ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΕΜΑ ΤΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ...


Ο ποταμός, το ρέμμα του Βριλησσού, έρχεται από την περιοχή Κρασσά, διασχίζει παραπλεύρως τα μαρμαράδικα, διέρχεται πίσω από το γήπεδο και το κλειστό γυμναστήριο Βριλησσίων και καταλήγει στην οδό Ολύμπου.
Από την αριστερή του πλευρά βρίσκεται η περιοχή Πάτημα Χαλανδρίου (όπου και τα μαρμαράδικα) και από την δεξιά του τα Βριλήσσια. Πολλοί συνδημότες μας έχουν νόμιμες κατοικίες εκεί, σε αντίθεση με την περιοχή του Πατήματος Χαλανδρίου όπου οι περισσότερες οικοδομές είναι κτισμένες αυθαίρετα, χωρίς οικοδομικές άδειες.
Λόγω των αποβλήτων των μαρμαράδικων και κυρίως των μπαζών που διοχετεύουν στο ρέμμα αφ' ενός δεν μπορούν να φύγουν τα όμβρια αφ' ετέρου άλλαξε η κοίτη του ποταμού και προκλήθηκε διάβρωση της κοίτης του προς την περιοχή την δική μας, του προαστίου μας.
Αυτό σημαίνει ότι με τις πρώτες βροχές θα πλημμυρίσει το ρέμμα και θα πνιγεί ο κόσμος που κατοικεί εκεί.
Η διοίκηση αδιαφόρησε και δεν καθάρισε καθόλου το ρέμμα μέχρι σήμερα.
Εάν δεν το πράξει και τώρα θα έχει την μοναδική και αποκλειστική ευθύνη για τις πλημμύρες και τις καταστροφές που με βεβαιότητα θα συμβούν.
Ο Δήμος Βριλησσίων τώρα αμέσως πρέπει να βάλει σκαπτικό μηχάνημα και να καθαρίσει την κοίτη του ρέμματος από την οδό Αναπαύσεως μέχρι την οδό Ολύμπου.
Στο σημείο αυτό επιπλέον της Ολύμπου επειδή η διάμετρος της γέφυρας είναι πολύ μικρή ο κίνδυνος των πλημμυρών αντιστρόφως είναι πολύ μεγάλος.
Τέλος, η σημερινή διοίκηση αδιαφόρησε παντελώς και δεν έκανε καμία συντήρηση στα ψηλά δέντρα που είχαν φυτευθεί - για περιβαλλοντικούς κι αισθητικούς λόγους - κατά μήκος της κοίτης του ρέμματος.
Η αδιαφορία και οι παραλείψεις της δημοτικής αρχής είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα την καταστροφή των δέντρων αυτών, τα οποία εγκαταλειμμένα στην τύχη τους τα περισσότερα ξεράθηκαν και τα υπόλοιπα τα' κοψαν παράνομα κάποιοι επιτήδειοι.
Έχει χρέος η διοίκηση να αναβαθμίσει όσα δέντρα έχουν απομείνει.
Έχει χρέος να φυτέψει καινούρια δέντρα και να τα συντηρεί κανονικά.
Έχει χρέος να καθαρίσει αμέσως το ρέμμα από τα μπάζα των μαρμαράδικων.
Διότι ο κόσμος θα πνιγεί και οι ευθύνες θα πνίξουν την διοίκηση της αδιαφορίας, των παραλείψεων και της ανεπαρκούς διαχείρισης τουλάχιστον.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο