλουν κάποιους βαθιά μέσα στη φυλακή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο