Να αντιδράσουν τώρα οι δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης
ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Δημοτική Επιχείρηση Βριλησσίων συνηθίζει να πληρώνει στους εργαζομένους της, το μηνιαίο μισθό του προηγούμενου μήνα, στις αρχές του επόμενου, γύρω στην πέμπτη ημέρα. Ωστόσο, το μηνιάτικο του Αυγούστου 2008 τους το πλήρωσε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008, ενώ τους είχε δώσει ένα έναντι 300 ευρώ στον καθένα.
Οι εργάτες του τεχνικού τομέα, επειδή δεν είχαν χρήματα να ανταποκριθούν στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις τους, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008 έκαναν στάση εργασίας ολόκληρη την ημέρα, ως αντίδραση στην καθυστέρηση πληρωμής τους.
Η Δημοτική Επιχείρηση σε αντιπερισπασμό κάλεσε σε απολογία οκτώ - εννέα εργάτες, επειδή λέει, έκαναν απροειδοποίητη στάση εργασίας.
Επειδή τέτοιου είδους αντιμετωπίσεις δεν συνάδουν με ένα σύγχρονο τρόπο αντίληψης και διαχείρισης, καλούνται οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αντιδράσουν άμεσα.
Δηλαδή και απλήρωτοι και καλούμενοι σε απολογία δεν γίνεται.
Γιατί ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται στη Δημοτική μας Επιχείρηση, εργάζονται με απολαυές πολύ μικρότερες από αυτές των υπαλλήλων του Δήμου και ζούν μέσα στην αβεβαιότητα καθώς ο αριθμός των εργαζομένων συρρικνώνεται, το έργο επίσης, οι αναθέσεις και οι εκτελέσεις ομοίως, πληρωμές από το Δήμο για τα υπέρ αυτού έργα δεν γίνονται κανονικά (εξέδρες, παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους).
Κύριε Δήμαρχε, είναι ώρα να παρέμβετε.
Δεν διανοούμαστε ότι μπορούν να έχουν την έγκρισή σας τέτοιες αποτρόπαιες αντεργατικές ενέργειες.
Ομοίως κ. Ζαφειράκη πρέπει να παρέμβει και το σωματείο των εργαζομένων σας στο Δήμο.
Έλεος πια...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο