Να αγοράσουμε το πρώην τένις κλαμπ, θα μας στοιχίσει, αλλά είναι μια "επένδυση ζωής" για εμάς και τα παιδιά μας.

Το θέμα του οικοδομικού τετραγώνου 61 (πρώην τένις κλαμπ) ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βριλησσίων.
Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο την λήψη εντολής από το σώμα για την απ'ευθείας διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες για την αγορά της έκτασης 8,5 στρεμμάτων.
Η πλειοψηφία του οργάνου υπερψήφισε την ανάθεση της εντολής αυτής στην δημοτική αρχή.
Παρά το γεγονός ότι κατόπιν πρότασης της Ανοικτής Πόλης και αποδοχής από την διοίκηση για την δυνατότητα σχηματισμού κοινής επιτροπής για την διαπραγμάτευση υπήρξε άρνηση δημοτικών συνδυασμών της αντιπολίτευσης να συμμετέχουν.
Επίσης, στην ψηφοφορία διατυπώθηκαν αρκετά "παρόν" (Νέα Πνοή, Δράση, Λαϊκή Συσπείρωση), που σημαίνει και ότι θέλουμε την διαπραγμάτευση και την αγορά του χώρου αλλά και ότι έχουμε πολλές επιφυλάξεις για την ακολουθούμενη πολιτική.
Ακόμα, παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Ανατροπής απουσίαζε σε ανειλημμένη και ανεπίστρεπτη υποχρέωση από εκέινη την συνεδρίαση, κι ενώ τούτο είχε γνωστοποιηθεί στη διοίκηση, εκείνη λανθασμένα έκρινε ότι έπρεπε να προχωρήσει στη συνεδρίαση και λήψη απόφασης χωρίς την εκπροσώπηση του 12/% των δημοτών.
Ας μας επιτραπεί να διατυπώσουμε τις εξής θέσεις στον δημοκρατικό διάλογο που έτσι κι αλλιώς άνοιξε.

Γιατί η Νέα Πνοή αν κι εμφανίστηκε αρχικά να επιθυμεί την απόκτηση του χώρου διατύπωσε τόσες επιφυλάξεις που την οδήγησαν στο παρόν;
Γιατί η Δράση παρά την αναλυτική της ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζει την θέση της είτε θετικά, είτε αρνητικά, αλλά επιλέγει το "παρόν";
Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση δεν διευκρίνισε καθαρά τι θέλει. Ναι στην αγορά ή όχι;
Θέλουμε δηλαδή να πούμε ότι χρειάζονται απολύτως καθαρές και σαφείς θέσεις. Όχι εκτιμήσεις που να "στέλνουν την μπάλλα στην εξέδρα", που να είναι "και με τον αστυφύλαξη και με τον χωροφύλαξ".
Πρέπει να μας πούνε αν νομίζουν ότι η δημοτική αρχή κάνει το σωστό ή το λάθος και να τεκμηριώσουν την θέση τους.. 
Γιατί η διοίκηση δεν ξεκαθαρίζει ανοιχτά και εντελώς δύο πολύ καθοριστικούς παράγοντες; Πρώτον, ότι πρέπει ο Δήμος να αποκτήσει τον χώρο διότι είναι πολύ σημαντική μια τέτοια ενιαία έκταση 8,5 στρεμμάτων και δεν βρίσκεται άλλη στην πόλη; Αλλά περαιτέρω και ότι θα μας κοστίσει περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ και από πού θα τα βρεί να τα πληρώσει;
Η δική μας άποψη καθαρά, χωρίς περιστροφές, είναι ότι ο Δήμος πρέπει να αγοράσει την έκταση αυτή του οικοδομικού τετραγώνου 61. Ότι πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια να μειωθεί το τίμημα κάτω από την αντικειμενική της αξία λόγω της δεινής κρίσης και της ανυπαρξίας σχεδόν αγοραπωλησιών στα Βριλήσσια. 4.500.000 είναι πολλά για την αγορά αυτή σήμερα. Λέμε καθαρά στους δημότες ότι με οποιον τρόπο επιλεγεί στην πλάτη τους θα πέσουν τα χρήματα αυτά. Πρέπει να μας πει ο Δήμαρχος από που θα βρει να τα πληρώσει. Αλλά λέμε επίσης ότι είναι μια "επένδυση ζωής" για εμάς και τα παιδιά μας που αξίζει τον κόπο να την κάνουμε.
Και τέλος δεν καταλαβαίνουμε γιατί συνδυασμοί της αντιπολίτευσης αρνούνται να στελεχώσουν μια κοινή δημοτική επιτροπή για τον σκοπό αυτό. Ας μας το εξηγήσουν μήπως και το αντιληφθούμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο