Τι περιμένει η τοπική μας κοινωνία από την δημοτική αρχή και από τους δημοτικούς συνδυασμούς;

Τι άραγε περιμένει η τοπική μας κοινωνία από την δημοτική αρχή και από τους δημοτικούς συνδυασμούς;
Από την διοίκηση προσδοκά ασφαλώς την δημιουργία έργων.
Την παραγωγή πολιτικής, ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού και την υλοποίησή του στα πλαίσια αυτής της δημοτικής θητείας.
Και βέβαια και την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών που δημιουργεί η καθημερινότητα ("χαμηλή πολιτική": καθαριότητα και οδοκαθαρισμό, ηλεκτροφωτισμό, επισκευή οδών κλπ).
Κυρίως όμως την διαμόρφωση ενός ισχυρού τοπικού κοινωνικού ιστού, θεσμών συμμετοχικότητας και πιο ουσιαστικής διαβούλευσης.
Επίσης, την ανάδειξη και πλήρη λειτουργικότητα του τοπικού πολιτισμού μας, των αθλητικών δραστηριοτήτων μας,  και των κοινωνικών υπηρεσιών μας.
Δυστυχώς, η κρατούσα εν γένει νομοθεσία ΟΤΑ, η κοινωνικοπολιτική αλλά και η τοπική πραγματικότητα δεν επιτρέπει ακόμη την ενδεδειγμένη δημοτική αμεσοδημοκρατική λειτουργία ούτε συναφείς θεσμούς.
Από τους δημοτικούς συνδυασμούς αναμένεται ο πλήρης και αποτελεσματικός ελεγκτικός τους ρόλος εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, η σαφής ανάδειξη των θέσεών τους για τα τοπικά ζητήματα, ο πολιτιστικός τους ρόλος και κυρίως να αφουγκράζονται και να μεταφέρουν στα όργανα τον λαϊκό παλμό.
Δεν ζούμε, ασφαλώς, σε μία ιδανική κοινωνία, το αντίθετο.
Ωστόσο, οφείλουμε να μην μοιρολατρούμε, να μην "μιζεριάζουμε", αλλά να παραμένουμε ενεργοί ο καθένας στο μετερίζι του με την ανάδειξη προβλημάτων και προτάσεων επίλυσής τους.
Και πάνω απ' όλα με αισιοδοξία ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα στην πόλη μας λίγο καλύτερα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο