Με το Δήμαρχο Πεντέλης η πρώτη συνάντηση του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α..

Με το Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής» στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) τον Οκτώβριο 2014, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας/Ρέντη, στο πλαίσιο της αναγγελθείσας από τον ίδιο την ημέρα της εκλογής του προσωπικής δέσμευσης του, ότι θα ξεκινήσει σε άμεσο χρόνο, συναντήσεις του και με τους 66 Δημάρχους της Αττικής.

Η συνάντηση των δύο αυτοδιοικητικών –παραταξιακά αντίπαλοι στις εκλογές του 2014- έγινε στο Δημαρχείο Πεντέλης με τον συμβολισμό, εκ μέρους του κ. Γ. Ιωακειμίδη, της απόδοσης τιμής στον επικεφαλής της πρώτης σε εκλογική δύναμη αυτοδιοικητικής παράταξης στο λεκανοπέδιο Αττικής

Η συνάντηση των δύο έμπειρων Δημάρχων αναλώθηκε στα σοβαρά και επείγοντα θέματα της αυτοδιοίκησης, υπήρξε συναντίληψη στα περισσότερα από αυτά, με κοινή εκτίμηση την ανάγκη να διατηρηθεί και να υποστηριχθεί ακόμη περισσότερο το πνεύμα ενότητας και συνεργασίας που σήμερα χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο τμήμα του αυτοδιοικητικού χώρου.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Δημ. Στεργίου-Καψάλη, στις δηλώσεις του, χαρακτήρισε την εκλογή του κ. Γ. Ιωακειμίδη «ως ελπίδα για την Π.Ε.Δ.Α.» , του ευχήθηκε καλή τύχη στο έργο του και τον προέτρεψε «να μη ξεχάσει ότι το ασυμβίβαστο δεν μπορεί να μην ισχύει και για τους Δημάρχους…»

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α., κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να μας εμπιστευθούν οι αυτοδιοικητικοί της Αττικής και όλοι μαζί να παλέψουμε πραγματικά για μια καλύτερη, ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση που είναι και το ζητούμενο τόσο το δικό μου όσο και του κ. Στεργίου.»

Ακολουθούν οι δηλώσεις των δύο Δημάρχων που έγιναν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τους.

(Το μαγνητοσκοπημένο περιεχόμενο των δηλώσεων περιέχεται στο link: https://youtu.be/Sry7OSoAdFI )



Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης
Δήμαρχος Πεντέλης
Επικεφαλής της Παράταξης: Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής

«Η ΠΕΔΑ είναι το κεντρικό αυτοδιοικητικό συνδικαλιστικό όργανο για την Αττική και προφανώς είναι ένας φορέας που εκφράζει τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις στοχεύσεις των αυτοδιοικητικών.
Η λειτουργία της τα τελευταία 2-3 χρόνια που έχω την τιμή και την τύχη να είμαι στο Δ.Σ. προφανώς και δεν με εκφράζει.
Θεωρώ την εκλογή του Γιώργου Ιωακειμίδη, Δημάρχου Νίκαιας/Ρέντη στην προεδρία της ΠΕΔΑ μια ελπίδα.
Εκτιμώ και πιστεύω ότι θα την επιβεβαιώσει. Ίδωμεν…

Στη διαδικασία αυτή το μόνο που μπορώ να δηλώσω σαν πρώτη μας συνεργασία με τον Πρόεδρο και φίλο μου, Γιώργο Ιωακειμίδη, είναι απόλυτη συνεργασία για την επιτυχία των σκοπών της αυτοδιοίκησης και μόνο, πέρα από κάθε κομματικοκεντρική λειτουργία η οποία νοθεύει το αυτοδιοικητικό κίνημα, δεν κάνει καλό σ΄αυτό που υπηρετούμε και σ΄αυτό που θεσμικά ο ίδιος αναλαμβάνει από σήμερα του εύχομαι καλή τύχη και πάνω απ΄όλα υγεία, γιατί στο δύσκολο αυτοδιοικητικό χώρο, στην σκληρή εργασία την οποία προσφέρουμε, η υγεία είναι το εύθραυστο κομμάτι και το σημαντικότερο.

Να μη ξεχάσει ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ ότι το ασυμβίβαστο δεν μπορεί να μην ισχύει για τους Δημάρχους.
Τον ευχαριστώ πολύ, καλή τύχη.

Γιώργος Ιωακειμίδης
Δήμαρχος Νίκαιας/Ρέντη
Πρόεδρος Π.Ε.Δ.Α.

Επέλεξα να ξεκινήσω να ξεκινήσω τις επισκέψεις μου ως πρόεδρος της ΠΕΔΑ από το Δημαρχείο της Πεντέλης και από το Δήμαρχο το Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, ο οποίος, ηγείται της πιο μεγάλης αυτοδιοικητικής παράταξης στην ΠΕΔΑ και προσωπικά εκτιμώ ότι είναι ένας αυθεντικός αυτοδιοικητικός έτσι όπως θα έπρεπε να είμαστε όλοι οι αυτοδιοικητικοί.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορέσουμε να συνεργαστούμε παρότι στις εκλογές του 2015 υπήρξαμε αντίπαλοι.

Έχει σημασία λοιπόν να ξεκινάω από το Δήμο Πεντέλης, σήμερα, για να περάσουμε το πνεύμα ενότητας που οφείλουμε ως αυτοδιοίκηση και να κυριαρχήσει παντού.

Η επίσκεψη μου δεν έχει απλά συμβολικό χαρακτήρα, αλλά αληθινό και ουσιαστικό. Υπάρχει αυτή η διάθεση απ΄όλες τις πλευρές, φάνηκε και στην εκλογική διαδικασία της περασμένης Παρασκευής με τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που στήριξαν την επιλογή τους και την οποία οφείλουμε να ανταποδώσουμε επί της ουσίας κάνοντας πράξη τα οράματα και τις φιλοδοξίες αυτών των αυτοδιοικητικών που με επέλεξαν σ΄αυτή τη θέση.

Έχουμε να δουλέψουμε πολύ. Έχουμε μια δύσκολη εποχή γιατί η αυτοδιοίκηση πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια πολύ δύσκολα, οι κοινωνίες στάθηκαν όρθιες χάρις σε εμάς και πρέπει να συνεχίσουμε.

Έχουμε ένα καινούργιο νόμο για την αυτοδιοίκηση μπροστά μας όπως έχει εξαγγείλει το υπουργείο, άρα πρέπει να πάρουμε μέρος ώστε να κινηθεί προς την κατεύθυνση που εμείς θα θέλαμε αυτό το νόμο και προφανώς πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μας εμπιστευθούν οι αυτοδιοικητικοί και όλοι μαζί να παλέψουμε πραγματικά για μια καλύτερη, ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση που είναι και το ζητούμενο τόσο το δικό μου όσο και του κ. Στεργίου-Καψάλη.

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν συστρατευόμαστε ελπίζοντας ότι θα μπορέσουμε ν΄αλλάξουμε τα πράγματα.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο