ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ"

Αγαπητοί φίλοι,

Η «Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ», σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις-συζητήσεις του Οκτωβρίου 2008:

Δευτέρα 6/10 στις 7.00μμ, στην αίθουσα του ΤΥΠΕΤ (Μπακογιάννη & Πλαταιών), συζήτηση για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βριλησσίων, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και σύντομα θα αποτελέσει μια νέα (;) πραγματικότητα για το Δήμο μας.

Κυριακή 12/10 στις 6.30μμ, στο στέκι της «Δράσης», Πίνδου 30 & Μαραθώνος, συζήτηση για τις εξελίξεις στη Δημοτική Επιχείρηση Βριλησσίων. Αφορμή, η επικείμενη υποχρεωτική αλλαγή του νομικού καθεστώτος όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, που εκτός των άλλων, θα κρίνει και την τύχη των εργαζομένων σε αυτές.

Δευτέρα 20/10, στις 7.00μμ, στην αίθουσα του ΤΥΠΕΤ (Μπακογιάννη & Πλαταιών), ο συνδημότης μας, φωτογράφος και δημοσιογράφος Γιώργος Ζαφειρόπουλος, παρουσιάζει το πρωτότυπο φωτογραφικό του οδοιπορικό στον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης «οι Ρωμιοί της Πόλης».


Σαν απλοί δημότες, στα όρια του ελεύθερου χρόνου μας, επιδιώκουμε να ενημερωνόμαστε και να συζητάμε για τα ζητήματα της πόλης και όσα μας απασχολούν, με στόχο την κατανόηση και την επαγωγή τους.

Σαν συμμέτοχοι σε μια «κινηματική» δημοτική παράταξη, αναζητάμε την επικοινωνία και οφείλουμε την ενημέρωση, προϋπόθεση για λύσεις και προτάσεις, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και πέρα από αυτό.

Σαν πολίτες, θέλουμε να συναντιόμαστε με άλλους συνδημότες μας, που επίσης κατανοούν τη σημασία της συλλογικότητας της γειτονιάς, να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός κοινού «τόπου».

Θα χαρούμε αν συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις και συζητήσεις μας, που, όπως εξαρχής πράττουμε, θα εξακολουθήσουν και τους επόμενους μήνες.


Εκ μέρους της «Δράσης»,
Γιάννης Τσούτσιας

ΥΓ. Αξίζει να δείτε τις αφίσες των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα μας
http://www.drasivrilissia.gr

---------------------------------------------------

Πουλώ το Ακίνητό μου. Ναι αλλά πόσο ;

Ανάλυση από τον
Κωνσταντίνο Β. Μπαμπίλη
Ανάπτυξη – Προώθηση Ακινήτων
www.bestv.gr
Τηλ. 210 8105405

Όταν αγοράζεις, αγοράζεις ακριβά και όταν πουλάς, πουλάς φθηνά!
Αυτή ίσως και να είναι μια αλήθεια που σχετίζεται με τις αγοραπωλησίες περιουσιακών στοιχείων και γενικότερα ακινήτων.

Η παραπάνω λαϊκή ρήση βέβαια έρχεται ευθέως σε αντιδιαστολή με την βούληση του καθ΄ ενός από εμάς ενεργώντας είτε ως πωλητής είτε ως αγοραστής για την επίτευξη της βέλτιστης τιμής.

Ποιος δεν θα ήθελε το «αγαπημένο του» εικοσαετίας σπίτι, αυτό που στο οποίο έζησε τα «καλύτερά του» χρόνια να το μοσχοπουλήσει στην καλύτερη δυνατή τιμή, έως και στην τιμή του καινούργιου, αγοράζοντας στη συνέχεια ένα νεόδμητο το οποίο θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές αποκομίζοντας και κέρδος από την συναλλαγή.

Το παραπάνω βέβαια αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας αφού η αγορά άλλα προστάζει.

Και τώρα που ήρθε η ώρα για πώληση και αντικατάσταση του πολύτιμου περιουσιακού μας στοιχείου ήρθε συνάμα και η ώρα του μεγάλου ερωτήματος.
Πόσα να ζητήσω για την πώληση του ακινήτου μου αλλά και πόσα θα πρέπει να πληρώσω για την αντικατάσταση του με ένα νέο μεταχειρισμένο ή και νεόδμητο.
Ξεκινώντας από την αγορά του νεόδμητου τα πράγματα είναι απλά : Ότι διαθέτουμε αντίστοιχο ακίνητο αγοράζουμε, με την έννοια ότι ερευνώντας την αγορά ανακαλύπτουμε τα προς διάθεση ακίνητα και τις ζητούμενες τιμές τους και κατόπιν κάνοντας τα παραδοσιακά παζάρια συμφωνούμε σε ένα εύλογο και για τα δύο μέρη τίμημα.
Όσον αφορά όμως τα μεταχειρισμένα εκεί θα πρέπει να κινηθούμε με γνώμονα ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια μέτρα και σταθμά τόσο για την προσδιορισμό της αγοραίας αξίας του προς πώληση όσο και αυτήν του προς αγορά ακινήτου.
Στην αγορά με μια απλή ανάγνωση των μικρών αγγελιών στις εφημερίδες και στα ειδικά περιοδικά αλλά και επικοινωνώντας με τα μεσιτικά γραφεία μπορούμε να έχουμε μια πρώτη εκτίμηση για την αγοραία αξία του ακινήτου που μας ενδιαφέρει.
Εάν όμως θα θέλαμε να έχουμε και ιδία άποψη ώστε να αποκτήσουμε περισσότερη σιγουριά για την επικείμενη αγοραπωλησία τότε θα πρέπει να λάβουμε υπ΄ όψιν μας τις βασικές αρχές της εκτιμητικής.

Με όσο ποιο κατανοητό τα τρόπο γίνεται σας παραθέτω τις βασικές αρχές της εκτιμητικής ακινήτων :
Η αγοραία Αξία
Η βασικότερη έννοια στην εκτίμηση ενός ακινήτου είναι να αντιληφθούμε την έννοια αυτού του όρου.
Αγοραία αξία είναι το τίμημα στο οποίο ένα περιουσιακό στοιχείο μπορεί να πωληθεί κατά την ημέρα της εκτίμησης από έναν πρόθυμο (με οικεία βούληση) πωλητή σε έναν ενδιαφερόμενο αγοραστή με τις παρακάτω προϋποθέσεις :
Οι δύο συμβαλλόμενοι δεν σχετίζονται μεταξύ τους πέρα από την συγκεκριμένη συναλλαγή και ενεργούν με σαφή γνώση του αντικειμένου, με σύνεση και χωρίς εξαναγκασμό.
Η πρόθεση πώλησης του ακινήτου έχει εκτεθεί στη αγορά με επαρκή δημοσιότητα.
Έχει διατεθεί αρκετός χρόνος για την διαπραγμάτευση της πώλησης.
Η συναλλαγή δεν εμπεριέχει ευκολίες πληρωμής, ειδικούς όρους, παραχώρησης και επιμέρους συμφωνίες και δεν αφορά αγοραστές με ειδικό ενδιαφέρον. (π.χ. ιδιοκτήτες ομόρων ή ενοικιαστές)

Μεθοδολογία εκτίμησης

Υπάρχουν τρεις μόνον τρόποι προσεγγίσεων της αξίας ακινήτου (οι οποίοι θα πρέπει να συνδυάζονται ποικιλότροπος μεταξύ τους).

Α. Η μέθοδος των συγκριτικών στοιχείων
Είναι η μέθοδος εκείνη που στηρίζεται στις τιμές πρόσφατων αγοραπωλησιών ( όχι της δημοσιοποιούμενες τιμές σε αγγελίες) στην ελεύθερη αγορά λαμβάνοντας υπ΄ όψη τις ανομοιότητες με το εκτιμώμενο και τις αντίστοιχες επιδράσεις στις τιμές πώλησης.

Β. Η μέθοδος του εισοδήματος
Είναι η μέθοδος εκείνη όπου η αξία του ακινήτου προσδιορίζεται με την κεφαλαιοποίηση του εισοδήματος που προκύπτει από αυτό είτε είναι ενοίκια είτε κέρδος από επιχείρηση που το εκμεταλλεύεται. (π.χ. το ενοίκιο που λαμβάνεται από ένα διαμέρισμα είναι 530€/μήνα άρα σε ετήσια βάση 530€Χ12μήνες=6360€. Η προσδοκώμενη ετήσια απόδοση για τέτοιου είδους ακίνητα περίπου 3,5% ετησίως άρα 6.360€/0,035=181.717€. (Το πόσον που προκύπτει από αυτόν τον τρόπο υπολογισμού είναι μια ένδειξη αγοραίας αξίας η οποία θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και με τις αντίστοιχες ενδείξεις από τους άλλους δύο τρόπους υπολογισμού).

Γ. Η μέθοδος του Κόστους αντικατάστασης
Αυτή η τρίτη τελευταία μέθοδος βασίζεται στο τρέχον κόστος αντικαταστάσεως του κτηρίου (διαμέρισμα, κατάστημα, γραφείο κτλ.) απομειουμένο ανάλογα με την παλαιότητα και την φθορά του εκ της χρήσεως συν την αγοραία αξία του αναλογούντος ελεύθερου οικοπέδου.
Παρακάτω παραθέτω έναν απλουστευμένο τύπο υπολογισμού της ενδεικτικής αγοραίας αξίας ακινήτου σε συνδυασμό με την παλαιότητα του και την φθορά εκ της χρήσης του :
Αξία ακινήτου =Αξία αντίστοιχου καινούργιου * (1-συντελεστής απομείωσης*)^παλαιότητα σε έτη
* ως συντελεστής απομείωσης θέτουμε αυθαίρετα έναν αριθμό από το 1,5 για καλοσυντηρημένα ακίνητα έως 3,0 για τα πλέον κακοσυντηρημένα.
Π.χ. Έστω ένα ακίνητο 20ετών με μέτρια φθορά το οποίο ως αντίστοιχο(περιοχή, ποιότητα κατασκευής, όροφος) νεόδμητο στοιχίζει 300.000€ ο παραπάνω τύπος εφαρμόζεται ως εξής : Αξία ακινήτου = 300.000€ * (1-2,1)^20 άρα εν προκειμένου η ενδεικτική αξία του ακινήτου φθάνει τις 196,234€

Καταλήγοντας, από τις παραπάνω συνδιαζόμενες ενδεικτικές τιμές αγοραίας αξίας όπως αυτές προκύπτουν με την μεθοδολογία της εκτιμητικής, μπορούμε πλέον να έχουμε την δική μας εμπεριστατωμένη άποψη για την ορθότητα τους ύψους της μελλοντικής μας συναλλαγής.

Καλούς υπολογισμούς.

---------------------------------------------------------------------

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΕΚΑΝΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΑΒ

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ




Σύμφωνα με τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης πληρωμής των μισθών των εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Βριλησσίων και της κλήσης σε απολογία εργατών του τεχνικού τομέα, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες και μάλιστα αυθημερόν.
Συγκεκριμένα και αφού με πρωτοβουλία και αίτημα του ίδιου του Σωματείου και του Προέδρου του Γιάννη Ζαφειράκη είχαν πληρωθεί οι εργαζόμενοι ένα ποσό 300 € έναντι του μισθού του Αυγούστου, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2008 το πρωί για λίγες ώρες οι εργάτες πήγαν στο Δήμο και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Σωματείου Γιάννη Ζαφειράκη. Του εξέφρασαν την αγωνία τους και το μεγάλο πρόβλημά τους από την καθυστέρηση πληρωμών οφειλομένων μισθών. Ο Πρόεδρος αμέσως επί τόπου και παρουσία των εργατών συγκάλεσε Δ.Σ. το οποίο βεβαίως έλαβε απόφαση στήριξης των εργαζομένων. Εν συνεχεία οι εργάτες μετέβησαν στην εργασία τους.
Εις ό,τι αφορά το πραγματικό θέμα της κλήσης τους σε απολογία οι εργάτες απολογήθηκαν και διευθέτησαν και απεκατέστησαν πλήρως τα ζητήματα που τους ετέθησαν αναμένεται δε η έκδοση σχετικής απόφασης.
Το μέγα θέμα είναι ότι η Διοίκηση της ΔΕΑΒ είναι απολύτως εκτεθειμένη διότι και χρωστούσε τον μισθό του Αυγούστου στους εργαζόμενους, και καθυστερεί συστηματικά να τους πληρώνει και τα ρέστα ζητάει καθώς κάλεσε σε απολογία τους εργάτες.
----------------------------------------------------
Β Ο Υ Λ Ι Α Ζ Ο Υ Ν
τον Δήμο στα δάνεια και στα χρέη
Και νέο δάνειο 2.150.000 ευρώ ζήτησε την Δευτέρα 15.9.2008, από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κώστας Ιωαννίδης. Αιτία η εκτέλεση του έργου της μετατόπισης των αγωγών ακαθάρτων του Αγίου Αντωνίου, η φύτευση του ΤΥΠΕΤ κλπ. Επειδή όμως το δάνειο υπερέβαινε το ποσό των 1.800.000 ευρώ και χρειαζόταν αυξημένη πλειοψηφία, η αντιπο-λίτευση και ορθά του την αρνήθηκε γιατί συνέχεια η δημοτική αρχή ζητά δάνεια. Η αξιωματική αντιπολίτευση του πρότεινε να ομοφωνήσουν σε ένα δάνειο περί-που 1 εκ. ευρώ αντ' αυτού, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Για το έργο της μετατόπισης των αγωγών ακαθά-ρτων του Αγίου Αντωνίου η διοίκηση θα χρειαστεί περί τις 400.000 - 500.000 ευρώ κι αυτό

500.000 € ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ

γιατί δεν συμπεριέλαβε στη μελέτη προς την Νομαρχία το εν λόγω έργο επέκτασης και δεν αντέδρασε στην απόφαση της Νομαρχίας να μην πληρώσει εκείνη όπως όφειλε και αυτήν την παρέμβαση όπως και τους άλλους αγωγούς. Διότι αν ο κ. Δήμαρχος το διεκδικούσε θα το κέρδιζε. Τώρα λοιπόν όλοι εμείς οι δημότες, όπως πάντα άλλωστε, θα βάλουμε ξανά το χέρι στην τσέπη. Επίσης αποκαλύφθηκε ότι όταν έγινε το έργο της ανάπλασης της πλατείας Αναλήψεως μπροστά στη φούρια της και στη βιασύνη της να δείξει έργο-βιτρίνα η διοίκηση ζή-τησε από την κατασκευάστρια εταιρία να φτιάξει και τις υποδομές για τους αγωγούς ομβρίων, αντί να ζητήσει από την Νομαρχία να τους φτιάξει πρώτα εκείνη με δική της δαπάνη, με αποτέλεσμα η κατα-σκευάστρια εταιρία να κάνει αγωγή και να πετύχει την αποζημίωση για τη δουλειά της ύψους 300.000 ευρώ από τον Δήμο μας.. Πληρώνετε λοιπόν εσείς οι δημότες τα σφάλματα, τις επιπολαιότητες και τις φιλοδοξίες αυτών που σας κυβερνούν...

Ο Δήμος μας αδιαφορεί για μαθητές με ειδικές ανάγκες

Δυστυχώς είναι η απόλυτη αλήθεια. Ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Βριλησσίων αδιαφορούν και κωφεύουν παντελώς για τις ανάγκες των μαθητών ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα που φοιτούν στο έκτο δημοτικό σχολείο της πόλης μας. Ειδικότερα, στο εν λόγω σχολείο, που φοιτούν άτομα με κινητικά προβλήματα, είναι παντελώς απαραίτητη η επίστρωση των εξωτερικών διαδρόμων με ειδικό αντιολισθητικό τάπητα και η τοποθέτηση χειρολαβών με προφίλ αλουμινίου. Παρά το γεγονός ότι το θέμα έχει τεθεί εδώ και έναν με ενάμισυ χρόνο, παρά το γεγονός ότι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βριλησσίων είχε βρει και το κατάλληλο υλικό και τις τιμές τις οποίες είχε δώσει στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, παρά το γεγονός ότι επιλήφθηκε η Δημοτική Επιχείρηση να το διεκπεραιώσει, παρά το γεγονός ότι έγιναν και ενέργειες από τον Τεχνικό τομέα της ΔΕΑΒ, παρά το γεγονός ότι η ΔΕΑΒ είχε υποσχεθεί ότι ως τις 25 Αυγούστου (καταληκτική ημερομηνία) θα παρέδιδε το έργο αυτό, ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ μέχρι και σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. Δηλαδή και επί της ταμπακιέρας ούτε τις προσφορές έχουν πάρει, ούτε έχουν επιλέξει ο,τιδήποτε και βεβαίως ούτε έχουν εκταμιεύσει για το έργο αυτό έστω και ένα ευρώ. Είμαστε στο Φθινόπωρο και αρχίζουν οι βροχές. Τα πλακάκια με τα οποία είναι στρωμένος ο διάδρομος είναι εντελώς ολισθηρά. 'Ηδη και χωρίς καμία βροχή κάθε μέρα πέφτουν και χτυπάνε μικροί μαθητές. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει με τις βροχές. Ο Δήμος, ο κ. Δήμαρχος και η ΔΕΑΒ θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη αν συμβεί αύριο το πρωί με τις βροχές οποιοδήποτε ατύχημα στα παιδιά μας. Θα αναζητήσουμε απ' αυτούς όλες τις νομικές και άλλες ευθύνες που τους αναλογούν. Να είναι σίγουροι. Εκείνο που δεν μπορεί να αναζητηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ανθρωπιά και η κοινωνική ευαισθησία.
ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΤΩΡΑ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Για το θέμα αυτό, για το οποίο θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν έχει λάβει γνώση ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, είναι ανάγκη να παρέμβει ΤΩΡΑ και μάλιστα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και να δώσει εντολή να επιστρωθεί ο αντιολισθητικός τάπητας αύριο το πρωί κιόλας. Έτσι για να διασώσει την τιμή και την αξιοπρέπεια του Δήμου Βριλησσίων. Τίποτε άλλο. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Τώρα κ. Ιωαννίδη.

------------------------------------
ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «O ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ»
Φοβερές καταγγελίες έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κώστας Πολίτης στην εφημερίδα «Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ» του κ. Νίκου Ζήση κατά της διοίκησης, των έργων και των ανθρώπων της. Για τον ρόλο του επίτιμου Δημάρχου κ. Νίκου Παπαδόπουλου τονίζει: «Αν κάποιος μπορεί να είναι χρήσιμος στην κοινωνία αυτός ναι μπορεί να υπάρχει και στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος σωστά υπάρχει. Πλην όμως το λάθος του, όπως και λάθος του Δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας, είναι κατά την γνώμη μου, το ότι προσλήφθηκε σε έμμισθη θέση από το Δήμο προκειμένου να προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του ενώ έχει τιμηθεί για την προσφορά του στην πόλη μας, έστω και κατά πλειοψηφία, με τον τίτλο του επιτίμου Δημάρχου της πόλης». Ο κ. Πολίτης συνεχίζοντας αναφέρεται στον νυν Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης και στον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Δεσποτίδη με τα εξής εκπληκτικά: «Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μαρίνης απουσιάζει για περίπου 4 μήνες αφού αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντού στην τουριστική μονάδα του αντιδήμαρχου κ. Γιώργου Δεσποτίδη στη Σαντορίνη». Και παρακάτω επανέρχεται: «… Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 25.62008 ενημερωθήκαμε από τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Γ. Δεσποτίδη ότι ο Πρόεδρος κ. Μαρίνης απουσιάζει και πάλι…». Για τη Δημοτική Επιχείρηση μεταξύ πολλών άλλων προσθέτει και τούτο: «το οικονομικό έτος 2007 κλείνει με ζημία περίπου 4.000 ευρώ αλλά με χρέη προς το Δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και τρίτους περίπου 1.200.000 ευρώ». Και καταλήγει με έναν σαφέστατο και ευθύ υπαινιγμό: «θα σας παρακαλούσα όπως ερευνήσετε δημοσιογραφικά το εξής θέμα: στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με απόφαση της πλειοψηφίας, είχε ιδρυθεί μια δεύτερη δημοτική επιχείρηση, με σκοπό τα πολιτιστικά, η οποία όμως ποτέ δεν λειτούργησε και ποτέ δεν έκανε κανένα έργο. Γι’ αυτήν την επιχείρηση όχι μόνο δεν έχει ειπωθεί καμία κουβέντα εκ μέρους της δημοτικής αρχής αλλά υπάρχουν έξοδα και αμοιβές υπαλλήλων, που έχουν ήδη πληρωθεί αξίας περίπου 100.000 ευρώ. Ας το διερευνήσετε και μετά το χαρακτηρίζουμε…». Εάν ο Δήμαρχος και η διοίκηση δεν δώσουν εξηγήσεις θα είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι.
------------------------------------
Βριλησσιώτικες πεννιές…

ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Η Διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων σκοτώνεται όλες αυτές τις ημέρες για να πετύχει η εκδήλωση με τους Ναπολιτάνους και για να μοιράζουν στον λαό δωρεάν πίτσες. Ταυτόχρονα όχι μόνο συνεχίζει να αδιαφορεί για το έργο της επίστρωσης αντιολισθητικού τάπητα και των χειρολαβών αλουμινίου στο έκτο δημοτικό σχολείο Βριλησσίων, αλλά με έκπληξη πληροφο-ρηθήκαμε ότι το "έργο" για το οποίο γίνεται λόγος τόσο καιρό δεν είναι η επίστρωση ολόκληρου του διαδρόμου αλλά μόνον ενός μικρού μέρους του. Με την παντελή έλλειψη ευαισθησίας και την αδιαφορία της η διοίκηση του Δήμου μας έχει την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι τυχόν πάθουν τα παιδιά μας. Θα είναι υπόλογη και θα της αναζητηθούν όλες οι ευθύνες που της αναλογούν. Όπως και προσωπικά ο κ. Δήμαρχος. Η διοίκηση με την αδιαφορία της θέτει καθημερινά σε μεγάλο κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα όλων των μαθητών του έκτου δημοτικού σχολείου και κυρίως των μαθητών με κινητικά προβλήματα. Τι να πεις πια….

Δεν θα αντικαταστήσετε τον Πρόεδρο της ΔΕΑΒ κ. Δήμαρχε;;;
Σε επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Πολίτης καταγγέλει ότι ο Πρόεδρος της ΔΕΑΒ κ. Γιάννης Μαρίνης έλειπε και λείπει επί σειρά πολλών μηνών στη Σαντορίνη για επαγγελματική του δραστηριότητα. Εμείς δεν το γνωρίζαμε. Διαβάζοντας την εφημερίδα επικοινωνήσαμε με δημοτικούς συμβούλους που μας επιβεβαίωσαν ότι το γνώριζαν όλοι. Οι της αντιπολίτευσης μάλιστα μας είπαν ότι σε κάθε δημοτικό συμβούλιο ρωτάνε τον κ. Δήμαρχο το ίδιο πράγμα δηλαδή πώς μπορεί να ασκεί τα θεσμικά του καθήκοντα και εκείνος μονίμως απαντά ότι "ο κ. Μαρίνης ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του στη ΔΕΑΒ". Ρωτάμε κι εμείς με την σειρά μας: είναι δυνατόν ο κ. Πρόεδρος της ΔΕΑΒ να ασκεί στοιχειωδώς τα θεσμικά του καθήκοντα;;; Μήπως κ. Δήμαρχε, είναι καιρός να αντικατασταθεί από τη θέση του Προέδρου;;;

------------------------------------
Η πόλη ποτέ δεν κοιμάται

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ Από την εφημερίδα Free Sunday της 7/9/2008.
Η ηχορύπανση είναι ένας ύπουλος εχθρός της ποιότητας ζωής και της υγείας μας.
Κοντσέρτο για γερά νεύραΤα πρωτεία του θορύβου ανήκουν στο βουητό της κυκλοφορίας των οχημάτων και ακολουθούν σιδηρόδρομοι, αεροδρόμια, βιοτε-χνικές, βιομηχανικές μονάδες και κέντρα διασκέδασης. Λιγότερο ση-μαντικές, αλλά εξίσου ενοχλητικές πηγές είναι τα αθλητικά κέντρα, οι οικοδομές, οι οικιακές συσκευές κτλ.Ήχοι που πληγώνουν.
Η έκθεση στο θόρυβο όχι μόνο υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής, αλλά συνεπάγεται και κινδύνους για την υγεία. Προκαλεί ακουστικές βλάβες (παροδικές ή και μόνιμες),διαταραχές ύπνου, κόπωση και στρες, μας κάνει ευερέθιστους και νευρικούς, δυσκολεύει τη συγκέ-ντρωση και την επικοινωνία μας, μειώνει την παραγωγικότητά μας.
Ο θόρυβος δεν σκοτώνει άμεσα, όμως ενεργοποιεί τους μηχανισμούς άγχους στον ανθρώπινο οργανισμό, συμβάλλοντας στην αύξηση των καρδιαγγειακών και εγκεφαλικών περιστατικών και των παθολογικών διαταραχών. Σύμφωνα με έρευνα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγεί-ας, χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν πρόωρα από καρδιακές παθήσεις εξαιτίας της έκθεσης στον συνεχή θόρυβο της οδικής κυκλοφορίας. Επίσης, η ηχορύπανση μπορεί να επηρεάσει τη μαθησιακή ικανότητα των παιδιών. Ακόμα κι όταν η στάθμη του θορύβου δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, το άγχος και η πίεση που δημιουργούνται έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη ψυχολο-γία. Όσοι αισθάνονται ανήμποροι να αντιδράσουν σε μια εξωτερική πηγή θορύβου μπορεί να αναπτύ-ξουν βίαιη και επιθετική συμπερι-φορά ή να παρουσιάσουν συμπτώ-ματα κατάθλιψης.
Μνημονεύω αυτά τα αποσπάσματα, με την ελπίδα να ευαισθητοποιη-θούν και να πράξουν κάτι οι αρμόδιοι.Οι κάτοικοι των Βριλησσίων που έτυχε να κατοικούν στην Τροίας, στην Αναλήψεως, στην Κισσάβου , στην Αλφειού, στη Θερμοπυλών , στη Σαλαμίνος, στην Ολύμπου και σ’ άλλους δρόμους, ζούμε έντονα την υποβάθμιση της ζωής μας ανήμποροι να αντιδράσουμε.
Γεώργιος Μηνιώτης

--------------------------------------------
ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Δημοτική Επιχείρηση Βριλησσί-ων συνηθίζει να πληρώνει στους εργαζομένους της, το μηνιαίο μισθό του προηγούμενου μήνα, στις αρχές του επόμενου, γύρω στην πέμπτη ημέρα. Ωστόσο, το μηνιάτικο του Αυγούστου 2008 τους το πλήρωσε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008, ενώ τους είχε δώσει ένα έναντι 300 ευρώ στον καθένα.Οι εργάτες του τεχνικού τομέα, επειδή δεν είχαν χρήματα να ανταποκριθούν στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις τους, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008 έκαναν στάση εργασίας ολόκληρη την ημέρα, ως αντίδραση στην καθυστέρηση πληρωμής τους. Η Δημοτική Επιχείρηση σε αντιπερισπασμό κάλεσε σε απολογία οκτώ - εννέα εργάτες, επειδή λέει, έκαναν απροειδοποίητη στάση εργασίας.Επειδή τέτοιου είδους αντιμετωπίσεις δεν συνάδουν με ένα σύγχρονο τρόπο αντίληψης και διαχείρισης, καλούνται οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αντιδράσουν άμεσα.Δηλαδή και απλήρωτοι και καλούμενοι σε απολογία δεν γίνεται.Γιατί ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται στη Δημοτική μας Επιχείρηση, εργάζονται με απολαυές πολύ μικρότερες από αυτές των υπαλλή-λων του Δήμου και ζουν μέσα στην αβεβαιότητα καθώς ο αριθμός των εργαζομένων συρρικνώνεται, το έργο επίσης, οι αναθέσεις και οι εκτελέσεις ομοίως, πληρωμές από το Δήμο για τα υπέρ αυτού έργα δεν γίνονται κανονικά (εξέδρες, παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους). Κύριε Δήμαρχε, είναι ώρα να παρέμβετε. Δεν διανοούμαστε ότι μπορούν να έχουν την έγκρισή σας τέτοιες αντεργατικές ενέργειες.Ομοίως κ. Ζαφειράκη πρέπει να παρέμβει και το σωματείο των εργαζομένων σας στο Δήμο.Έλεος πια...

-------------------------------------------------------------
ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΗ Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΘΕΛΕΙ ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΥΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ;
ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;

Τελικά, είναι ανάγκη να μιλάμε μία μόνο γλώσσα, αυτήν της ειλικρίνει-ας, για να μπορούμε να συνεννοούμαστε μεταξύ μας. Γιατί η διοίκηση του Δήμου θα μας τρελλάνει εντελώς... Λοιπόν έχουμε και λέμε. Φτιάχτηκε η διαπλάτυνση της Λεωφόρου Πεντέλης για να γίνει ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Η διαπλάτυνση ολοκληρώθηκε παρά τις σοβαρές διαφωνίες και τα βάσιμα επιχειρήματα, πολλών δημοτών, φορέων και δημοτικών παρατάξεων. Πραγματοποιήθηκε επίσης με μεγάλη υπομονή των δημοτών που υπέφεραν αγόγγυστα όλον εκείνο τον μακρύ χρόνο κατασκευής της πιστεύοντας όλοι εμείς οι αφελείς ότι "τα έργα είναι μόνιμα, η ταλαιπωρία προσωρινή".. Και τελικά τι έγινε;;; Η Λεωφόρος Πεντέλης μετατράπηκε σε ένα ατέλειωτο πάρκινγκ αυτοκινήτων από την αρχή μέχρι το τέλος της. Το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργείται συνεχώς είναι άνευ προηγουμένου. Και η διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων κωφεύει εντελώς... Το θέμα ήρθε και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητήθηκε από την δημοτική αρχή να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την εξάλειψη του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης στη Λ. Πεντέλης, αλλά η διοίκηση με διάφορες προφάσεις έστειλε το θέμα και πάλι στις καλένδες.Δηλαδή προτάθηκε στη διοίκηση να συννενοηθεί με την Τροχαία, μία έως δύο φορές την εβδομάδα να υπάρχει γερανός για να σηκώνει τα παρανομούντα ΙΧ ώστε να εμπεδωθεί η νομιμότητα αλλά η δημοτική αρχή περί άλλων ετύρβαζε αντιτείνοντας ότι "εμείς θέλουμε αλλά δεν είναι εύκολο για την τροχαία να διαθέτει συνεχώς όργανα και οχήματα". Κ. Δήμαρχε, έχετε την αποκλειστική ευθύνη να τελειώνετε με αυτό το θέμα.Οι υπεκφυγές και οι προφάσεις δεν έχουν θέση. Επιτέλους, πάρτε αποφάσεις και κάντε πράξεις.Σταματείστε το παράνομο παρκάρι-σμα στη Λ. Πεντέλης άμεσα.Σταματείστε το κυκλοφοριακό χάος τώρα. Οι δημότες δεν φταίνε σε τίποτα. Τέλος, προ μηνών, είχατε εξαγγείλει ότι θα μαζεύατε τους κάδους από την Λ. Πεντέλης και θα τους τοποθετούσατε σε εσοχές που θα φτιάχνατε στους πλησιέστερους κάθετους. Αλλά και πάλι δεν κάνατε τίποτα. Όταν υπόσχεστε και δεν υλοποιείτε αυτό λέγεται ασυνέπεια.
---------------------------------------------------------
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

«Η Βριλησσιώτικη» είναι μία ακόμη έκδοση της εφημερίδας «ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ». Εκτός όμως από τις δύο αυτές εφημερίδες μας, έχουμε μία καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα στο ίντερνετ με όλα τα νέα, τις ειδήσεις και τις απόψεις για την πόλη μας. Δείτε την στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.vrilissiotikanea.blogspot.com.
Επίσης, έχουμε βιντεοθήκη – τηλεόραση μόνο για τα Βριλήσσια στο ίντερνετ στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.vrilissiotikaneatv.blogspot.com/ με δελτία ειδήσεων, ενημερωτικές εκπομπές, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις. Η τηλεόραση – βιντεοθήκη μας λειτουργεί κανονικά από καιρό, θα εμπλουτιστεί όμως με νέες εκπομπές εντός του Οκτωβρίου. Τέλος διατηρούμε και την πολιτική ηλεκτρονική μας εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΝΝΑ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.freepena.blogspot.com/. Και έρχονται και νέες εκπλήξεις. Να μας παρακολουθείτε καθημερινά για να μαθαίνετε τα πάντα για την πόλη μας.

-------------------------------------
Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ;
Τη δήλωσε και στο κτηματολόγιο;

Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη έκπληξη ότι ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Κυρίου διεκδικεί ολόκληρη την πλατεία Αναλήψεως και μάλιστα ότι ήδη την έχει δηλώσει και στο Κτηματολόγιο ως ιδιοκτησία του.
Η πληροφορία προέρχεται από σοβαρές πηγές.Ρωτάμε ευθέως τον κ. Δήμαρχο Βριλησσίων.
Αληθεύει;;;
Έχει η εκκλησία μας σχετικούς τίτλους κυριότητας;
Ο Δήμος τι ισχυρισμούς έχει και πώς και πότε θα τους μάθει ο λαός των Βριλησσίων; Μήπως πρέπει ο κ. Δήμαρχος να προβεί σε μια ενημέρωση των δημοτών για το θέμα αυτό;
Και τέλος, τι γίνεται με την επέκταση του Ιερού Ναού;

----------------------------------
ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΒΥΘΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Η ΑΧΕΛΩΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ).

Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί εδώ και δέκα πέντε ολόκληρες ημέρες οι οδοί Αγίου Αντωνίου και Αχελώου στο τμήμα τους από Ολύμπου μέχρι Μπακογιάννη.

Στις εύλογες απορίες των κατοίκων των περιοχών, ο Δήμος Βριλησσίων ισχυρίζεται ότι είναι ευθύνη της ΔΕΗ και μάλιστα προτρέπει δημότες να αποτανθούν και να πιέσουν την ΔΕΗ.

Το ερώτημα συνεπώς δεν είναι αν οι δημότες πιέζουν την ΔΕΗ ή όχι αλλά γιατί ο Δήμος μας δεν κάνει κάτι εκείνος για να λυθεί το πρόβλημα;;;

Εμ βέβαια πού να τους μείνει χρόνος από τις εμποροπανήγυρεις και τις αδελφοποιήσεις με τα πλαστικά σημαιάκια ώστε ν' ασχοληθούν και με οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα του τόπου....

-----------------------------------

ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΔΙΟΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΥΚΙΝΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;;;

Η διοίκηση του Δήμου Βριλησσίων αποδεικνύεται ειδική για φρου - φρου κι αρώματα. Εξάλλου δεν έχει να επιδείξει τίποτα το σοβαρό και σε κανέναν τομέα. Έτσι λοιπόν βολεύεται σε ανούσιες κοσμικότητες και αδικαιολόγητες πανηγυριώτικες εκδηλώσεις. Μετά από την ...υπέροχη ... μοναδική και ... ανεπανάληπτη Ελληνοιταλική συνεργασία, για την οποία ακόμα γελάει ο κόσμος και που για να την διαφημίσουν είχαν αναρτήσει ένα κάρο Ελληνοιταλικά σημαιάκια στη Λ. Πεντέλης και σ' όλους τους κεντρικούς δρόμους, τώρα κατέβασαν όλα αυτά τα σημαιάκια και ανέβασαν άλλα... Ελληνογερμανικά πλέον. Δηλαδή λόγω εκδηλώσεων της αδελφοποίησής μας που από χρόνια έχει γίνει με τον Γερμανικό Δήμο του Οτβάιλερ γέμισαν τη Λ. Πεντέλης και το κέντρο με ελληνογερμανικά πλαστικά σημαιάκια. Ρε τι πάθαμε. Ακόμα δεν πρόλαβαν να κατεβάσουν τα παλιά να' σου τα καινούρια... Αυτά τα τραγελαφικά και ευτράπελα συμβαίνουν την ίδια στιγμή που ο Δήμος μας, αν και πριν από λίγες ημέρες υποκριτικά διαφήμιζε ότι έχει φωτοβολταϊκή ενέργεια στα σχολειά του (αλήθεια κ. Δήμαρχε σας πέτυχα σε κάποιο κανάλι...), έχει εγκαταλείψει και συνεχίζει να αδιαφορεί παντελώς για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες. Ειδικότερα όπως συνέχεια γράφουμε δεν επιστρώνει με αντιολισθητικό τάπητα και με χειρολαβές προφίλ αλουμινίου τους επικίνδυνους διαδρόμους του έκτου δημοτικού σχολείου. Είναι ανάγκη δηλαδή να τρέχουμε στα δικαστήρια καθώς ο Δήμος δεν κάνει τίποτα και εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών με ειδικές ανάγκες; Είναι ανάγκη να κάνουμε το πρόβλημα βούκινο στα πανελλήνια μέσα ενημέρωσης και να βγεί εντελώς η ψυχική ξευτίλα και η αναξιοπρέπεια ορισμένων;;; Γιατί κ. Δήμαρχε δεν παρεμβαίνετε προσωπικά; Δεν γνωρίζετε ότι θεσμικά έχετε την πρώτη και υψηλότερη ευθύνη; Προσωπικά είχαμε την αίσθηση ότι εσείς θα είσασταν διαφορετικός... Δυστυχώς διαψευστήκαμε...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο