"Ο ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ 16ΟΥ": ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 9.00 μ.μ. ΣΤΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ!


Δυο φουκαράδες φίλοι, ο Ηλίας και ο Θωμάς αποφασίζουν να κλέψουν το αφεντικό του Θωμά , που είναι ιδιοκτήτης μπαρ, ενεχυροδανειστής και κλεπταποδόχος. Τη διάρρηξη αποφασίζεται να κάνει ο Θωμάς, ενώ ο Ηλίας, ντυμένος αστυφύλακας, φυλάει τσίλιες. Για κακή τους τύχη, όμως, στο διπλανό σπίτι γίνεται αντιληπτή η απώλεια ενός δακτυλιδιού και κατηγορείται η υπηρέτρια. Ο Ηλίας, που περιπολεί ως ψευτο-αστυφύλακας, καλείται να παρέμβει και καταλήγει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Συλλαμβάνεται, όμως, και ο Θωμάς και οδηγείται στο ίδιο τμήμα που βρίσκεται ο Ηλίας, ο οποίος προσπαθεί να ξεδιαλύνει την κατάσταση..
Ο Ηλίας του 16ου είναι θεατρική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου. Το 1959 μεταφέρθηκε από τη Φίνος Φιλμ στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Χατζηχρήστο.
Σκηνοθεσία: Έφη Πίκουλα.
Παίζουν : Βασίλης Τριχάς , Αλκμήνη Κυρτάτα , Λιλή Πιτσικουλάκη , Αθανάσιος Αιβατίδης , Φωτεινή Παναγοπούλου , Βασίλης Καραογλάνης , Γιώτα Βλάχου , Βιολέτα Σωτηροπούλου , Βασίλης Κωνσταντινίδης , Μαρία Βασιλοπούλου , Νίνα Γαγάνη , Ευα Αρβανίτη , Μαρία Δεσποτίδου και ο Παντελής Γαγάνης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο