Κι΄ άλλα δάνεια, κι΄ άλλες παραποιήσεις πρακτικών κι΄ άλλες
φρούδες ελπίδες για καλύτερο μέλλον.

Στο δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου εισήχθη ως 1ο θέμα συζήτησης << Παροχή εγγύησης και έγκριση σύναψης δανείου της δημοτικής επιχείρησης Ανάπτυξης Βριλησσίων >>. Το δάνειο ύψους 369.030,08 € από το Τ.Π.Δ, σύμφωνα με την εισήγηση, αφορά στην μισθοδοσία υπαλλήλων της δημοτικής επιχείρησης. Μαζί με την εισήγηση ως συννημένα ακολουθούσαν τα 2 πρακτικά συνεδριάσεων της Δημοτικής επιχείρησης της 14-10-08 και της 3-11-08. Ποιό είναι το θέμα! Ότι στις παραπάνω συνεδριάσεις άλλα είχαν συζητηθεί. Στην πρώτη ο πρόεδρος κ. Μαρίνης είχε εισηγηθεί την λήψη δανείου περίπου 380.000 € εκ΄των οποίων 225.000 € για τη λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας, 130.000 € για την πληρωμή ( leasing ) των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας και 25.000 € για την ασφαλιστική κάλυψη των λεωφορείων. Στη δεύτερη υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της Δ.Επιχ. και Αντιδημάρχου οικονομικών του Δήμου κ. Δεσποτίδη τροποποιήθηκε ο σκοπός και έγινε για την αποπληρωμή προμηθευτών του Δήμου. Αυτά τα γνωρίζω διότι εκτός από Δημοτικός Σύμβουλος είμαι και μέλος της Δημ. Επιχείρησης και συμμετείχα και στις 2 ανωτέρω συνεδριάσεις όπου και κρατούσα λεπτομερείς σημειώσεις.

Ζήτησα λοιπόν από τον κ. Δεσποτίδη, ο οποίος αναπλήρωνε τον απόντα δήμαρχο, να αποσύρει το θέμα αυτό από την συνεδρίαση διότι στηριζόταν σε παραποιημένα πρακτικά. Μάλιστα θύμισα στο σώμα ότι αυτές οι παραποιήσεις που συνιστούν και ποινικό αδίκημα είναι συνέχεια των εικονικών συνεδριάσεων της άλλης δημοτικής επιχείρησης « μαϊμού » της Δ.Ε.Π.Α.Β μέσω της οποίας απορροφήθηκαν περίπου 60.000 €, επί δημαρχίας κ. Ντινόπουλου.

Ενώ λοιπόν η αντιδήμαρχος κ. Κουβαρά συμφώνησε, προς τιμήν της, στην αναβολή, γνώστης γαρ της αλλοίωσης διότι και η ίδια συμμετείχε στις 2 συνεδριάσεις, δεν έπραξαν το ίδιο οι κ.κ Λώλας και Τσούτσιας που εκτίμησαν ότι έτσι κι΄ αλλιώς η ίδια εισήγηση θα ξαναερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να μπορέσει η Δημοτική επιχείρηση να λάβει το δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Νωρίτερα ο κ. Τσούτσιας τοποθετήθηκε λέγοντας πως έχω δίκιο και πως πρέπει να μου ζητήσουν και συγνώμη διότι τα πράγματα έγιναν όπως ακριβώς τα παρέθεσα. Ο κ. Αρχιμανδρίτης, παρά τις προσδοκίες μου, λόγω του ότι είναι και μαχόμενος δικηγόρος δεν πήρε το λόγο. Ο κ. Δεσποτίδης μπροστά στην απειλή μου για προσφυγή στη δικαιοσύνη, και το δώρο της αντιπολίτευσης για συζήτηση του θέματος, αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και δέχτηκε ως παραχώρηση να ξανασυζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση της δημοτικής επιχείρησης.

Το τεράστιο χρέος της Δημοτικής επιχείρησης που είναι περίπου 1.200.000 €, λόγω της αποτυχημένης πολιτικής της, επιβάλλει στη διοίκηση του Δήμου τόσο τη σύναψη απανωτών δανείων όσο τους οδηγεί και σε παράνομες πράξεις. Επίσης καθιστά πολύ αβέβαιο το μέλλον των κοινωνικών προγραμμάτων όπως το « Βοήθεια στο σπίτι » το ΚΔΑΠ 6-12 και το ΚΔΑΠ για άτομα με ειδικές ανάγκες. Σε μεγάλη ανασφάλεια θα συνεχίσουν να βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα προγράμματα αυτά με υπερδεκαετή προσφορά αφού επιμένει η διοίκηση να τους κρατάει σε ομηρία. Σε ποιους εργαζόμενους κοινωνικούς λειτουργούς θα περιμένουν να βρούν οι έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας την περίσσεια ψυχής που χρειάζονται για την στήριξή τους, την θαλπωρή και την φροντίδα! Σε ποιο Δήμο και ποια ανάλγητη και αναποτελεσματική διοίκηση να στηρίξουμε όλοι τις ελπίδες μας όταν δεν φτάνουν όλα τα΄ άλλα αυξάνουν και τα δημοτικά τέλη σε μια περίοδο μάλιστα μεγάλης ντόπιας και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης!

Τάσος Χρηστάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο