Από το σάιτ της Δράσης

Οικονομικο-πολιτική ΚΑΙ πολιτισμική η κρίση!

ΠΩΣ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ...

του αυτόπτη μάρτυρα

Στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τρίτη 21/10/08) για την δημιουργία της νέας κοινωφελούς επιχείρησης και ενώ η αίθουσα είναι γεμάτη από απεργούς εργαζόμενους και γονείς του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, ο κ. Αρχιμανδρίτης (Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση) τοποθετείται για τα κοινωνικά προγράμματα.
Kαι ξαφνικά αρχίζουν …γέλια και χαρές!
Είχε προηγηθεί και η συγκλονιστική τοποθέτηση ψυχής εκπροσώπου των εργαζομένων, οι ώρες κυλούσαν δύσκολα για κάποιους συμβούλους της πλειοψηφίας που άκουγαν ανιαρές τοποθετήσεις για …άτομα με ειδικές ανάγκες, για ανήμπορους ηλικιωμένους ή για νεκρούς που βρήκε το συνεργείο των εργαζομένων της «κοινωνικής μέριμνας» σε σπίτια δημοτών.
Ευαίσθητοι οι άνθρωποι, λογικό να τους πιάσει η ψυχή τους!
Έτσι αποφάσισαν ν’ αλλάξουν το βαρύ κλίμα που επικρατούσε στην αίθουσα.
Εμβρόντητοι οι παριστάμενοι, βλέπουν τρεις απο τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας κυριολεκτικά να λύνονται στα γέλια!
Αποφάσισαν οι άνθρωποι να συνεχίσουν το εορταστικό κλίμα για τα γενέθλια συναδέλφου τους, που είχε ξεκινήσει νωρίτερα σε ταβέρνα της γειτονιάς.
Θυμήθηκαν ότι δεν του είχαν δώσει την αναμνηστική του μουσική καρτούλα και αποφάσισαν να του κάνουν πλάκα μέσα στη συνεδρίαση!
Ήταν οι ίδιοι, που νωρίτερα στους διαδρόμους, υπόσχονταν προς τους απεργούς εργαζόμενους συμπαράσταση!
Ορθά ο κ. Αρχιμανδρίτης μίλησε περί ηλιθιότητας!
Τι να πούμε εμείς; Ντροπή!
Κάποιοι έχουν βάλει την κοινωνική τους ευαισθησία για ύπνο και η μόνη τους δουλειά στα δημοτικά συμβούλια είναι να ψηφίζουν όταν έρθει η σειρά τους, ότι τους έχουν πει νωρίτερα. Σπανίως ζητούν το λόγο και κάποιες φορές αμφιβάλλουμε εάν ξέρουν και τι συζητιέται εκείνη τη στιγμή!
Περιμένετε με τέτοιο επίπεδο Κοινωνική Πολιτική;
Να μας ζήσουν, να τους χαιρόμαστε και happy birthday !!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο