Το αδιαχώρητο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ προς τιμή του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη Μάνου Λοΐζου.

Δελτίο τύπου
Το αδιαχώρητο μέσα και έξω από την αίθουσα , δημιουργήθηκε στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ , προς τιμή του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη Μάνου Λοΐζου στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας. Λιτή και απέριττη η οργάνωση από το τμήμα Πολιτισμού της ΝΕΒΑ , η παρουσίαση , οι ομιλίες , η μουσική.

  • Ο συνθέτης και μουσικός παραγωγός Αλέξης Βάκης αναφέρθηκε στην μουσική διαδρομή του Μάνου και την διαρκή σχέση του με την αριστερά .
  • Ο έκδοτης του εξαιρετικού μουσικού περιοδικού ‘’Μετρονόμος’’ Θανασης Συλιβός , διάβασε αποσπάσματα – ντοκουμέντα από αυτοπεριγραφικές βιωματικές αναφορές του ίδιου του Μάνου Λοΐζου.
  • Ο μεγάλος μας συνθέτης Χρήστος Λεοντής , προσωπικός φίλος του Μάνου Λοΐζου , μέσα από την κοινή προσωπική και καλλιτεχνική τους πορεία , με ιδιαίτερα παραστατικό και άμεσο λόγο , απέδωσε στην ουσία το πολιτικοκοινωνικό και πολιτιστικό στίγμα μιας ολόκληρης εποχής.
Εποχής δημιουργίας , αγώνων , δυσκολιών , αναζητήσεων , σχέσεων , μουσικής και λόγου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε , κάνοντας μια μικρή αναφορά στα σημερινές εξελίξεις με την ‘’αμαρτωλή ‘’ ιστορία της ΑΕΠΙ και τις δυσκολίες των ανθρώπων της μουσικής, ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκος Ξυδάκης.
Στο τέλος και μέχρι αργά η ορχήστρα ‘’ Λαϊκή παρέα ‘’ έπαιξε πολλά από τα ανεπανάληπτα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου αλλά και του Χρήστου Λεοντή.
Παρευρεθήκαν επίσης η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου , ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της περιοχής.


20 Μάη 2017
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΒΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο