Δεν είναι ηθικό οι βολεμένοι Δημοτικοί Άρχοντες να αφήσουν έξω από το Δήμο τους εργαζόμενους με τους μισθούς πείνας. Ωστόσο είναι ειλημμένη η ανάλγητη απόφασή τους. Επειδή όμως ζορίστηκαν άσχημα από το μονομπλόκ όλης της αντιπολίτευσης επινόησαν
ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ - ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ
Η μικρή αναβολή δεν σημαίνει τίποτα. Οι εργαζόμενοι και η Αντιπολίτευση ας είναι σε εγρήγορση. Στο τέλος δεν θα τους μεταφέρουν στο Δήμο. Οι υποσχέσεις τους δεν είναι αληθινές.
---------------------------------------------
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων που έλαβε χώρα την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009, ο κ. Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, προέβησαν σε αναβολή της λήψης απόφασης για τη μεταφορά των εργαζομένων από την παλαιά Δημοτική Επιχείρηση στο Δήμο Βριλησσίων, στην οποία μεταφορά δεν συμπεριλαμβάνονται και οι οκτώ εργαζόμενοι των Κοινωνικών Προγραμμάτων.
Ο λόγος της μικρής αναβολής για μια - δυο εβδομάδες είναι όπως ειπώθηκε για να υποβληθούν ερωτήματα στα αρμόδια Υπουργεία και στις υπηρεσίες με αντικείμενο την δυνατότητα μεταφοράς και των εργαζομένων αυτών χωρίς να θιγούν τα κοινωνικά προγράμματα.
Συγκινητικές και μεστές για την ανθρωπιά τους και την αλληλεγγύη τους στους εφργαζόμενους, που είναι συνδημότες μας με πολύχρονη εργασία, προσφορά και υπηρεσία στη Δημοτική Επιχείρηση, στα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου και στα Νομικά του Πρόσωπα, υπήρξαν οι ομιλίες, οι θέσεις, οι σκέψεις και οι προτάσεις όλων ανεξαιρέτως των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης στο σύνολό τους, οι οποίοι τίμησαν το αξίωμά τους. Η πόλη μπορεί να είναι υπερήφανη γι' αυτούς.
Όλοι τους είπαν για την αδικία σε βάρος των οκτώ εργαζομένων, τόνισαν ότι αν δεν ενταχθούν τώρα στο Δήμο αυτό δεν θα γίνει ποτέ, μίλησαν για επιλεκτική μετφορά προσωπικού και κάλεσαν την Διοίκηση να αλλάξει την απόφασή της.
Από καρδιάς ήταν και η ομιλία της Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων κ. Πίτσας Καραγιαννάκη, η οποία έθεσε το πρόβλημα επί τον τύπον των ύλων, παρουσίασε την δεινή θέση των οκτώ συναδέλφων της και ζήτησε να ενταχθούν και αυτοό στο Δήμο.
Μπροστά σε αυτό το μονομπλόκ ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της όλης αντιπολίτευσης για τους αδικούμενους οκτώ εργαζόμενους και έναντι του κινδύνου και κάποιοι δικοί του σύμβουλοι της πλειοψηφίας να ψηφίσουν παρών, έκανε ελιγμό και απάντησε ότι πρέπει να αναβληθεί η λήψη απόφασης για να υποβληθούν ερωτήματα στα αρμόδια υπουργεία και στις υπηρεσίες για τη δυνατότητα μεταφοράς των εργαζομένων αυτών στο Δήμο χωρίς να θιγούν τα κοινωνικά προγράμματα.
Όμως εμείς πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα τέχνασμα της Δημοτικής Αρχής που δεν έχει αληθινό περιεχόμενο και αντίκρυσμα, με σκοπούς αφ' ενός να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης, αφ' ετέρου να υπάρξει συνεννόηση της Δημοτικής τους ομάδας ώστε να μην έχουν απώλειες που θα τους εκθέσουν.
Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται και ήδη οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε εγρήγορση.
Σε αναμονή τελεί και η αντιπολίτευση με επικρατούσες τις αρνητικές επιφυλάξεις για τηνμ στάση της διοίκησης.
Ας γνωρίζουν κυρίως ο κ. Δήμαρχος και όλοι οι έμμισθοι συνεργάτες του δηλαδή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και επίτιμος Δήμαρχος, ότι δεν είναι τίμιο και ηθικό αυτοί οι "βολεμένοι" που αμοίβονται με καλούς μισθούς από τον Δήμο επί σειρά ετών, να μην εντάξουν στο Δήμο τώρα τους οκτώ εργαζόμενους των κοινωνικών προγραμμάτων, που είναι συνδημότες μας με μισθούς πείνας, οι οποίοι επί σειρά ετών προσέφεραν τα μέγιστα στις υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης, των κοινωνικών προγραμμάτων και των νομικών προσώπων του Δήμου.
Εις ό,τι μας αφορά δεν την πιστεύουμε την Δημοτική Αρχή, αλλά θεωρούμε ότι επινόησε απλώς ένα τέχνασμα για να βγει από τη δύσκολη θέση που βρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Εμείς νομίζουμε ότι σε μια - δυο εβδομάδες η διοίκηση θα περάσει τελικά την ανάλγητη αυτή απόφασή της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο