Για τις «πολιτικές εξελίξεις και τις θεσμικές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση» μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε από την ΟΜ Ν. Ιωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΕΒΑ πολιτική συγκέντρωση με θέμα «Πολιτικές Εξελίξεις και Θεσμικές Αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και ομιλητή τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Ο ομιλητής αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα βασικά σημεία του προς κατάθεση νομοσχεδίου που αφορά την Τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού δίνοντας έμφαση στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής ως στοιχείο πραγματικής αποτύπωσης της κοινωνικής επιλογής σε τοπικό επίπεδο και την δυναμική που περιέχει.

Ξεκαθάρισε τη μεταβατικότητα του σχεδίου ως αναγκαίου βήματος μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα που θα αποκτήσει πιο ουσιαστικό περιεχόμενο με την λήξη των μνημονιακών δεσμεύσεων και του καθεστώτος της επιτροπείας, ιδίως σ’ ό,τι αναφέρεται στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των ΟΤΑ.
Έκανε συγκεκριμένες αναφορές στις διαδικασίες των χιλιάδων προσλήψεων στους ΟΤΑ που πρόκειται να γίνουν άμεσα παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες.

Τέλος, αναφέρθηκε συνοπτικά στις πολιτικές εξελίξεις τονίζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης που αγωνίζεται σε δύσκολες συνθήκες, δίνοντας έμφαση στο στίγμα και το αξιακό φορτίο της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που οφείλει να διαπερνά όλες τις δραστηριότητές της.

Μετά την ομιλία του Υπουργού ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων και ένας ουσιαστικός διάλογος.

Δείτε και ακούστε ολόκληρη την ομιλία του Πάνου Σκουρλέτη ΕΔΩ: 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο