Τα κόμματα με τη λειτουργία τους καταπατούν βάναυσα τις Συνταγματικές επιταγές.

Ποιός το πίστευε ότι εν έτει 2017 θα επαναφέρονταν αυτής της ποιότητας οι "ιδεολογικές" τάχα γραμμές και τα "παιχνίδια εμφυλιοπολεμικού μίσους".

Είναι απίστευτο, αλλά την ώρα που οι πολίτες βιώνουν μιαν αφόρητη, σκληρή και δεινή οικονομική και κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα, τα κόμματα ασχολούνται με το εάν η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στη συνάντηση της Εσθονίας για τα "εγκλήματα του κομμουνισμού".
Η πεποίθησή μας έγγειται στο γεγονός της ανάδειξης ενός τέτοιου ζητήματος ως μέσου πολιτικής αποδόμησης και μόνον, πεδίο άλλωστε στο οποίο από καιρό έχει μεταφερθεί  η εν γένει πολιτική ζωή του τόπου.
Τέλος, νομίζουμε πως έχει παρεξηγηθεί από όλα τα κόμματα η κατά το Σύνταγμα θεσμική τους λειτουργία. Βεβαίως και τους παρέχεται είτε η διακυβέρνηση, είτε ο έλεγχος και η σκληρή κριτική. Ωστόσο, οι δυνατότητες τούτες δίδονται προς τον σκοπό του γενικότερου καλού και όχι της εκατέρωθεν πολιτικής αποδόμησης.
Σήμερα, τα κόμματα έχουν μεταβληθεί σε "εργοστάσια" με μοναδικό "προϊόν" την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων και την απόκτηση ή διατήρηση της εξουσίας. Πέραν τούτου ουδέν.
Με την λειτουργία τους όμως αυτή καταπατούν βάναυσα τις Συνταγματικές επιταγές.
Γιώργος Παναγόπουλος.   

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο