Σκέφτεστε με ποιές δραστηριότητες θα ασχοληθεί το παιδί σας τον χειμώνα;


Δείτε εδώ γιατί να επιλέξετε το μπάσκετ και γιατί να επιλέξετε τον ΒΡΙΛΗΣΣΙΑΚΟ Α.Ο.Καταρχάς ξεκινάμε με τις αξίες του αθλητισμού. Ο αθλητισμός έχει γενικά σωματικά και ψυχικά οφέλη για το παιδί. Η σωματική άσκηση ενδυναμώνει το μυοσκελετικό σύστημα και βοηθά στην πρόληψη και την καταπολέμηση μυοσκελετικών παθήσεων όπως η σκολίωση και μαζί με την σωστή διατροφή μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη διάπλαση του μικρού μαθητή αθλητή. Η γυμναστική ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κρατώντας του μικρούς μπόμπιρες μακρυά από κρυολογήματα και ιώσεις. Τέλος μέσα από την αθλητική ζωή το παιδί μένει μακρυά από το κάπνισμα, τη βία και τα ναρκωτικά.

Γιατί να επιλέξω το μπάσκετ.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι το μπάσκετ είναι στο DNA του Έλληνα. Ποια επιτυχία να πρωτοθυμηθούμε? το 1987? όπου η εθνική Ελλάδος κατέκτησε για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη να αλλάζουν τον ρου της ιστορίας. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η επιτυχία αυτή είχε αντίκρυσμα καθώς χιλιάδες ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ κατασκευάστηκαν σε όλη την χώρα και δεκάδες ακόμα κλειστά. Εκατοντάδες ακαδημίες ξεπήδησαν ανά την Ελλάδα και όλοι άρχισαν να μιλούν με μπασκετικούς όρους. Η επιτυχία επαναλήφθηκε το 2005 με την δεύτερη φορά που η Ελλάδα βγαίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι Έλληνες παίχτες απογειώνονται , οι Έλληνες προπονητές επίσης και όλοι πλέον μιλούν για την ελληνική σχολή η οποία χαρακτηρίζεται από την σκληρή άμυνα και την υψηλού επιπέδου τακτική.

Γιατί είναι ένα ομαδικό άθλημα μινιατούρα της κοινωνίας μέσα από το οποίο το παιδί κάνει τα πρώτα του προς την κοινωνικοποίηση. Το παιδί πλέον παύει να παίζει μόνο του και αρχίζει να μοιράζεται και να κάνει φίλους. Στο μπάσκετ υπάρχουν κανόνες και πειθαρχία αλλά και ιεραρχία. Το μπάσκετ είναι ένα ευχάριστο άθλημα αφού το παιδί τρέχει, πηδάει,σκέφτεται, βάζει στόχους. Το μπάσκετ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αυτοδημιουργήσει το παιδί, του δημιουργεί καταστάσεις και μνήμες που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή. Το μπάσκετ είναι ένας τρόπος ζωής που θα δημιουργήσει ένα υγιές παιδί που θα το ακολουθεί σε όλη του τη ζωή και θα το κάνει υγιή ενήλικα.

Γιατί να επιλέξω τον Βριλησσιακό Α.Ο ;

Γιατί ακολουθούν την μεθοδολογία του μπάσκετ έτσι ώστε να μαθαίνουν τα παιδιά το μπάσκετ σωστά. Γιατί χρησιμοποιούν καινοτόμες διαδικασίες για την εκμάθηση του μπάσκετ. Γιατί τα παιδιά δουλεύουν σε ηλικιακά γκρουπ. Γιατί κατέχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό με μπάλες και μπασκέτες κατάλληλες για όλες τις ηλικίες.

Γιατί διδάσκουν μόνο καθηγητές Φυσικής Αγωγής!!!

Μην περιμένετε μέχρι την έναρξη των σχολείων. Ζητήστε πληροφορίες τώρα στον υπεύθυνο του συλλόγου κ. ΠΑΠΑΚΏΣΤΑ ΓΕΏΡΓΙΟ τηλ: 6973409095

 Για τις μικρές μας φίλες...συνιστούμε ΒΌΛΕΪ !!!

Αλλα για ποιους λόγους να επιλέξει κάποια το βόλεϊ;

Το βόλεϊ είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Ο επιθετικός προσδιορισμός «εκπληκτικό» δεν προκύπτει μόνο από τη λαχτάρα του αθλούμενου να «σώσει» μια μπάλα ή να επιτεθεί πραγματοποιώντας ένα δυνατό άλμα, αλλά κυρίως από τη μεγαλειώδη συνεργατική φύση που το χαρακτηρίζει. Οι μικροί και μεγάλοι μαθητές μαθαίνουν από πολύ νωρίς να συνεργάζονται αφού μέσω αυτής της συνεργασίας θα προοδεύσουν, θα παίξουν καλύτερα και κατά συνέπεια θα διασκεδάσουν πιο πολύ!

Αν πραγματοποιήσουμε μια αναλυτικότερη προσέγγιση θα διαπιστώσουμε πολλά ακόμα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του που το τοποθετούν ως κορυφαία αθλητική επιλογή ενασχόλησης:

Είναι ασφαλές, αφού οι κανονισμοί του δεν επιτρέπουν σωματική επαφή με τον αντίπαλο και ο αγωνιστικός χώρος που παίζεται είναι καθαρός από εμπόδια.
Βελτιώνει το νοητικό επίπεδο των αθλητών, αφού οι αποφάσεις τους σε κάθε αγωνιστικό επεισόδιο (φάση) λαμβάνονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου την ώρα που η μπάλα «ταξιδεύει» στον αέρα.
Είναι μοναδικό να γυμνάζει αερόβια, αναερόβια και πολύπλευρα τους αθλητές.
Συντονίζει απίθανα χέρι και μάτι (hand-eye coordination), λειτουργία χρήσιμη στη καθημερινότητα κάθε παιδιού.
Για τους παραπάνω, αλλά και πολλούς άλλους λόγους, το βόλεϊ είναι από τις πιο αγαπημένες αθλοπαιδιές στο σχολείο και βασική επιλογή των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, ιδίως δευτεροβάθμιας βαθμίδας. Άλλωστε, πλήθος μελετών έχουν αποδείξει τη συμβολή του βόλεϊ στη συνολική ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, προτείνοντάς το ανεπιφύλακτα ως εκπαιδευτικό «εργαλείο» με μεγάλη αξία.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία να ξεκινήσει κάποιος να παίζει βόλεϊ;

Όλες οι ηλικίες είναι κατάλληλες για να αποφασίσει κάποιος να ξεκινήσει τη δραστηριοποίηση στο άθλημα. Στη διάρκεια της καριέρας μου έχω καλωσορίσει στα γήπεδα από παιδιά προνηπιακής ηλικίας έως ηληκιωμένους που το λέει η καρδιά τους. Ιδανικά προτείνεται η γνωριμία με το άθλημα στις πρώτες τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (6-7 ετών) αρκεί να έχει δομηθεί ένα κατάλληλο περιβάλλον υποδοχής και οι εκπαιδευτικοί να έχουν προσαρμόσει τα αθλητικά τους προγράμματα γι αυτές τις ηλικίες. Είναι σημαντικό οι τεχνικές να περνούν στα παιδιά με παιγνιώδη τρόπο, να χρησιμοποιείται ειδικό αθλητικό υλικό, να υπάρχει πλήρης αντιστοιχία παιδιών και μπαλών και ο αγωνιστικός χώρος να είναι γεμάτος χρώματα και κινητικές προκλήσεις.

Το μυστικό της χαράς

Η ανακάλυψη της ομορφιάς του αθλήματος έρχεται προοδευτικά και δημιουργεί πλήθος συναισθημάτων. Η απόλυτη ευχαρίστηση όμως συναντάται όταν με τη πάροδο του χρόνου και μετά από έναν αριθμό μαθημάτων με τη βοήθεια των τεχνικών επιτυγχάνεται η διατήρηση της μπάλας στον αέρα που είναι και η πεμπτουσία του αθλήματος.
Λίγη υπομονή και προσπάθεια λοιπόν για όλους τους φίλους μας.

Πληροφορίες στον υπεύθυνο του συλλόγου: ΠΑΠΑΚΏΣΤΑ ΓΕΏΡΓΙΟ τηλ: 6973409095

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο