Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Νέα αντιπαράθεση Μανιατογιάννη - Ιωαννίδη, εν μέσω θέρους.


Νέα αντιπαράθεση προέκυψε, εν μέσω θέρους, μεταξύ του νυν και του πρώην Δημάρχου, με αντικείμενο την πυροφύλαξη.
Ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Οι δημότες χρειάζονται λύσεις και όχι λαϊκισμό

Για άλλη μια φορά προκαλεί θλίψη ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τα θέματα της πόλης ο επικεφαλής της Νέας Πνοής.

Συνεχίζει να κινδυνολογεί, κάνοντας φθηνή αντιπολίτευση προσπαθώντας να χτίσει το νέο του προεκλογικό προφίλ. Τα προβλήματα όμως της πόλης χρειάζονται εποικοδομητικές  προτάσεις που δυστυχώς δεν υπάρχουν.

Ας μείνει στους ‘στόχους’ του, δυστυχώς για αυτόν μόνος του!

Εμείς συνεχίζουμε με συνέπεια για το καλό της πόλης και των δημοτών".

Ο πρώην Δήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Ιωαννίδης είχε δηλώσει σχετικώς στο "vrilissia news" τα ακόλουθα:

"Με κατάπληξη αλλά και θυμηδία διάβασα τις δηλώσεις της, ακόμη μία φορά, απούσης διοίκησης του Δήμου, που μας καλεί (άκουσον άκουσον) σε συναίσθηση και υπευθυνότητα.

Έτσι, ενώ οι υπεύθυνοι και εξαντλητικά εργαζόμενοι υπάλληλοι του Δήμου και οι εθελοντές, μεταξύ των οποίων και μέλη της δικής μας παράταξης, προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά της πυροφύλαξης, η ανεύθυνη διοίκηση του Δήμου, στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου, δήλωνε οτι οι συμβασιούχοι θα κάλυπταν τα κενά, γνωρίζοντας ή ανεπιτρέπτως αγνοώντας, ότι αυτό δεν ήταν εφικτό.

Πέραν όμως αυτού όμως, πώς μπορεί η διοίκηση του δήμου να δικαιολογήσει την ηχηρή απουσία του συνόλου σχεδόν των στελεχών της από την πυροφύλαξη;

Δυστυχώς εδώ δεν υπάρχουν αδρά αμειβόμενες ΜΚΟ για να καλύψουν τα κενά διοίκησης και ΕΥΘΥΝΗΣ".

Η απάντηση αυτή του Κ. Ιωαννίδη αφορούσε την πιο κάτω ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

"Απαιτείται συναίσθηση και υπευθυνότητα.

Βαρύ σφάλμα διαπράττουν όσοι επενδύουν στα μποφόρ της κινδυνολογίας τους, αντί και οι ίδιοι να συμβάλλουν ανυπόκριτα στην περαιτέρω αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας που σταθερά προωθεί η παρούσα δημοτική αρχή με την ουσιαστική συμβολή πολιτών, παρατάξεων και τοπικών συλλογικοτήτων. Λίγη συναίσθηση και υπευθυνότητα δεν βλάπτει...

Σε ό,τι αφορά στον εθελοντισμό, για πρώτη φορά έχει δημιουργηθεί ένα δυναμικό εθελοντών πυροφύλαξης από δημότες και συλλογικότητες, έξω από πολιτικές σκοπιμότητες και βλέψεις για το ξεροκόμματο της δίμηνης ή τρίμηνης εργασίας από τον εκάστοτε δήμαρχο. Ένα δυναμικό εθελοντών που συνδράμει ενεργά στο έργο πυροφύλαξης στον τόπο μας και το οποίο είναι άξιο επαίνων και ενίσχυσης, κι όχι ανακοινώσεων υποβάθμισης της παρουσίας και του ρόλου του.

Οι δημότες των Βριλησσίων πρέπει να αισθάνονται όχι απλώς ασφαλείς, αλλά και υπερήφανοι, καθώς πέραν του ενδοδημοτικού έργου πυροφύλαξης, μικτά κλιμάκια υπηρεσιακών και εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, ήδη κατά τον μήνα Ιούλιο, και πέραν του άρτιου παρεχόμενου έργου της πυροφύλαξης που προσφέρουν, προχώρησαν και σε σειρά άμεσων και αποτελεσματικών επεμβάσεων εντός και εκτός δήμου:

Αναλυτικά :

3/7 : Άμεση συνδρομή με βυτίο σε συμβάν επί της οδού Ολύμπου 3, Χαλάνδρι.

6/7 : Κάλυψη τομέα (μεταμεσονύχτια στον Μπάκα) με βυτίο για τη μετάβαση του αρμόδιου κλιμακίου της Πυροσβεστικής σε φωτιά στον Γέρακα.

11/7 : Άμεση συνδρομή με βυτίο στο συμβάν επί της οδού Αλαμάνας στο Χαλάνδρι (πλησίον μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας).

12/7 :Δράση ποτίσματος δενδροφυτεμένων ζωνών Θεόκλητου από την Πολιτική Προστασία μαζί με μικρούς Εθελοντές και τον «Βριλησσό».

17/7 : Άμεση επέμβαση σε συμβάν φωτιάς σε κάδο ανακύκλωσης επί των οδών Π.Π Γερμανού και Μ. Αλεξάνδρου στα Βριλήσσια.

22/7 : Άμεση συνδρομή σε συμβάν φωτιάς ξερών χόρτων στο Πολύδροσο Αμαρουσίου.

Συμμετοχή μικτής ομάδας υπηρεσιακών και εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων στην κοινή δράση ποτίσματος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και Δήμου Κηφισιάς, με παροχή και πλήρωμα βυτίου (10 τ.).

30/7 : Άμεση συνδρομή σε κατάσβεση πυρκαγιάς στο Πικέρμι

1/8 : Άμεση επέμβαση σε πυρκαγιά στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με δύο οχήματα στο συμβάν.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας παρείχε, επίσης, τις υπηρεσίες της στην αποκατάσταση του οδοστρώματος και ό,τι άλλο απαιτήθηκε σε τροχαία ατυχήματα: στις 23/6 σε τροχαίο επί των οδών στην Π. Μπακογιάννη και Πλαταιών και στις 9/7 επί των οδών Λ. Πεντέλης και Ομήρου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: