ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008 στις 19.00 μ.μ. συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις δρομολογούμενες εξελίξεις στη Δημοτική Επιχείρηση.
Στη συζήτηση θα παραστούν και οι μελετητές που θα ενημερώσουν το σώμα και ενδεχομένως θα απαντήσουν και σε ερωτήματα Δημοτικών Συμβούλων.
Η εισήγηση της Διοίκησης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι να κλείσει η σημερινή ΔΕΑΒ και να δημιουργηθεί μία νέα που θα έχει τα κοινωνικά προγράμματα, θα ενσωματώσει την πολιτιστική δημοτική επιχείρηση και θα κρατήσει και ορισμένα άλλα αντικείμενα.
Εννοείται ότι ο Δήμος θα κληθεί να αποπ0ληρώσει τα χρέη της υφιστάμενης ΔΕΑΒ ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα όμως για το μέλλον της νέας Δημοτικής Επιχείρησης που θα τεθούν από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Όπως υπάρχει και μία πανθομολογούμενη αντίληψη ότι δηλαδή η κακοδιοίκηση, η κακοδιαχείρηση και η αδιαφάνεια των διοικήσεων της τελευταίας εξαετίας καυτέστρεψε μια δημοτική επιχείρηση που είχε όλα τα εφόδια για να αναπτυχθεί.
Και για να μην ξεχνιόμαστε.
Οι άνθρωποι της σημερινής διοίκησης που βάζουν λουκέτο και ταφόπλακα στη σημερινή Δημοτική Επιχείρηση είναι οι ίδιοι που διαλαλούσαν μέσα από τα αλήστου μνήμης προπαγανδιστικά τους έντυπα ότι είναι "ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΔΕΑΒ".

ΑΠΕΡΓΙΑ: Οι εργαζόμενοι στα κοινωνικά προγράμματα απεργούν!

Δημοσιεύουμε το κείμενο της απόφασης για απεργία του συλλόγου των εργαζομένων στα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Βριλησσίων.
Οι κινητοποιήσεις, συνεχίστηκαν και σήμερα, οπότε το βράδυ θα συζητηθεί το θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΑΒ με μοναδικό θέμα την μελέτη βιωσιμότητας, αντί να γίνει διάλογος επι της μελέτης και τις προοπτικές της ΔΕΑΒ, εγκρίθηκε (απο την πλειοψηφία) η λήψη πρόσθετου δανείου ύψους 380χιλ.ευρώ!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

"Οι εργαζόμενοι στα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Βριλησσίων αποφασίσαμε να κάνουμε απεργία σήμερα Τρίτη 14 Οκτωβρίου. Κάνουμε απεργία για να διαμαρτυρηθούμε για τις αρνητικές προθέσεις της Διοίκησης όσον αφορά το μέλλον των τριών κοινωνικών προγραμμάτων και των εργαζομένων σε αυτά.Ο νόμος δίνει την δυνατότητα , όπως γνωρίζετε, για την ένταξή μας στον οικείο ΟΤΑ ή τα ΝΠΔΔ αυτού. Με την τελευταία απόφαση του ΔΣ της ΔΕΑΒ όμως, που αφορά στο πρόγραμμα της Κοινωνικής Μέριμνας και το εντάσσει εκ νέου στην Δημοτική Επιχείρηση κατανοούμε ότι ουδεμία πολιτική βούληση υπάρχει για κάτι τέτοιο.Έτσι δεν μένει παρά να συνηθίζουμε στην ιδέα ότι, παρά την πλειοψηφία των συναδέλφων μας που μεταφέρονται στον Δήμο, εμείς παραμένουμε σε μία επιχείρηση με βαριά χρέη και αβέβαιο μέλλον. Σε μία επιχείρηση ,που αν στα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας της δεν <πάει καλά>, το προσωπικό της θα αποζημιωθεί και θα απολυθεί . Έτσι όμορφα ,έτσι απλά… Μήπως πρέπει να μιλάμε για μεταχρονολογημένες απολύσεις; Μήπως ξεχνάμε ότι μιλάμε για τα κοινωνικά προγράμματα ; Προσφέρουμε τόσα χρόνια στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες των δημοτών μας τις καλύτερες και δύσκολες υπηρεσίες και αμειβόμαστε με τις στοιχειώδεις νόμιμες αμοιβές .Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα πρέπει να ενταχθούμε στον Δήμο και από εκεί να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Αυτό είναι το σωστό και γι αυτό το λόγο η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την δυνατότητα ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να ενταχθούν σε προσωποπαγείς θέσεις ,κάτι που ήδη κάνουν πράξη άλλοι Δήμοι που θέλουν να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες. Εάν τα προγράμματα ενταχθούν οριστικά στο Δήμο αφ ενός λύνεται το πρόβλημα της αγωνίας των εξυπηρετουμένων ,που ζούμε από κοντά από τον Ιούνιο ,για τη συνέχιση η όχι των παροχών και αφ εταίρου, πλην των αμοιβών , θα έχουμε εργαζόμενους σταθερούς στην εργασία τους ,χωρίς παραιτήσεις και με κίνητρα για καλύτερους επαγγελματικούς στόχους.Κάνουμε έκκληση προς όλα τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΑΒ και το Δημοτικό Συμβούλιο να μην καταδικάσουν με τελεσίδικες αποφάσεις τους εργαζόμενους στα κοινωνικά προγράμματα και να μην υποβαθμίζουν μέσα από αυτό την κοινωνική πολιτική του Δήμου προς τις ευπαθείς ομάδες των δημοτών. - Άμεση ανάληψη από το ΚΑΠΗ του προγράμματος της Κοινωνικής Μέριμνας- Να δοθεί οριστική λύση για το ΚΔΑΠ 6-12- Ένταξη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου
Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα