Έντονες διαφωνίες στη Δράση για συλλαλητήριο και στήριξη του ψηφίσματος.

Η άποψη του δημοτικού συμβούλου της Δράσης Ορέστη Ηλία για το Μακεδονικό, είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που εκφράστηκε προσωπικά (αφού δεν μεσολάβησε συλλογική διαδικασία) από  τον επικεφαλής της Γιάννη Τσούτσια στο δημοτικό συμβούλιο. Φαίνεται πως στην δημοτική κίνηση υπάρχουν έντονες διαφωνίες και δεν βρίσκει έρεισμα η προσωπική άποψη του επικεφαλής της για συμμετοχή στο συλλαλητήριο και για στήριξη του ψηφίσματος της συντηρητικής δημοτικής παράταξης στην οποία προέβη. Εκτιμούμε ότι υπάρχουν και άλλοι που βλέπουν δυσμενώς τις τοποθετήσεις του Γιάννη Τσούτσια. Παραθέτουμε την άποψη του Ορέστη Ηλία.
"Η συγκέντρωση που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 21 Γενάρη για το «όνομα της Μακεδονίας» ήταν μια επικίνδυνη εθνικιστική φιέστα. Οι οργανωτές της ήταν γνωστοί ακροδεξιοί, που ενισχύθηκαν από την τοπική Δεξιά και τους επίσημους και ανεπίσημους μηχανισμούς της Εκκλησίας.

Οι συμμετοχές των «προσωπικοτήτων» ήταν ενδεικτικές: οι μητροπολίτες όλης της Β. Ελλάδας με πρώτο τον Άνθιμο, οι βουλευτές της ΝΔ, των ΑΝΕΛ και του Λεβέντη, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (ΔΗ.ΣΥ.) και βέβαια οι υπόδικοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Κασιδιάρη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο απόστρατος στρατηγός Φ. Φράγκος, ο οποίος έκλεισε βροντοφωνάζοντας «ζήτω ο στρατός» και «ζήτω οι ειδικές δυναμεις».

Το συλλαλητήριο εκμεταλλεύτηκαν ομάδες θρασύδειλων φασιστών για να βάλουν φωτιά στην κατάληψη Libertatia και να επιτεθούν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο».

Όποιος αναπαράγει ψέματα όπως "το συλλαλητήριο ήταν ακομμάτιστο" και ταυτίζει τον "αγώνα για δημοκρατία" με τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, ή δεν ξέρει τι του γίνεται και πετάει απόψεις πίσω από μια οθόνη ή είναι συνειδητός προπαγανδιστής της ακροδεξιάς εθνικιστικής προπαγάνδας!!!"

Διευκρινίζουμε ότι το ανωτέρω σχόλιο του κ. Ορέστη Ηλία δεν αφορά τον Γιάννη Τσούτσια, αλλά γράφτηκε ως άποψη άτω από άλλη ανάρτηση που είχε δημοσιευθεί στη σελίδα της Δράσης. Ωστόσο, είναι βέβαιον ότι οι απόψεις των δύο δημοτικών συμβούλων της Δράσης διίστανται πλήρως και απολύτως.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο